woensdag 26 oktober 2016

Straks toch maar even naar de dokter

Onze kleine meid eet normaal als een klein bouwvakkertje. Echt heerlijk om daar nooit mas om te hoeven kijken. 
Maar sinds vorige week is dat anders. Het begon ermee dat ze s avonds in bed wat huilde wat we ook niet kennen. Daarna merkten we dat ze elke keer drie hap deed en dan de vork weglegde. Dat was vreemd. Ze kwam zelf om een tandenborstel vragen met t woordje auw tand. En zondag zag ik ineens wat er aan de hand is. Haar tong zit vol met aften en sinds zondag heeft ze er ook twee op haar lip. Vind het echt zo sneu, want als ze iets eet of drinkt heeft ze pijn. Ik ga maar eens even naar t inloopspreekuur toe om te kijken of er iets verlichtend voor haar is. Vind het zo sneu.

7 opmerkingen:

Suzanne zei

Voor aften is helaas zo weinig effectiefs te krijgen. Vaak zo'n spoeling die de boel verdooft, maar eerst wel heel pijnlijk bijt.

Meestal is het een gebrek aan weerstand als ze zo ineens opkomen. Ik heb dan ook altijd opgezette klieren.

Succes en sterkte voor haar.

JOLANDA zei

Kamille thee laten drinken. Dat hielp bij onze dochter altijd heel goed.

Anoniem zei

Bij mijn dochter, die ook als klein kind regelmatig aften had, bleek het hebben van aften een dieperliggende oorzaak te hebben, coeliakie, glutenallergie.De echte bedoel ik dan, niet de hype die er nu rond gluten is. Nadat ze een biopt had gehad en de diagnose coeliakie kreeg volgt ze een glutenvrij dieet en sindsdien waren de aften voor altijd weg. Ik noem het even, mocht het vaker terugkomen dan kan je verder zoeken naar een oorzaak .

Anoniem zei

er heerst bij de kinderen mond en klauwzeer (mond handen voeten onder de pijnlijke blaasjes) weinig aan te doen pcm geven dat hielp iets bij onze kleine man.

Daantje zei

Agossie! :( Ik dacht ook direct aan hand mond voet ziekte. Hopelijk knapt ze snel weer op!

Als het aften zijn schijnt blauwe bessensap te helpen.

Opnieuw Beginnen zei

Hopen dat ze zoeken naar de oorzaak. Aften is een gevolg. Aan weerstandsgebrek. Wie weet waardoor dat ontstaan is, bv coeliakke of zo.

Anoniem zei

Zendium tandpasta, samen met wat extra vit.C..