woensdag 21 januari 2015

Structuur aanbrengen

Zoals jullie waarschijnlijk al wel gemerkt hebben blog ik steeds minder. Ik heb echt even een periode gehad van alles loslaten niet meer doen dan echt noodzakelijk is en de energie die ik nog had verschoot ik vervolgens dubbel en dwars op t werk, omdat het daar zo druk was. Tenminste dat dacht ik.

Gisteren heb ik echter een hele interessante workshop op mijn werk gehad en daardoor kreeg ik hele andere inzichten. De reden dat ik zo moe ben en nergens meer toe kom ligt wellicht in het feit dat de enige plek waar ik nog wel structuur heb mijn werk is en ik doe daar dus een stap extra om me nog ergens fijn te voelen.
De workshop was bedoeld om kritisch naar jezelf te kijken waar sta je nu en waar wil je staan over drie jaar en welke stappen moet je ondernemen om daar te komen. Eén van de dingen die me erg is bijgebleven is om in je privéleven iets te gaan doen wat je heel erg leuk vindt en dat daar vaak ook zaken uit voortvloeien die je in je werk weer kan gebruiken. Bv vindt je het leuk om voorzitter te zijn van de buurtvereniging doe dat dan dit soort vaardigheden kun je wellicht in  je werk ook gebruiken als je ineens een vergadering moet voorzitten. Ga sporten om je gestel te versterken, als je beter in je vel zit presteer je ook beter.
Zoek naar overeenkomsten tussen je hobby en je werk, wat vind je leuk om te doen en hoe kun je dat ik je werkomgeving gebruiken.

Ik wil dus een plan gaan opstellen en ben gisteren eerst zelf al voortvarend van start gegaan. Manlief belde me op net nadat ik een voet over de drempel had gezet met de mededeling dat hij alsnog naar huis kwam. Had eerder aangegeven niet te komen. Ik was echt total loss omdat ik altijd me erg intensief inzet bij workshops en soms meer van mezelf vraag dan goed voor me is. Hij vroeg wat we aten. Ik gaf aan dat ik nog niets klaar had en stelde voor dat hij voor t eten zou gaan zorgen terwijl ik dan ondertussen de kamer en de keuken aan kant kon maken. (was maandagavond het huis ontvlucht omdat ik er echt even door zat en ben samen met een vriendin naar de film gegaan, struisvogelpolitiek)
Mijn bedoeling is dat ik iemand in de huishouding ga zoeken, scheelt me veel frustratie en ergernis, we hebben het geld ervoor en ik word er denk ik veel gelukkiger van. Vind het wel lastig om de stap te zetten omdat ik nogal een chaoot ben, ben dan al snel bang dat de ander een oordeel over mij gaat vellen.

Verder moet ik een plan maken of wellicht een werklijst met taken die ik kan oppakken en per dag dan kan kijken wat er moet gebeuren en waar ik tijd voor heb. Kan dan per dag prio geven aan wat er op staat.

We moesten ook nadenken over onze dromen en wat wil je?

Het lijkt me nog steeds helemaal geweldig om iets te vinden wat ik zelf als hobby zie maar waar ik toch inkomsten uit kan halen, er waren collega's uit andere vestigingen en de één deed nog leukere dingen dan de ander. Zo was er iemand die een webwinkel had, gaf aan dat die behoorlijk goed liep, maar dat hij die had opgezet om het hele proces van a tot z eens door te maken en zo deze kennis kon gebruiken in zijn werk. Grappig toch.
Een ander coachte sporters, gaf aan samen met hen te kijken naar doelen voor na de sport of zelfs naast de carrière.

Ik heb zelf als vooropleiding een sociale opleiding gedaan, wilde altijd met mensen werken. De opleiding heeft me veel gebracht ondanks dat ik nu echt in de zakelijke dienstverlening zit, het is wel fijn dat je je in de ander kan inleven en zaken vanuit allerlei perspectieven kan bekijken. Tijdens de training bedacht ik me dat het geven van trainingen wellicht ook wel echt mijn ding kan zijn. Heb er geen moeite mee om voor een grote groep te praten, mezelf te laten zien en verbanden te leggen en kan hierop voortborduren.

Beleggen is op dit moment een hobby en gebruik de beurs als groot gokpaleis, maar wellicht moet ik toch me er meer in gaan verdiepen en hier ook structureel mee aan de slag.

Bedacht me ook dat ik toch ga inlossen op de hypotheek op het gedeelte dat maar 3.5% aan rente kost en dan ook nog eens bruto. Weg is weg en ik wil financieel onafhankelijk worden. Hoe eerder hoe beter. Plannen maken om eerder te kunnen stoppen met werken want mijn gezin staat op nummer 1 en het kunnen genieten van elkaar maakt me echt zielsgelukkig.

Met andere woorden ik moet meer concreet gaan vastleggen.
Welke doelen heb ik? Welke vaardigheden bezit ik om er te komen en welke vaardigheden moet ik leren of wellicht bij anderen gaan halen?

Misschien is het een beetje een warrig verhaal geworden, maar wellicht dat ik het de komende dagen verder op mijn blog kan uitwerken. Eén van de tips was anderen mee te laten kijken om zo ervaringen en meningen van anderen te horen en zo eventueel bijgestuurd te kunnen worden. En raad eens wie ik daar voor heb uitgekozen? Lekker anoniem, bij mensen uit mijn persoonlijke omgeving vraag ik ook wel raad maar daar kies ik mijn adviseurs persoonlijk uit.
6 opmerkingen:

mm-iirraah zei

Wauw klinkt alsof je de komende tijd heel veel heel interessante stappen gaat nemen... Ik ga je blog met (nog meer) belangstelling volgen...!

Anoniem zei

jammer dat ik waarschijnlijk niet in de buurt woon ...
had graag zo-n werkadresje gehad , nu alle kinderen op school zitten !
heb voor ons trouwen altijd in gezinnen gewerkt , en bij de een keurig , bij de ander puin ruimen ,maar daar ga je iemand niet op aan kijken !
persoonlijk vond ik het heerlijk om een grote bende op te ruimen ....
daar had je dan de meeste voldoening !

Daantje zei

wow, klinkt echt heel positief allemaal! Mooi wat zo'n workshop teweeg kan brengen. Hou deze mooie lessen en de nieuwe energie die je ervan hebt gekregen maar goed vast!!

Henk zei

Kan je de naam van de workshop geven of een verwijzing naar een website of iets
Klinkt goed

Gewoon Vlijtig zei

Zo zie je maar dat het volgen van een workshop je leven weer even op de kop zet. Veel succes.

Kopka zei

Klinkt veelbelovend! Succes meid!