dinsdag 15 september 2015

Extra aflossen na winst op de beurs.

Blij blij blij.
Ondanks dat ik op al mijn spaarrekeningen aan t interen ben heb ik net toch weer een bedrag weggeboekt naar de hypotheek. Het gaat om een bedrag van 500 euro en mijn lasten dalen daarmee maar met 1.45 euro.Niet erg motiverend dus, maar ik wil serieus graag de hypotheek de nek omdraaien. De focus ligt er alleen niet voldoende op. Ik wil weer meer gaan lezen over hoe en wat zodat de kwartjes weer gaan vallen in mijn hoofd en richting de spaarrekeningen gaan lopen. Doelen stellen en er naar toe gaan werken. De overboeking nu naar de hypotheek heb ik gemaakt met in het achterhoofd het goede nieuws dat ik mijn belastinggeld nog moet gaan ontvangen en dit is dan nog een dikke 4000 euro. Boek ik dit weer naar de spaarrekeningen toe.
Ik was enige tijd geleden aan het nadenken over hoe ik met de spaarpot van mijn aandelen omga. Tot nog toe deed ik het geld terug in aandelen en kocht ik elke keer op een lager punt aan, maar dan meer aandelen. Voordeel is dan dat je eerder weer winst hebt bij kleine stijgingen en dus eerder kan cashen. Nadeel vind ik dat wanneer de beurs daalt je soms je eerdere winst in het geheel weer ziet verdampen. Dan ben je er aan het einde van de rit dus niets mee opgeschoten.
Vandaag heb ik de winst een dikke 400 euro aangevuld met eigen geld naar 500 en dan overgeboekt naar de spaarrekening. Ik wil straks alles 50/50 gaan doen. Dus helft naar de hypotheek en de andere helft weer opnieuw investeren. 

Dan even een stukje over mijn schoonvader, hij mag morgen weer naar huis. Het bed staat klaar voor hem in de kamer, want bijkomen van zo'n operatie dat moet tegenwoordig thuis.
Ik ga hem morgen met mijn schoonmoeder weer ophalen. Wat was het allemaal spannend zeg. Hij was afgelopen vrijdag nog vreselijk benauwd. 

Wij zijn afgelopen weekend nog even lekker met het gezin eruit geweest. Nadat de zomervakantie ons zo tegen was gevallen hadden we een weekend weg geboekt. We zaten op een uurtje rijden van huis dus zouden bij nood terug kunnen komen. We hebben heerlijk genoten, niet al teveel aangehaald ter plekke. Wat door winkels gestruind maar verder lekker kalm aan gedaan. Er zat een sauna in t huisje en daar heb ik lekker met onze dochter van negen gebruik van gemaakt. Ze vond t heerlijk en zo hadden we lekker de tijd om bij te beppen. 

Nou ik ga maar eens even lekker de kast van de oudste uitpakken en opruimen.
Heb de hele week vrij genomen, omdat ik de maandag na onze vakantie vrij wilde en het niet de moeite waard vond om dan alleen de dinsdag te werken. :-)2 opmerkingen:

Opnieuw Beginnen zei

Gefeliciteerd met je winst op deze roerige markt. Respect!

Anoniem zei

Gefeliciteerd! De beurs kan helpen om een deel van je vermogen te laten groeien. Zo las ik onlangs op www.beurstijden.nl/aandelen-kopen dat met name groene en duurzame bedrijven nog veel ruimte hebben om te groeien. Succes verder!