donderdag 5 februari 2015

95 euro onnozel uitgeven in 45 minuten.....

Gisteren rond half vijf belde mijn moeder me op. Of ik nog cadeaukaarten had van de v en d. Ja zitten al vier jaar in mijn portemonnee... Nou t gaat niet zo goed en straks vallen ze om en heb je niets. Dus hup in de auto, bedacht nog net op tijd dat 1 kaart niet eens geactiveerd was snel telefonisch laten actieveren want waar was die brief met de pincode nou? en op naar de winkel. De jongste was aan slapen toe dus die snel bij mijn moeder afgegeven de ander moest verplicht met me mee.
Rij ik de stad in bedenk ik me dat ik de auto vlakbij moet zien te parkeren want anders helemaal geen tijd om iets te kiezen. Wil ik het kaartje betalen kan t niet met pin en alleen met contant. AArghh, ik vis nog snel wat kleingeld uit de asbak net genoeg voor 45 minuten. En toen sprint naar de winkel. Ik heb eerst gekeken voor kleding voor mijn meiden, aangezien we binnenkort een feestje hebben. Maar helaas niets voor netjes nog wel een mooie trui en een lekkere huisbroek voor de oudste. Das dan 21 euro, zie ik op een andere verdieping Rituals, heb mezelf hier eerder op mogen trakteren vanwege een tegoedbon van de Postcodeloterij, toch wel erg lekker dus een pot gekocht, kcheng 13 euro, nootjesbar o ja mijn moeder is binnenkort jarig en de manlief ook dus ook maar vast flink ingeslagen daar. Was er nog niet toen nog maar een pot rituals voor mijn moeder meegenomen en een lekkere zak met fudge voor mijn vader. Toen weer ren vlieg naar de auto en we hadden nog 3 minuten tijd over.

Cassiere gaf aan dat het storm liep met de cadeaukaarten. Ja nu hebben we iets en anders niets. Merk wel dat ik het lstig vindt, want op de rituals na zou ik dit nooit hebben gekocht daar het me veel te duur is, maar ja nu de tijdsnood en het feit dat ik anders wellicht niets heb deed me anders besluiten.

Kaarten waren eigenlijk van mijn ouders gekregen als kerstpakket van hun vrijwilligerswerk. Mar aangezien mijn ouders helemaal nooit bij de v en d komen toen al aan mij gegeven.

Hebben jullie veel cadeaukaarten? Heb er nog een paar van de  Hema ook met grote bedragen erop, gevraagd voor dochterlief haar geboorte. Koop ik wat wat niet voor haar is dan betaal ik dat uit naar haar spaarrekening. Van laatst bv ondergoed gekocht voor de oudste, maar anders kom ik ook niet zo vaak bij de Hema.Vind die winkel in verhouding met andere veel te duur dus moet dan kiezen tussen de kaart moet op of toch goedkoper elders halen. Meestal wint t laatste bij mij.
10 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier ook naar de v&d gegaan om mijn 30 euro aan kadokaartjes in te wisselen. Ik kon echt niets vinden aan leuke kleding voor mezelf, dus leuke trui voor man gekocht en uiteindelijke een fleurig sjaaltje in vrolijke voorjaarskleuren voor mezelf ã 12,95 euro. Zou ik anders nooit gekocht hebben. En inderdaad een drukte van belang, veel mensen met kadokaarten, klaagde de ene verkoopster tegen de andere, net toen ik ook mijn kaartjes neerlegde. Tja, ik maak mijn kerstpakket van mijn werk toch graag op.

meneerdubbeltje zei

Hier hebben we (gelukkig) geen cadeaukaarten / bonnen meer liggen, ik vind ze voornamelijk irritant omdat het bij ons meestal resulteert in een aankoop van een product welke we normaal gesproken never-nooit zouden kopen omdat het zonde van het geld is.

Ingrid zei

Ik heb ook geen bonnen meer van V&D. Kan me voorstellen dat het storm loopt, want je weet niet of ze er volgende week nog zijn, of in jouw woonplaats. Misschien moet je ver weg naar een ander filiaal en dat doe je ook niet zo snel.

Maar ik kwam / kom weinig bij V&D, dan liever naar de hema, vind de service van retour brengen toch heel wat beter en de prijzen ook.

Lot zei

Zijn ze morgen dan al dicht dat het zo'n haast had? Ik heb er tot nu toe nog niets van gelezen of hebben jullie inside information.

Ik heb alleen VVV bonnen gehad tot nu toe veel makkelijker.

Anoniem zei

Ik zou boeken kopen. Of basics zoals een bh en pyjama.
Of inderdaad noten of ander spul wat je ook als cadeau weg kan geven.
Ik kom er zelden. Zou het vertrek ook niet erg vinden(behalve voor de mensen die er werken)

Groet,greet

Anoniem zei

Wij hebben nog verschillende kaarten liggen. Gewonnen via de postcode loterij bv. bloemenbon, fashioncheque. Voor een verjaardag een sauna bon, wereld winkel bon. Bij het openen van kinderbankrekeningen ma-di-wo-do bioscoop kaarten. Ik ben er vast nog wel wat vergeten. Hartstikke leuk, maar op dit moment geen werk voor. Als ik dus een keer een leuk cadeautje nodig ben geef ik ze wel eens door.

Vlijtig Liesje zei

Ik heb nog een cadeaukaart liggen van de Bijenkorf. Maar die hebben we hier niet, en daardoor blijft die een beetje liggen. Ik moet die online gaan besteden.

Kopka zei

Hema kaarten maak ik altijd op in de uitverkoop. Goede kinderkleding voor een prikkie

Dertiger zei

ik heb nog 2 douglass cadeaukaarten.. kom er nooit.... wil best een nieuw luchtje (heb er nu geen nl :p ) maar zou dus niet weten welke..

en nog een paar andere cadeaukaarten. maar niet van v&d. wel slim om t nu op te maken voor de zekerheid.. al is t vervelend dat je dan niet echt de tijd hebt om rustig rond te kijken eje dus gehaaste beslissingen maakt.. maar idd iets is berter dan niets in dit geval...

Anoniem zei

van de week met mijn dochter de stad in en zij heeft ook nog een v en d bon vorig jaar gekregen voor haar verjaardag en eigenlijk telkens vergeten, maar nu toch maar op maken voor het geval dat ze er mee stoppen, 20 euro is niet zon groot bedrag maar voor haar toch de moeite waard , mocht zij niets kunnen vinden wat ze echt leuk vind dan halen we er maar handdoeken of zo voor, altijd handig en bruikbaar.