donderdag 24 december 2015

Eerste twintig euro....

Het eerste begin is er. Ik heb gisteren een spaarrekening vrij gemaakt zodat ik goed kan bijhouden wat ik apart kan zetten voor de aflossing van de hypotheek.
Ik wil dus proberen om nog 5000 euro bij elkaar te sparen zodat we een deel helemaal afgelost hebben aan t einde van volgend jaar. Ik ga in stapjes van 500 euro de extra aflossingen doen, zodat ik niet onnodig lang teveel rente betaal.
De eerste 20 euro is gisteren op de rekening gekomen. 
Dochter heeft na de kerstvakantie een aantal weken blokfluitles op school. Ik baalde er flink van want dan moet je dus voor een paar uur les wel even een blokfluit aanschaffen. Ik zag al weer een dertig euro mijn portemonnee uit vliegen. Niet eens gekeken maar denk dat je dat zo kwijt bent. Gelukkig bedacht ik op een avond dat ik ook wel eens op MP kon kijken. Er stonden er een stuk of vijf op. Ik bood tot tien euro en de meeste gingen aan mijn neus voorbij. Er stond er een bij.waar nog niemand op geboden had. Ik bood drie euro en dacht wellicht krijg ik dan een bedrag te horen waarvoor ie wel weg mag. Het was vijf dagen stil, gisteren een mail dat ik hem op mocht halen. Dochterlief is erg blij met haar fluit.
Tijdens het koken bedacht ik me dat ik zeker 20 euro bespaard had. En tegelijk bedacht ik dat geld moet apart gezet worden want anders gaat t weer op in de huishoudpot. Dus gelijk de koe bij de horens gevat en t geld weggeboekt.
Ga me zo eens in t winkelgeweld storten. Bah totaal geen zin in en dacht zelf dat ik alles wel in huis had. Helaas belde mijn moeder haar lijstje door.Dus mag ik alsnog ...:

4 opmerkingen:

Anja Van Haperen zei

Slim van je om het meteen opzij te zetten. Fijne dagen.

Anja Van Haperen zei

Slim van je om het meteen opzij te zetten. Fijne dagen.

Lot zei

Is er dan zoveel handel in blokfluiten dan op MP? Ga eens kijken want ik heb er ook nog een in de aanbieding die al jarren op zolder ligt.Ik dacht dat die niets waard was.

Anoniem zei

Toen de kinderen nog op school zaten, zette ik ruil en leen projecten op. Iedereen zit er immers mee dat er voor "even" een blokfluit aangeschaft met, of gymkleren te klein worden en er weer nieuwe moeten komen. Niet iedereen heeft het geld ervoor. Maar goed, dat was lang voor marktplaats bestond :)

Groet,Greet