woensdag 24 juni 2015

Zou ik dan eindelijk t euvel te pakken hebben?

Zoals de vaste lezers wel weten heb ik regelmatig erg veel last van eczeem. Voor drie weken terug was t zo erg op mijn onderarm dat ik nog tegen iemand ze ik moet nu echt een anti biotico of prednison kuur aangezien ik t niet meer onder controle kan krijgen met zalf. (Heb al hele zware hormoonzalf maar die deed zelfs niks) de dag nadat ik het gezegd had kwam ik een stukje op FB tegen van iemand die tegen de hele wereld wilde schreeuwen gebruik geen melk. En toen kwam er een verhaal en t was net of alle puzzelstukjes op de plek vielen en ik mijn eigen leven teruglas, astma, eczeem, meerdere anti biotica kuren en 2 prednison kuren per jaar. Dokters die t niet wisten. Allergietesten die geen koemelkallergie uitwezen. De man was uit zichzelf gestopt. Ik bedacht me dat als t minder met me ging ik troost zocht in cappuccino chocomelk lekker warme pap. Dochterlief heeft t zelfde euvel en drinkt de laatste tijd zo graag een glaasje chocomelk bij oma. Ben zelf acuut gestopt heb mijn moeder opgebeld met t verzoek om ook per direct mijn dochter geen melk meer te geven en dit ook niet stiekem te doen.(ken haar er goed genoeg voor) en na twee dagen begin de verbetering op de armen, minder jeuk en er kwamen geen nieuwe wondjes meer bij. Heb er bewust voor gekozen om niet te zalven om er zeker van te zijn dat niet de zalf maar de melk weglaten de boel doet opknappen. Heb vandaag nog een heel klein plekje aan een arm en de andere arm is helemaal schoon. Jammer genoeg is mijn gezicht nog wel flink aan t kriebelen maar t feit dat de rest van mijn lijf is opgeknapt is al heerlijk. Smeer ik vandaag mijn kop wel in met hormoonzalf. We hoopten een vervanger te vinden in sojamelk maar zijn erachter dat dit voor ons ook jeuk oplevert. Laten we dus ook maar staan. 
Ga maar eens even bedenken wat voor leuks we vandaag gaan doen. Mocht jij ook last hebben van allergieën ik zou zeggen probeer het eens een aantal dagen dan weet je zeker dat het het niet danwel wel is. Ik probeerde het niet want was er toch op getest? Kennelijk zegt zo'n test dus niet alles.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo, dat zou echt ideaal zijn als het werkt. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze ontwikkeling.

Ipie zei

Ik ben overgestapt op geitenzuivel wat bij mij wel goed gaat.
Verder gebruik ik alleen nog cosmetica van Lush.

Arri Blom zei

Er zijn wel meer zuivelvervangers dan alleen soja melk. Rijstmelk en amandelmelk ed.
Je kan je allergieën ook uit laten testen bij een NAET therapeut (even googlen) Een allergietest uit het ziekenhuis zegt idd niet alles.

Anoniem zei

stress geeft mij altijd eczeem.

siebrie

Anoniem zei

Je kunt rijstmelk zelf maken.
Even googelen.

Loes

Opnieuw Beginnen zei

Veel veganisten hebebn een goede gezondheid, dankzij het laten staan van diervoeding.

Lot zei

Van havermout kan je ook melk fabriceren .

Vlijtig Liesje zei

Wat fijn dat het weglaten van melk lijkt te helpen zeg!