Sale Solden 2023Sale Solden 2023

dinsdag 19 januari 2016

Soeppie?

Sinds anderhalve week ben ik koolhydraatarm aan t eten. Vandaag echt een heerlijke pompoensoep gemaakt waarvn ik graag t recept met jullie wil delen. Halve flespompoen Lidl in kleine stukjes samen met twee knoflookteentjes en wat verse gember aanfruiten, kokend water met groentenbouillonblokje erbij, koken en staafmixer erop zetten. Mmmmhen er zelf nog wat kokosrasp bij gedaan omdat ik te snel was met t tweede bouillonblokje. Nog nooit zo snel zo'n lekker soepje gehad.

6 opmerkingen:

LLMM zei

Klinkt lekker! Heb je ook nog een tip om die flespompoen gemakkelijk te ontdoen van zijn schil? Dat vond ik laatst best een uitdaging!

Anoniem zei

De schil hoef je er niet af te halen. Die kun je ook opeten. Nog lekkerder soepje: paprika in blokjes snijden en er op het laatste moment bij doen (dus niet pureren). Wat kokosmelk erdoor en wat koriander erover heen. Zalig.

geldover zei

Die hoef je niet te schillen is heel erg snel zacht (ik had ook mijn bedenkingen)

Moneypenny zei

Kokos! Wat een lekkere aanvulling, klinkt goed.
Ik maak vaak pompoensoep met koriander erbij. Beetje sambal kan ook.

Miss Milla at Home zei

Dank je voor dit recept! Ik heb toevallig net zo'n flessenpompoen gekocht in de Lidl. Ik weet dus wat te maken vandaag :-)

Frysk Memke zei

Klinkt lekker! Ik ben gek op pompoensoep, ik maak deze vaak met wat pepertjes erdoor. Lekker pittig (vinden de kids weer iets minder).