zondag 17 augustus 2014

Welk cadeau?

Volgende week wordt onze jongste alweer een jaar. Maar ik weet nog steeds niet wat ik voor haar moet gaan kopen. Ik ga gel op haar rekening storten mAr ze moet natuurlijk ook iets hebben om uit te pakken. Nu vind ik kinderspeelgoed vaak duur, snel kapot en koop t t liefste tweedehands. Komen helaas nu erachter dat ik vergeten ben om al wat in te slaan en zo niets moois heb. Baal dus als een stekker.
Weet iemand nog iets?

9 opmerkingen:

Anoniem zei

In het boekje Consuminderen met Kinderen wordt aangeraden om voor een eerste verjaardag een paar dingen in te pakken die het kindje al heeft. Veel zingen lekker uitpakken en een glimlach van herkenning van het speelgoed op het gezicht van het kindje. Succes ! Groetjes, Anne-Marie

weg naar zelfvoorziening zei

Wat Anne-Marie zegt! Het gaat om de symboliek en de vrolijkheid, ik denk dat als je haar veel aandacht geeft en zelf heel bij doet dat ze dat heel leuk vind. Wat ze krijgt is ondergeschikt aan de ervaring die ze heeft op deze dag.

Een pas op de plaats zei

Maak een mooie feestmuts, versier een kinderstoel en pak een paar kleinigheden in zoals bijvoorbeeld een boekje, een knuffeltje. Dat is genoeg. Een kind goed speelgoed geven is niet verwennerij. Een kind leert door te spelen. Hiervoor is het echt niet nodig om duur speelgoed te kopen. Denk aan een blokkendoos, een pop.

Daantje zei

Tobias is pas over 2,5 maand jarig maar wij zijn ook al een beetje aan het rondkijken. Het probleem is een beetje dat mijn zusje (Tobias' tante dus) een enorm duur cadeau op het oog heeft om te kopen. Dus dan kunnen wij al haast niet meer zeggen dat we iets goedkoops kopen... Dus ik vind het best lastig eerlijk gezegd!!

Anoniem zei

grappig idee om gewoon iets in te pakken wat het kindje al heeft. op die leeftijd is inderdaad het uitpakken al een feest. wat betreft de reactie van Daantje, waarom moet jij je verantwoorden omdat je zusje een duur kado koopt , dat is haar keus en daar hoef jij je niet aan te spiegelen. gewoon uitgeven wat je ook zou doen als hij geen duur kado van zijn tante zou krijgen.bovendien kun je ook iets 2e hands aanschaffen wat er wel duur uitziet en dat mooi inpakken, dan weet niemand wat je er voor betaald hebt , zo kocht een kennis van mij gisteren een hele mooie houten kinderstoel die er nog als nieuw uitzag voor maar 7.50 euro

Het rijke wijf zei

Eerste verjaardag van onze dochter kreeg ze van mijn ouders een boekje met 2 duplo poppetjes. De overige kadootjes kan ze zich niet herinneren, ik ook niet trouwens. Dus ik zou gewoon iets leuks en simpels kopen. Ben je weer een beetje opgeknapt?

Vlijtig met zuinigheid zei

Als eerste verjaardag zijn de foto's eigenlijk het belangrijkste voor later. Zorgen voor een klein slagroomtaartje die helemaal opgemaakt mag worden door de jarige job. Erg leuke foto's worden dat. De vingers en mond vol met slagroom.

Samantha zei

little People speelhuis was en is hier nog steeds een succes.

Janne zei

Bij elke (kinder)verjaardag hoort in ieder geval een boek!
Dan nog een paar mooie sokken en een klein speeltje erbij! Alles mooi ingepakt in knisperpapier, een slagroomgebakje met een kaarsje, een feestmuts en een toeter en lang zal ze leven in de gloria :-)