zondag 26 oktober 2014

Das lekker meegenomen...

Gisteren geshopt met manlief. Hij moest echt een nieuwe winterjas, de vorige heb ik vanaf dag 1 echt spuuglelijk gevonden en ik heb aangegeven er dit jaar echt niet naast te willen lopen. Als ie de jas aan had deed hij me altijd denken aan een verklede burgemeester uit een of andere kinderfilm. Verkeerde snit, kleur en lengte. 
Manlief zelf wilde op zoek naar een nieuw   overhemd. We kwamen bij c-en-a uit. Op de etalage rrn sticker dat alles met label nu 50% korting had. Hè lekker. Eerst vonden we mooie spijkerbroeken voor 6,50 per stuk, drie meegenomen. Niet dat ze echt nodig waren nu maar voor dat geld wel handig om mee te nemen, al zou ie ze naar t werk aan doen. En toen zagen we een mooie winterjas. 70 euro, maar met label en we vonden hem allebei mooi.:-)
Manlief zou gaan afrekenen. Bij de kassa ging de korting er niet af en manlief riep me erbij. Ik gaf aan dat ze met label lagen  en dat we dus korting zouden moeten krijgen. Het meisje haalde er een andere verkoopster bij en die gaf aan dat ze de kaartjes hadden moeten verwijderen want dat die jassen geen korting meer hadden. Ik gaf aan dat ik er nu recht op had daar ze zelf verzuimd hadden de kaartjes te verwijderen. Het meisje keek me boos aan en zei tegen het meisje dat ze op een bepaalde knop koest drukken om ons 25% korting te kunnen geven. Hierop zei t meisje dat die knop het niet deed. Ik zei daarop weer dat ik recht had op 50% omdat alles met een label of dit nu 25 of 50% was, 50% korting had. Het meisje keek me nog bozer aan, maar gaf me de korting wel. Mooi meegenomen dus, ik weet zeker dat als ik niet keihard had aangegeven te weten dat wanneer zij een fout maken met prijzen in de winkel dat ik er dan gewoon als consument recht op heb ik t nooit had gekregen...wisten jullie dit?
Ik ken 1 winkel waar ze netjes bij de kassa hebben staan dat de prijs die je betaald de prijs is die de kassa aangeeft. Dit voorkomt dit soort problemen voor de winkel. Anders zijn ze verplicht het te leveren voor de prijs die ze hebben aangegeven.

4 opmerkingen:

Daantje zei

Ik wist het wel, maar goed dat je mensen erop wijst,want ik denk niet dat het algemeen bekend is...

Anoniem zei

en gelijk heb je geld is geld
gr tineke

Vlijtig Liesje zei

Mijn man zei het laatst nog tegen me. Maar ik vind het moeilijk om me dan assertief op te stellen...

Dertiger zei

ik zou te makkelijk zijn.. ik zou vragend zeggen van oh maar ik dacht dat er korting op zat.. er zit een kortingssticker op toch... ? ;) geeft hen teveel de kans om te zeggen dat er geen korting op zit, maar durf meestal niet genoeg.. super dat je wel doorgezet hebt!