zondag 5 juli 2015

Jutten

Vanmorgen vroeg zaten we om negen uur in de auto, we waten al anderhalf uur op hoor ;-). We reden hier vlakbij naar t strand waar ik ook donderdag en vrijdag was geweest. En echt donderdag waren de grote containers leeg. En nu nu lag t eromheen omdat de containers zo vol waren. Ik was de auto nog niet uit of ik had ze gespot lege bierflessen, negen in totaal. Terwijl wij onze spullen op de plek zetten heb ik dochterlief een tas gegeven en uitgelegd hoe ze geld kon verdienen. Toen we terug reden zagen we een caravan langs de kant van de weg staan ik dacht dat hij 2500 euro was maar bij nadere inspectie bleek ie veel duurder. Toch fijn dat we even keken, want anders hadden we de statiegeldfles van 0,25 cent niet zien liggen. Dochterlief heeft vast afgerekend met haar vader. :-)

4 opmerkingen:

Janne zei

.....bij jou draait werkelijk alles om geld: moet je natuurlijk helemaal zelf weten maar ik zou bij mijn kind geen €-teken in de ogen willen zien!

Ipie zei

Leuk hoor!
Je dochter heeft een extraatje en je ruimt rotzooi op :)
Een win-win situatie, lijkt me. Niks mis mee.

Vlijtig Liesje zei

Wat een fijne manier voor je dochter om wat extra geld binnen te harken!

Anoniem zei

beste blogster,
Als ik Uw blogjes eens doorlees , zie je verschillende dingen steeds maar terugkomen :
_zoveel mogelijk geld zien te verzamelen ,
-steeds weer erg vermoeid ...,(geldzorgen?.....)
-kinderen weg , of te logeren .....
nu kan het zeker zo zijn dat dat U erg bezighoud, maar op een gegeven ogenblik zou ik zulk soort zaken maar voor mezelf gaan houden .
Zo geef je een heel ander beeld van jezelf , als dat je in werkelijkheid misschien bent .
je ziet ook aan reacties dat het irritaties oproept , en dat kan toch nooit de bedoeling zijn !