zondag 13 november 2016

Huilende kinderen

Gisteren naar de intocht van de sint geweest. En nee dit stukje gaat dan niet over de kindjes die het eng vinden al die donkere mannen op straat. Dit stukje gaat over die krijsende kinderen waarvan letterlijk mijn haren overeind gaan staan. En dan niet van de kinderen, nee dan begrijp je me verkeerd, nee van de ouders. Want hoe moeilijk is het om je kind als t kwik daalt handschoenen aan t doen? Echt kindjes met de handen dik van de kou schreeuwend en krijsend mijn maag draait ervan om. Dus doe ze wandjes aan, stop ze diep onder een deken of zoals ik zelf doe koop een grotere jas zodat ze de handen in de mouwen kunnen hebben. Het toppunt was voor mij gisteren een papa die buiten met zijn baby op t terras zat zelf winterjas  aan, kleed over de beentjes en de baby zo uit de wagen gerukt met maar een sokje  aan tegen hem aan liggend. Mijn bloed kookt dan echt. Vind het pure mishandeling. Mijn dochters hadden gisteren twee wintermaillots aan die gevoerd zijn en de winterjas onder t pietenpak. Oudste vond t niet leuk maar gaf later aan dat ze er toch maar wat blij mee was.
Ik doe een oproep zorg dat je kindje de handjes en beentjes warm heeft, vooral als ze stil in de wagen zitten. 

2 opmerkingen:

Sjoukje - meergeldminderstress zei

Oh, je hebt helemaal gelijk! Dat vind ik ook zo zielig! Die van mij hadden hun pietenpak over hun winterjas aan, en ook wanten en zo.

Anoniem zei

Ah, zielig he. Soms zie je mensen dingen doen met hun kinderen.... O.o
Hier vragen mensen ook wel eens of de kinderen het niet koud hebben. Die lopen zo met blote armen buiten als het buiten vriest. De Noren pakken zich helemaal warm in en hun kinderen helemaal. Maar die van mij krijgen een jas aan hoor, als ze daarom vragen. En wantjes, ook nog ;)