woensdag 30 december 2015

Kosten volgend jaar voor de hypotheek

Net even gekeken welk bedrag we einde van de maand nog moeten betalen voor de hypotheek. Het wordt 1118,81 euro. Dat is dus ons nieuwe maandbedrag. Zonder extra aflossingen dit jaar moeten we de bank dus 13425 euro aan rente gaan betalen. Pfff das wel een heel bedrag als je het zo op telt. (Das wel bruto :-)) vervolgens komt er iedere maand nog een premie van 167 euro bij, das ook weer 2004 eurootjes. Al met al dus een dikke 15000 euro dat is zo ongeveer mijn salaris per jaar. Toch maar een kijken hoe ver we de bedragen naar beneden kunnen krijgen. Ga er t komende jaar echt mee aan de slag. Onze rekening is momenteel echt een slagveld moet morgen zelfs aanzuiveren van de spaarrekening. Het vooral uit de kast eten lukt me niet zeker niet nu ik nieuwjaarsdag de familie krijg. Onze kant van de familie is altijd erg gul met het eten en lekkers en omdat je eens in de zoveel jaar aan de beurt bent vind ik het ook leuk om dan lekker uit te pakken. Moet dus morgen echt weer de winkels in om een en ander op te halen. Heb al wel het nodige in huis maar ja die laatste dingen he.
Manlief is de hele week van huis af. Ik heb enorm genoten van de anderhalve week met mijn meiden even lekker uitrusten en alleen aan t gezin hoeven te denken. Ik heb me dan ook bewust voorgenomen op pas in t nieuwe jaar echt plannen te gaan maken en doelen te gaan stellen. Het is even goed zo. De afgelopen twee jaar heb ik er erg hard aan moeten trekken en nu vallen puzzelstukjes op de plek. Ik hoop dan ook dat ik volgend jaar meer rust op de werkvloer krijg, zodat ik thuis ook meer energie krijg en plannen kan maken en  uit kan werken. Ik wil volgend jaar de weegschaal  meer op thuis hebben liggen en minder op werk. Ga mezelf vragen stellen in een schift zodat ik weet of ik mijn prio's nog op de juiste plek heb. Ik wil jullie alvast allemaal een heel erg goed uiteinde toewensen en een fantastisch begin van het nieuwe jaar.

1 opmerking:

Lekker Leven Met Minder zei

Dat is zeker een flink bedrag! Hier gaat er jaarlijks ook zoiets, misschien een paar duizend meer, naar de hypotheek. Deels aflossing, maar vooral toch rente. Gelukkig zijn daar in de afgelopen jaren ook al honderden euro's vanaf gesnoept, anders had ik ook niet meer geweten hoe ik het rond had moeten breien.