woensdag 18 februari 2015

Beoordelingsgesprek

Mijn beoordelingsgesprek gister verliep lekker. We hebben voor de verandering weer eens andere formulieren waarmee we werken. Geeft niets been there done that. Kwam er alleen achter dat het wel handig is dat wanneer je ergens op beoordeeld wordt je dit ook vooraf weet. Dus mocht eerst weer eens in de verdediging. Uiteindelijk komen we dan toch altijd op de goed beoordeling waarvan ik vind dat ik hem absoluut verdien.

Het is hier vandaag heerlijk weer, schoonmama is jarig best een beetje balen want  Ik was liever met de kids wat leuks gaan doen. (vind het dus niet leuk om naar schoonmama te gaan :-))
Das dan ook weer duidelijk.

We hebben maandag nog een gesprekje gehad op de school van de oudste, helemaal fijn ze heeft alleen ruim voldoendes, goed en als laagste cijfer een 8 en als hoogste een 10. Proud mama dus.
En dan te bedenken dat ze zelf nog steeds vindt dat ze teveel fout doet.
Vorig jaar zou ik met haar naar logopedie moeten, niet vanwege haar spraak, maar omdat ze verhalen niet in volgorde zou terug vertellen en geen verbanden zou kunnen leggen. Ik herkende dit niet en omdat ze al zo onzeker was heb ik toen aangegeven dat ik dit eerst nog wilde aankijken. Schetst mijn verbazing dat de huidige juf juist uit haarzelf vertelde dat dit nu de ijzersterke kanten van dochterlief zijn en dat ze bovendien met lezen al anderhalf jaar verder is dan het niveau waar ze op moet zitten. Begrijpend lezen gaat ook als de brandweer. Blij te horen daar ik van mening ben dat dit een van de belangrijkste vaardigheden is die je moet bezitten om makkelijk en fijn te kunnen studeren.

De jongste is al weken aan het kwakkelen met de gezondheid, hoesten en verkouden. Vanmorgen toch maar naar de huisarts gegaan, nadat hoestdrankjes, insmeren met dampo, neusspray en rauwe uien bij t bed geen verbetering brachten. Het laatste is echt ideaal om ervoor te zorgen dat haar snot niet vast gaat slaan en ze ook nog een voorhoofdsholteontsteking erbij krijgt. Vandaag kreeg ze een antibiotica kuurtje van vijf dagen. Het zou erg fijn als het hielp aangezien we volgende week lekker een midweek vrij zijn. We zitten tegen de Duitse grens aan in een bekend park met subtropisch zwemparadijs.
We gaan dus sowieso twee keer lekker in Duitsland eten, nemen lekker voor een avond de gourmetset mee. Lekker boek voor bij t zwembad en veel lekker lui niets moet tijd met elkaar doorbrengen, spelletje hier spelletje daar komt vast allemaal goed.
Benieuwd of de manlief nog iets aan Valentijn doet, aangezien we dit bewust altijd later doen. :-)2 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Hopelijk helpt het kuurtje inderdaad. Het is niet zo fijn om op vakantie te zijn en dat je kind zich niet lekker voelt.

Anoniem zei

kan je anti-sch. moeders gevoel begrijpen.... ha ha ....
hier ook niet mijn favoriete.....
weet alles beter , doet alles beter ...
is gewoon volmaakt, DENKT ze ..
minder vind ik dat manlief haar ook zo volmaakt vind ... het lijkt wel een italiaan , wat dat betreft :}