dinsdag 26 augustus 2014

Het is weer zover

Ik ben mezelf weer eens aan t voorbij lopen en verlies alle controle. Mij huishouden loopt uit de hand. Tenminste in mijn hoofd een uurtje flink doorpezen en ik ben wellicht weer bij. Op mijn werk is het drukker dan druk en helaas lieve klanten op het moment dat er gevraagd wordt of ik kan overwerken zeg ik nu echt nee. Ik zit in twee groepjes waarbij ik iets moet organiseren maar welke data er ook opgegeven worden degenen die de uitnodiging versturen maakt geen keus en dus vreet t energie van me omdat et allemaal nog wel even moet gebeuren. Dochterlief is donderdag jarig haar eerste verjaardag en ik krijg de ene afzegging na de andere. Baal hier vreselijk van en heb een aantal mensen die nu in t weekend willen komen maar eerlijkheidshalve zou ik dit weekend graag weer eens lekker genieten met mijn gezin en de boel in huis weer aan kant trekken samen met husbie. Zoals ik me nu voel zou ik het
Liefst even mijn koffer pakken en in een hutje op de hei gaan zitten zodat ik met niemand rekening hoef te houden, mijn kop onder de dekens stoppen en een week lang lekker slapen.
Snap ook niet dat ik moe ben want als ik ga liggen slaap ik en diep want droom elke nacht de mooiste dromen totdat de wekker gaat waarna ik dan baal dat ik eruit moet en nog drie keer snooze voordat ik eruit ga.
Morgen nog werken tot half vijf dan de kids ophalen bij mijn ouders daar eten en dan hopen dat manlief ook een beetje bijtijds thuis is.
Ga ik morgen of donderdag de beslissing maar nemen of ik zondag nog een verjaardsagsronde inlast of het erbij laat.

6 opmerkingen:

Pot Jan Drie Dubbeltjes zei

Als ik je blogjes zo lees, blijf je een beetje in een cirkeltje rond rennen (met de nadruk op rennen). Je werkt, je hebt 2 kleintjes en doet daarnaast ook nog van alles en volgens mij wil je ook nog veel perfectionistisch uitvoeren maar dat lukt even en dan ren je weer in je cirkeltje en baal je van jezelf dat het niet gelukt is.

Dus of je moet soms oogje dicht knijpen en accepteren dat het dan bijv in huis niet helemaal spic en span is maar jij wel alles kan doen wat je wil ... of keuzes maken om bepaalde dingen niet te doen en hierdoor tijd en ruimte voor jezelf te krijgen.

Alsmaar doorrennen tegen de wind in is namelijk best vermoeiend, dus draai eens om en laat de wind even lekker in je rug blazen :)

Vlijtig met zuinigheid zei

Ik denk dat je eens een weekend heerlijke rust nodig hebt. Alleen maar hollen hou je echt niet vol. Denk eens aan jezelf. Goed bedoeld hoor.

Anoniem zei

Ik denk dat Vlijtig met zuinigheid gelijk heeft. Je viert het op de dag zelf en volgend jaar beter voor degene die niet kunnen. Wij hadden op een gegeven moment wel drie verjaardagsfeestjes maar nu niet meer ben er klaar mee.
Ilse

Anoniem zei

Hoe zie jij jezelf de drukte rondom weekenden weg met de camper doorstaan. ( huis schoon, camper gebruiksklaar, spullen pakken, locaties regelen, uitpakken, camper schoon, spullen opruimen)
Dat komt dan bovenop wat je nu doet.. Even een was wegwerken in het weekend kun je vergeten. Net zoals grondig iets in huis poetsen.

Ik denk dat je echt minder verschillende dingen moet gaan doen. Ik heb mezelf op deze manier de vernieling in geholpen! Even dat erbij, dat doen, dit erbij, dat ernaast, dat moet, dat hoort, tot het punt waarop ik begin te slaapwandelen om mijn dagtaken af te maken.
Ik heb mijn prioriteiten anders moeten leggen. Extra geld verdienen was een leuk idee, maar het was extra. En het vrat de energie van de dingen die ik echt belangrijk vind.

Petra

MadeByCet zei

Prioriteiten gaan stellen, is nu het belangrijkste en jezelf niet meer zo wg cijferen JIJ bent er ook nog hoor! Enne het weekend.... ga eens lekker genieten en tot rust komen, volgend jaar beter voor de afzeggers.

Je hoeft niet perfect te zijn, maar wees gewoon een "goed genoeg" moeder vrouw etc.
En je collega die maar steeds niet weet hoe of wat met data... duidelijk zijn en eerlijk zeggen dat het je teveel zo wordt omdat je nog steeds geen duidelijkheid hebt, of ze het binnen 2 dagen duidelijkheid kan geven.

Wees duidelijk en ga je grenzen eens aangeven, wat je trouwens al super hebt gedaan door geen extra uren te draaien, nu nog zo duidelijk en straight gaan zijn met de rest ;) dan kan jij weer bijtanken en jezelf weer worden enne nee zeggen... je zult zien hoe verbazingwekkend relaxed mensen op je zullen reageren als je gewoon aangeeft en eerlijk bent dat het gewoon even genoeg is.

En de hulp die er uit voort kan vloeien... neem deze aan, zo te lezen kan je dit echt wel gebruiken.

Sterkte

Vlijtig Liesje zei

Als ik dat zo lees zou ik die ronde overslaan! Kies voor wat rust en kalmte voor je zelf.