maandag 22 juni 2015

Hoe een ingeving een eigen bedrijf kan opleveren

Zit net even naar de herhaling te kijken van SBS 6 nieuws van gisteren. En daar komen drie jongens in voor die nadat ze voor hun ouders elke keer naar de bakker moesten om croissantjes te halen op het lumineuze idee kwamen om een bezorgservice aan huis te regelen. Een croissantjes kost 2,50 euro en een glas verse jus 1,50 euro. En t loopt storm zo te zien. Ik vind dit soort ideeën dus echt helemaal fantastisch, drie jongens van onder de zestien die elke zondag op die manier hun geld verdienen. Mooi overzichtelijk lijkt me. Hoop echt dat mijn dochter met een paar jaar ook zo'n leuke ingeving krijgt. Lijkt me helemaal geweldig en zou haar dan ook volledig in steunen. Toen ik zelf dertien was werkte ik bij een tuinder voor het astronomische bedrag van 2 gulden 50 per uur. En wat was ik blij met mijn eigen geld. Toen op een dag alle bloemen doordraaiden en de man alle bloemen afmaaide omdat t alleen maar geld kostte besloot ik met een emmer langs de deur te gaan en ze te verkopen. Leverde me in een week een paar honderd gulden op. Heb t wel eerlijk gedeeld met de tuinder, maar die gaf me direct loonsverhoging omdat ie t te gek vond. Van de bloemen met kromme stelen maakte ik bossen die we aan de weg konden verkopen. Voor een klein bedrag iedereen blij. Helaas werd ik ziek en kwam in het ziekenhuis terecht. In datzelfde jaar ging de tuinder failliet, wat ben ik er ziek van geweest. En nog denk ik vaak aan die periode terug. De lol die ik had de energie die ik ervan kreeg en de mensen die ik allemaal voor een prikkie blij kon maken met een leuke bos bloemen. Helemaal super. Soms kan een kleine ingeving zo goed uitpakken, hebben jullie ook wel eens van die ingevingen en zou je je kinderen erin steunen als ze met zo'n idee bij je kwamen?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoewel ik het een leuk idee vind van die jongens wordt het wel een beetje aangezet. Wij kennen ze en ze hebben 6 vaste klanten daarnaast hebben ze elke week een aantal
losse bezorgingen ongeveer 4 a 6. Door de media aandacht zal het aantal wel groeien denk ik.
Ilse

Heerlijkheidjes Blog zei

Ik heb het niet gezien, maar ik ga het wel even terugkijken. Wat leuk voor die jongens. Fijn dat ze ook hun eigen geld kunnen verdienen.

Ook grappig dat je dit zelf ook hebt gedaan, met bloemen. Mij zou het vrij weinig uitmaken of de bloemen rechte of kromme stelen hebben, het gaat uiteindelijk om de bloem. Dat zouden ze hier ook eens moeten doen, want er wordt veel te veel weggegooid, helaas.

Vlijtig Liesje zei

Prachtig inderdaad! Je moet er maar opkomen.