donderdag 8 januari 2015

Hypotheekoverzicht/Wensen 2015

Zo nou eens even een overzicht van wat er in het nieuwe jaar nog uitstaat aan schuld.
Op dit moment staat er nog uit aan schuld een bedrag van 296893,58 euro. Ik moet zeggen dat het daadwerkelijke bedrag lager is ivm de spaarppot die gekoppeld is aan de woning en die nu op een 57.000 euro staat volgens mij. Niet gek in de vier jaar dat we hier wonen vind ik zelf.
Er komt elke maand nu een bedrag van 400 euro bij de helft rente en de helft nieuwe premie. Tikt dus lekker door.
Ik heb op 2 januari gelijk weer een aflossing weggeboekt van 1400 euro, voor dit deel betalen we 4,1% rente en dit scheelt ons dan bruto 5 euro in de maand . Ik zeg toch weer 4 uur werken per jaar. (oh wat hou ik ervan om alles om te rekenen naar vrije tijd)

Ik twijfel of ik op de andere delen ook ga aflossen, op 1 deel staat de rente tegen 2.5% ivm personeelscondities. En voor het andere deel de 3.5%. Misschien dat ik me toch nog weer eens laat voorlichten over het inkorten van de looptijd bij de spaarhypotheek.

Ik moet aankomend jaar vermogensrendementsheffing gaan betalen, het is niet veel maar toch balen. Zonde als er nog een schuld staat denk je wellicht, maar ik heb in t hoofd dat de kids misschien straks wel willen studeren en ik zou hen dan ook graag een heel groot deel op weg willen helpen. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer zo dat als ik tegen die tijd minder lasten heb ik dan ook het geld dat ik dan verdien aan de kinderen kan geven als bijdrage voor de kosten.

Dilemma. Ik zit in ieder geval nu met spanning de betaalrekening in de gaten te houden omdat ik zilveren kruis heb gevraagd de premie voor het hele jaar te gaan incasseren. Er staat echter nog geen incasso klaar.

Verder moet ik eerlijk zeggen dat ik zo nog niet weet welke wensen we nog meer hebben, zit te denken om maar door te sparen en dan aan het einde van het jaar eens te kijken hoe en wat. Wellicht een goede kluis zodat we ons geld in huis kunnen bewaren en zo ervoor te zorgen dat niet iedereen exact weet hoe het er hier voor staat.

De reden is dat ik steeds meer het idee begin te krijgen dat we onszelf tekort gaan doen. Nu inlossen en later alles aan zorg weer mogen uitgeven omdat je eigen geld hebt, terwijl de mensen die het allemaal hebben opgemaakt een lagere prijs voorgeschoteld krijgen. Dan maar zorgen dat het geld op papier niet meer bij me te traceren is. Geef t later liever aan mijn kinderen zodat zij ook flink op weg worden geholpen.

We gaan t jaar dus met frisse moed in. Ik ga echt mijn best weer doen het bloggen op te pakken. Kwestie van een nieuwe laptop sinds een half jaar met windows 8 waar ik vreselijk aan moet wennen en tikken op mijn telefoon vind ik ook niet echt je van het.

7 opmerkingen:

Gewoon Vlijtig zei

Dat gaat echt in een sneltreinvaart. Super van jullie.

Zakelijk bezuiniger zei

Gaat lekker dus qua sparen/aflossen. Ik zou zelf VRH betalen zo veel mogelijk uitstellen. 40k is meer dan voldoende aan spaargeld om je kinderen te kunnen laten studeren. Persoonlijk zou ik alles wat boven de vrijstelling van VRH uitkomt inleggen in de hypotheek. Maar dat is als buitenstaander natuurlijk makkelijk gezegd.

Ander vraagje, waarom zou je een kluis kopen en daar het geld in bewaren? Je bent bekend met het feit dat je al het contante geld boven de 512 euro ook aan moet geven bij je belasting-aangifte, en dat als je dat niet doet je in principe belastingfraude pleegt.

mm-iirraah zei

Wat een luxeprobleem: te veel spaargeld...

Ik zou het ook gewoon gebruiken om af te lossen. Dat je tegen de tijd dat je héél oud bent en wellicht zorg nodig hebt, daar misschien voor moet betalen is natuurlijk ook een luxeprobleem he, als je het dan vergeleken met veel anderen veel beter hebt. Zo denk ik er tenminste over...

Ook nu wordt je belastinggeld al deels gebruikt voor het aanvullen van inkomen van mensen die het misschien ook zelf zouden kunnen verdienen. Of aan kinderbijslag voor mensen die veel en veel rijker zijn dan jij en ik. Dat gevoel van onrechtvaardigheid zal altijd blijven... toch?

Janne zei

Wij zijn bij dezelfde zorgverzekeraar en onze jaarpremie is op 2 januari al afgeschreven!

Anoniem zei

Ik denk er zo min mogelijk bij na, als ik belasting moet betalen is dat vervelend, (en als alleenstaande is dat vrij snel!) maar niet kunnen sparen is veel vervelender toch? Ik ga voor een zo hoog mogelijke bankrekening, dat einddoel is voor mij belangrijker. In een kluis ben je alles kwijt bij brand of diefstal, dan betaal ik liever voor wat zekerheid. Julia

Vlijtig Liesje zei

Op de telefoon typen kan ik ook niet goed.

Fijn dat het financieel zo goed gaat!

Akkie zei

Wel een hoge hypo. zeg. maar hoop dat er ook een goed inkomen tegenover staan. Wij hebben net extra afgelost. Maar ondanks dat nog steeds te veel geld dus ook wij moeten bel. Betalen. Maar ja buffer voor school, geld van de kinderen, + buffer voor jaarlijkse kosten en nog wat spaargeld dan zit je er al snel boven.
Vind ook dat de vrijstelling wel hoger mag dan 20000 per persoon.( wat is nou 46000) en ja ik wil een buffer aanhouden.