zaterdag 11 juni 2016

Hand op de knip houden.

Ik beken schuld. Ik heb al een aantal weken vreselijk moeite met het dichthouden van de knip. 
Vandaag vloog t er ook weer redelijk makkelijk uit.
Ik baalde enorm van de bloembakken die met dode violen in de achtertuin stonden en prakkeseerde vanmorgen nog over een klein olijfboompje in een van de ijzeren bakken. Toen ik dus vanmorgen even met mijn moeder meereed om een bloemetje voor haar te halen en er een zag was ik verkocht. Ik had al vaker gekeken maar een prijskaartje tussen de 20 en 30 euro vind ik veel te veel. Toen ik dus een wat kleiner boompje vanmorgen zag voor 7,50 euro was ik meteen verkocht. Bij een tuinder 200 meter verderop kocht ik nog twee steenanjers ter vervanging van een bak met violen. Mijn idee is dat dit vaste planten zijn en ik dan volgend jaar geen nieuwe hoef te kopen. 
Toen we terug kwamen gingen we naar de rommelmarkt. Daar kocht ik drie kleine glazen vazen. Een voor lavendel die ik zelf in de voortuin heb staan en waar ik een smal vaasje voor zocht zodat ik met wat takjes uit eigen tuin toch iets moois op tafel heb staan. Ik heb er een die geschikt is voor een drijfplantje en een voor een klein bosje bloemen. De laatste twee kan ik eventueel ook gebruiken voor cadeautjes dan koop ik t plantje of de bloemen er bij.
Verder zag ik nog een wc-rol houder. We hebben er nu een van de Action, maar die roest elke keer aan de onderkant. Had er al elke keer een paar velletjes wc-papier onder gelegd maar t stoort me elke keer weer. Nu dus een metalen, maar met een rubber onderkant. Word ik blij van. Er lagen ook nog een paar afdekplaatjes zodat kleine kinderen niet in t stopcontact kunnen prikken met kleine voorwerpen. Onze kleine meid heeft een stopcontact naast t bed zitten en aangezien ze daar de ogen op heeft voordat ze moet slapen vond ik t beter die te kopen. 
Ik was op zoek voor haar naar een groot bed en er stond een mooi seniorenbed met nachtkastje en matras. De verkoper gaf aan dat t bed en matras maar drie maand oud was. Toch zag ik vlekken op t matras en was de hoes niet afwasbaar. Na verder kijken vond ik een veel beter matras en kocht de complete set voor 85 euro, voor vijf euro extra wordt hij ook nog thuisbezorgd van de week.
Ik heb bewust gekozen voor een hoger bed. In eerste instantie zodat ik er makkelijk onder kan stofzuigen, maar omdat zij een niet al te grote kamer heeft kan ze dan later ook evt wat gesloten boxen onder haar bed plaatsen.
Al met al kostte de rommelmarkt me 99 euro. 
Ik ben ondertussen nog aan t denken of ik mijn border ga vergroten zou hem dan helemaal willen volzetten met snijbloemen zodat ik steeds mijn eigen bloemen kan plukken voor mezelf en om weg te geven. Aan de andere kant mijn groentebak die ik vorig jaar heb gemaakt staat nu ook leeg en krijg t zaad maar niet boven de grond zodat ik sla kan oogsten.
Nog maar even over verder prakkedenken dus. Onze stokbonen staan wel boven de grond en t lijkt een zeer goed appeljaar te gaan worden hoezee hoezee hoezee.
Ik heb vandaag aan t begin van de avond nog even snel een paar boodschappen gedaan,  we hebben lekker twee grote bloemkolen meegenomen uit de aanbieding en hebben ons getrakteerd op gevulde brie, sushi en ook nog karbonaadjes met 30% de laatste voor morgen bij de bloemkool.

Gisteren heb ik trouwens iemand bij de wasmachine gehad, bleek in t deurtje te zitten waarom de machine op 1 minuut bleef staan, 65 euro later was t euvel opgelost ;-( baal baal. Verder is mijn dochter op mijn phone gaan staan waardoor ik nu met gevaar op glassplinters in de vingers een berichtje tik. Die moet dus echt naar de maker, manlief wist een adresje 65 euro pff van de week maar even langsgaan want dit irriteert vreselijk en als er water bij de phone komt wordt t probleem alleen maar duurder.

1 opmerking:

Rianne - twintigers lossen af zei

Een boel 'niet-standaard' kosten inderdaad. Maar wel nuttige uitgaven of uitgaven waar jij blij van wordt. Zolang het niet elke maand zo gaat is er niks mis mee toch?:)