zondag 24 augustus 2014

Wel of geen camper kopen?

Ik heb een dilemma. Als ik campers zie loop ik helemaal warm, het lijkt me helemaal fantastisch om wanneer je zin hebt de camper te kunnen pakken ergens heen te rijden en vervolgens lekker goedkoop een weekend weg te kunnen zijn. Zit dan ook al een hele tijd op allerlei sites te kijken naar een camper. En vandaag terwijl ik met schoonzuster op de rommelmarkt liep had mijn man beet een camper diesel niet al teveel op de teller voor een leuk bedrag. En nu nu heb ik koudwatervrees. Het is zo dichtbij nu dat ik helemaal de situatie weer opnieuw aan t bekijken ben want het is natuurlijk nu niet alleen de aanschaf, maar ook de wegenbelasting en de verzekering. Zelf zit ik eraan te denken om hem wellicht een paar weekjes te verhuren per jaar om deze kosten te dekken. Hebben jullie ervaring met campers?

11 opmerkingen:

Butterfly Maiden zei

Ik ben onlangs samen met mijn vriend een paar dagen met zijn campertje weggeweest. Leuk, maar voor mij niet iets om heel vaak te doen.

Wat de kosten betreft: Het ligt er maar aan waar je precies wilt overnachten: op goedkope camperparkeerplaatsen met vaak maar weinig faciliteiten (ik ben er veel tegengekomen zonder wc, waterpunten en douches; maar misschien hebben jullie een camper met een aparte wc/douche-ruimte op het oog?) of op reguliere campings, die wat duurder zijn dan die parkeerplaatsen maar wel allerlei faciliteiten hebben. En bedenk wel dat je, als je even een boodschapje wilt doen en de winkels niet op fiets- of loopafstand liggen, je altijd je hele huis mee moet nemen.
Misschien is het een idee om eerst eens een camper te huren voordat jullie tot koop overgaan? Dan kun je uitproberen hoe je dat vindt.

Zomaar je camper verhuren aan iemand lijkt mij persoonlijk een hachelijke onderneming. Je moet dan waterdichte contracten afsluiten voor wat betreft aansprakelijkheid, verzekering, eigen risico, schade, boetes enz. Nogal veel gedoe voor misschien maar een paar weken verhuur per jaar?

Succes met jullie beslissing!

Anoniem zei

Mijn schoonouders hebben een camper die ze kunnen stallen in een ruimte achter hun tuin. Er zit een wc en doucheje in. Achterop hebben ze een scooter die ze gebruiken voor boodschappen en kleine uitstapjes. Zij gaan er heel veel mee op stap. Ook als ze op visite gaan (niet naast de deur) dan nemen ze de camper en blijven voor de deur slapen. Ze zijn er erg blij mee. Kosten weet ik niet daar praten we niet over. Zij vertelden wel dat de regels veranderd zijn en je "achterin" ook moet zitten of in de gordel moet zitten. Precies weet ik het niet. Wellicht idd eerst eens eentje huren om zien of het bevalt. Verhuren zou ik niet doen of alleen via een professionele verhuurder.
Ilse

Anoniem zei

Wij zijn 1 keer met een camper op vakantie geweest en ik vond het een ramp. Je moest bijna iedere dag langs een camping of zo iets om water te laden en water te lozen. Wij dachten lang leve de vrijheid, nou mooi niet dus.Douchen in zo'n kleine ruimte is ook een ramp. En op zo'n kleine wc zit je ook niet echt ontspannen .. Voor mij nooit meer dus!
Succes, Stefanie

Vlijtig met zuinigheid zei

Vrienden van ons hebben 1 jaar een camper gehad en daarna weer verkocht. De kosten waren gewoon te hoog voor de paar keer dat je de camper gebruikt.

Janne zei

Wij hebben een campertje (v.W T4 met hefdak) die we tevens als onde dagelijkse auto gebruiken. Geen douche en toilet erin, wij staan altijd ol een camping of camperplaats met voorzieningen. De belasting en het verbruik (diesel) is niet meer dan voor een gewone middenklasse auto! We zijn net terug uit Tsjechië en gaan ook regelmatig een weekendje weg.

Anoniem zei

Doen!
Wij hebben een hymer uit '91
Water vullen en lozen en chemisch toilet is bij ons om de 4 dagen..ligt eraan hoeveel je gebruikt..en hoeveel erin kan.
Wegenbelasting is 50 euro pm.maar wij gooien hem uit de belasting zodra hij de stalling ingaat en dus stopt je wegenbelasting.
Verzekering is 20 euro.
We hebben 2 kleine kinderen nu en we hebben zojuist met onze nieuwe voortent gekampeerd op n camping ideaal!.
Daarvoor stonden we in belgie Duitsland Spanje polen Frankrijk.
Voor zeer weinig op de moooiste plekjes echt.
We stonden op een klip in frankrijk je liep zo naar zee...helemaal gratis.
Eerdere reactie over douche en wc...wij hebben er geen moeite mee..stel me erop in.
Wc is bij ons thuis even groot als de natte cel in de camper.
Doen hoor...echt vrijheid

Nu met onze jonge kids van 1 en 3 jaar nu even wat andere behoeftes..we staan nu op campings.

Qua onderhoud. .hebben de camper nu 5 jaar..en komt elke apk onder de 100euro door.
Wel nieuwe banden..en distributie riem maar goed dat heb je met n auto ook.
Gr daphne

Anoniem zei

hoi, wij hebben reeds 8 jaar onze droom waar gemaakt en vinden het nog steeds geweldig : vrijheid vanaf het moment dat je de hoek van de straat omgaat.
we hebben een camper met een cassette wc en een -kleine- douche.
hou bij een oudere camper wel rekening met meer onderhoudskosten.
veel info kun je vinden op het camperforum en op campercontact.
veel succes met jullie keuze, groet Nicol.

Anoniem zei

wij hebben er nog geen een maar willen er wel een kunnen er eerst een lenen van vrienden
wij willen dan zoiezo een waar een scooter oppast voor eventuele boodschappen enzo lekker trekken en als de koelkast leeg is wordt het weer tijd voor naar een winkel in slaan en door naar een andere plek
etineke

Vlijtig Liesje zei

Mij lijkt een camper ook leuk. Vooral omdat je je huis dan altijd bij je hebt. Maar ik heb ook al begrepen dat dit tegelijkertijd het nadeel is. Als je op vakantie bent, en je wilt een stad bezoeken, heb je ook altijd zo'n grote auto bij je.

Ons gezin en de Stichting zei

Wij hebben jaren een camper gehad en die gebruikte we 365 dagen per jaar. Het beviel prima alleen de apk was alstig omdat niet ieder keuringsstaion hem kon plaatsen qua hoogte. Omdat we heb zomer en winter gebruikte oa om naar Roemenië te gaan gebruikte wij ook winterbanden . Er zat een chemisch toilet is dat beviel prima en een keukentje .Sommige verzekeringen stellen als voorwaarde dat je de camper maar een x aantal dagen per jaar mag gebruiken dus wees daar allert op met het afsluiten. Vaak wordt dit niet verteld en moet je dit zelf in de kleine lettertjes lezen. Wij stonden onderweg gewoon op raststatte of een camping speciaal voor campers. Inmiddels hebben we hem verkocht teveel onderhoudskosten en rijden in een stationwagen. Nadeel vonden wij dat je altijd met parkeren zit en gevoelig bent voor zuigende en rukwinden vooral bij vrachtwagens en bij hoge bergen het wat meer moeite koste om omhoog te komen. Dus let erop dat het een turbo is. Voordeel is je hebt altijd je huis bij je.

Ons gezin en de Stichting zei

En om te verhuren van je camper zijn er speciale bedrijven via wie je dat kan doen . Was ik vergeten erbij te zetten.