donderdag 8 december 2016

Duur verjaardagsfeest

Gisteren werd onze oudste dochter tien jaar. Manlief besloot de dag lekker vrij te nemen. Opeens bedacht ik me dat we waarschijnlijk twee of drie dagen familievisite zouden hebben daar niet iedereen door de week kan. En ik zat net als ieder jaar met de vraag wanneer houden we t feestje voor de meiden uit haar klas? Het kinderfeestje van 8 jaar werd uitgesteld naar 8,5 jaar en vorig jaar hebben we helemaal nooit gevierd. Daardoor mocht ze dit jaar haar verjaardag buiten de deur vieren en iets groter omdat ze tien werd. Het werd lang zoeken maar het is de bowlingbaan geworden. De meiden vermaakten zich uitstekend. De kosten voor een kinderfeestje waren 12,50 euro per kind. Hier zat dan onbeperkt ranja patat frikandel of kroket en een ijsje toe bij in. En we hadden een uur twee banen tot onze beschikking.Ik liet de meiden naar ons huis komen daar deden we ranja met een tompouce en daarna in de auto naar de bowlingbaan. Ik had op voorhand al gekozen om een half uur extra te boeken kosten 38 euro. De kids waren het echter helemaal nog niet zat en we besloten om na het eten nog een half uurtje bij te boeken aan t einde van de rit waren we 163,50 euro kwijt. Ondanks dat we het heel gezellig hebben gehad heb ik wel besloten dat we t volgend jaar weer lekker thuis gaan vieren. Want voor dat geld kan ik echt heeeel veeel kinderfeestje in elkaar draaien. Heb dus wel een dubbel gevoel aan t feestje overgehouden en ben er ook achter gekomen dat ik beter niet als kinderfeestje had kunnen boeken maar  losse banen. Dan was ik voor 2 uur bowlen 90 euro kwijt geweest en hadden we zelf patat kunnen halen en de frikandellen zelf kunnen bakken. Hadden we zeker een 80 euro mee bespaart. Goede leer voor de volgende keer dus.

6 opmerkingen:

Charlotte zei

Ik doe geen kinderfeestjes meer thuis. Het mag dan veel goedkoper zijn maar het gemak en de rust in huis want de energie van zo'n feestje blijft lang hangen zijn me het meer dan waard.

Wij zijn al wezen bowlen, skie-en, boulderen, en survivalen. Alles op de fiets want anders kunnen er maar 2 kinderen uitgenodigd worden ivm het aantal gordels in de auto.

gezinsleven zei

Onze oudste is 9, en we huurden een gymzaal af. Dat was echt geweldig! We zijn ook weleens wezen bowlen. Thuis vieren is echt een bebehoorlijke uitdaging met een paar jongens en dan ook nog onze eigen kids erbij. Vandaar dat we het nu zo doen.

Anoniem zei

Bij mijn dochter (nu 13) altijd alle feestjes thuis gehouden. Ging prima! Maar bij mijn zoontje, een aanwezig mannetje, met dito vriendjes, hebben we alleen het eerste feestje thuis gehouden en daarna niet meer. Was gewoon echt veel te druk. Dus speeltuin, zwembad zijn dan ideaal. Wel eten we altijd thuis, dat scheelt al een hoop in de kosten, en neem ik zoveel mogelijk zelf mee qua drinken, chipjes enz. Met oudste zoon ook wel eens een gymzaal afgehuurd en een keer op het voetbalveld een toernooi gedaan. (kostte niks, man en ik doen beiden vrijwilligerswerk bij de voetbalclub, dus mochten het veld gewoon een uur of anderhalf gebruiken)

Vlijtig Liesje zei

Wij deden het ook altijd thuis. Dat scheelt enorm in de kosten. Maar dit klinkt ook wel als een heel leuk feestje!

1001 tips om te besparen zei

De laatste verjaardag van onze oudste gingen we ook voor het eerst "buiten de deur". Ik vond het ook erg duur, dat bowlen. In onze omgeving worden alle kinderfeestjes buiten de deur gedaan. Oh wacht, eentje was thuis maar daar was een DJ en goochelaar, met schuimparty in een partytent in de tuin.
Dan wordt het lastig om je kind teleur te stellen maar ik wilde toch thuis en uit gaan afwisselen ieder jaar. Voor meisjes kan ik best wat leuks thuis bedenken maar voor meisjes en jongens samen, dat vind ik lastiger.
Toevallig schreef ik deze week een blogje over besparen op cadeaus voor kinderen. Eigenlijk toch raar dat je zoveel meer uitgeeft voor een kinderfeestje als aan cadeaus voor je eigen kind.

geldover zei

Nou qua cadeau heeft onze madam ook niets te klagen gehad voor haar tiende verjaardag kreeg ze tien keer tien euro. (Wel wetende dat ze t op de spaarrekening ging zetten zodat dr bank haar ook nog eens 5 euro bonus extra moet geven.šŸ˜