dinsdag 13 mei 2014

Hoeveel kleding heb je nodig?

Pff ik heb een kast vol met kleding en het ziet er momenteel niet uit hoe het erin ligt. Paar weken druk druk druk en dan denk ik als het maar uit het zicht is. Hierdoor sta ik nu elke morgen te zoeken naar setjes die ik nog wel leuk vind. Niet handig. Ik vind ook dat ik nodig weer nieuwe dingen moet halen, maar kan momenteel niets naar smaak en budget vinden. Ben aangewezen op een maat 54 en veel winkels kiezen dan of voor soepjurken of voor dezelfde snit als iemand met maatje 36 is mijn ervaring. Maar wees eerlijk een truitje waar een vetrol onderuit komt is niet echt charmant. Momenteel draag ik bijna elke dag zwarte kleding. Deze heb ik nl veel in stoffen die ook mooi blijven. Probeer er dan wel een kleurige broek onder te dragen maar toch. Het is bijna zomer. Merkte het ook in Italie, mooi weer en heel erg verder dan een witte broek kwam ik niet aan zomers gevoel. Wel belangrijk dus dat ik wat leuks ga vinden. Over twee weken hebben we een uitje van manlief zijn werk. Graag wil ik dan wat moois in de kast hebben liggen. Gisteren heb ik vooral op het internet artikelen gelezen over een verstoorde hormoonhuishouding. Ik merk dat het momenteel een zooitje is met mijn hormonen. Als ik lijstjes bekijk met waaraan je het kan merken dan kan ik alle vinkjes aanvinken. Merk dat ik het lastig vind om er mee naar de dokter te gaan. Overweeg zelfs een zelftest van 90 euro. Waarom ik niet er mee naar de dokter wil, ben bang dat ie me een zeur gaat vinden.... Nou wens jullie een fijne dag ik ga maar eens wat doen.Moet om half twaalf de auto in om naar het werk te gaan....Maar daarna wel lekker weer vrij voor de rest van de week.

23 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Het is inderdaad handiger als de dingen die bij elkaar kunnen bij elkaar hangen. Mijn kast heeft dat helaas ook niet...

huis tjokvol zei

moeilijk he om wat leuks te vinden in grote maten,ik heb ook lang grote maten kleding moeten kopen(gelukkig nu niet meer),en tuurlijk moet er mee naar de dokter,en tuurlijk vind hij je geen zeur,daar zijn dokters voor hoor ,om te luisteren naar je problemen,gewoon gaan,NU een afspraak maken en morgen er heen,doen hoor.

sterkte
gr yvonne

Kopka zei

Vorige week had ik ook zo een kast. Even een half uurtje bikkelen en klaar was het weer. Scheelt heel veel tijd!

Anoniem zei

Een paar goede basisstukken.
Plus wat fleurige sjaaltjes, bolerootjes op je zwarte kleding fleurt de boel gauw op.
Miss Etam heeft grote maten en ook kwalitatief acceptabel.
Ik volg je al een tijdje, enerzijds bewonder ik je tocht om zoveel mogelijk geld te verdienen , anderzijds jaag je, jezelf erg op ook door bovenstaande.
Daarnaast heb je nu eenmaal een grote maat daar zul je mee moeten leven ( of er serieus aan werken) en overal het algemeen heb je daar geen goede kleding voor een koopje( mijn eigen ervaring).
Ik zou daar toch eens geld voor reserveren, je voelt je dan wellicht ook beter.
Je bent net een halve week uit Italië terug , en Weer moedeloos jammer.
Sorry bedoel het niet vervelend . Yoga misschien wel goed voor je.
Siny

Anoniem zei

Haha, in mijn kast hangt zo weinig dat mijn bijna 20 jarige dochter schaamteloos haar overschot aan (hang)kleding in mijn kast hangt..

Anoniem zei

Hoi
Ook ik lees je blog regelmatig.je komt me soms wat somber en moedeloos over.ik herken dit erg van voorheen! Ik heb me vorig jaar februari een schop onder mijn kont gegeven en ben gaan opletten op mijn eten en ben elke dag op mijn hometrainer gaan fietsen.dit doe ik nu dus zon 15 maanden en ben 52 kilo lichter.voel me veel energieker en kan veel meer hebben.ik zou dot jou ook zo gunnen.als je het niet zelf kunt zoek er alsjeblieft hulp bij je leven kan dan zo veel makkelijker zijn in sommige opzichten!!! Succes met alles !

Groetjes erika.

Anoniem zei

En qua kleding snap ik je helemaal !!!! Ik had ook jou maat en bakaldeelke dag voor mijn kast.

Anoniem zei

Baalde moest daar staan haha.....sorry

Kopka zei

Wat een resultaat! Petje af!

Anoniem zei

Een verstoorde hirmoonhuishouding kan je stofwisseling beïnvloeden. Net zoals overgewicht met name vet op de buik je hirmoonhuishouding kan vernachelen. Zeker mee naar een arts gaan.
Alle klachten noemen. En hoelang het al duurt.
Mijn overgewicht hield zichzelf in stand. Dus ik kon doen en laten wat ik wilde maar afvallen ging niet. Inmiddels heb ik mijn hormonen meer op de rit en zakt mijn gewicht met een kilo of 15 per jaar, zonder iets te doen of te laten..
Grappig dat je juist als je moe bent niet netjeswerkt. Ik wordt namelijk zo moe en moedeloos van rommel. Ook van rommelige kasten. Ik ben heel zorgvuldig in netjes en opruimen, juist omdat het energie vreet als het niet goed is gedaan. Zo'n rommelige kast stoort mij dan elke keer dat ik kleding in mijn handen heb. In de wasmachine, eruit, ophangen, strijken, vouwen, in de kast leggen, kleding kiezen. Dat is zeven handelingen die meer energie kosten dan nodig is als mijn kast netjes is. Een soort energielek zeg maar.

geldover zei

Bedankt Erika, op dit moment even een huilbui....

Janne zei

Waarschijnlijk komt de verstoring van je hormoonhuishouding door je gewicht. Ga naar de arts (wat hij denkt is niet belangrijk, het gaat om jou) en laat het nakijken. Ik zou wat minder aandacht aan geld verdienen besteden en wat meer aandacht aan je (over)-gewicht! Zoek een gezond en haalbaar dieet, ga zwemmen (er zijn vaak speciale uren voor zware mensen) wandelen met je kinderen etc.
Gezondheid en levensvreugde zijn belangrijker dan een afgeloste hypotheek!

ChoCho zei

Doorgaans ben ik een stille mee-lezer, maar deze keer ga ik me toch aan een reactie wagen ...
Zelf had ik ook overgewicht en veel last van de hormonale huishouding. Na jaren van klagen en proberen was er niets dat hielp. En inderdaad, zoals hierboven gezegd, dat buikvet verstoorde de boel nogal aardig.
Ondertussen ben ik 35 kg afgevallen en ik moet zeggen dat het beter gaat. Natuurlijk ging dat afvallen niet 1,2,3 maar ben ik naar een obesitas-centrum geweest en daar hebben ze - en zullen ze nog 10 jaar lang - prachtige begeleiding bieden.
Het kost wel wat, maar al bij al was het het waard ! Succes met jouw zoektocht xxx

Vlijtig met zuinigheid zei

Erg goed van je Erika. Mijn neef heeft ook zo'n mooi resultaat gehaald met de home trainer. Niet zoveel hoor, maar het kan echt.

Vlijtig met zuinigheid zei

Een kennis van mij heeft ook een grote maat en zij winkelt en werkt bij M & S mode. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Daarbij geeft ze aan dat het helemaal niet duur is. Misschien ook iets voor jou. Reserveer een bedrag hiervoor.

Marion zei

Heb je je schildklierwaarden al eens laten testen ? Als je schildklier niet goed werkt kun je last hebben van een verstoorde stofwisseling. Ik slik al vele jaren medicijnen om die 'klier' beter te laten werken. Maar mijn gewicht blijft een probleem. Bij W,e,h,kamp bestel ik regelmatig leuke kleren, ze hebben veel grote maten merken. En ook M&S heeft leuke kleren. Succes met alles. Wat wil je trouwens zelf testen voor E 90 ? Beter lijkt het me om naar de huisarts te gaan, die vind je vast geen zeur hoor !

Consuminder Muts zei

Inderdaad, bij mij was het ook de schildklier. Was net 30 kilo afgevallen voordat ik ziek werd. Ik heb er heel lang wakker van gelegen dat ik weer aangekomen was, ik krijg er nu, ondanks de medicijnen, geen gram meer af, en heb me er pas sinds een paar maanden bij neer kunnen leggen. Dat leeft een stuk prettiger! En qua kleding, inderdaad miss etam en m&s!
Sterkte, en de huisarts heeft niet voor niets gestudeerd, dus vereer hem/haar eens met een bezoekje! Wie weet hoe je ervan opknapt!

Anoniem zei

Wat heel handig is: heel je kledingkast leeghalen en 6 setjes bij elkaar zoeken passend bij de lopende maand. inclusief sjaaltjes, sieraden, hemdjes, en schoenen.
De rest ergens anders opruimen.
Elke eerste van de maand even aanpassen .
Je hebt overzicht en een heerlijk lege kast.

Anoniem zei

super knap
groetjes tineke

Anoniem zei

ik heb zelf een grote maat en neig ook snel naar "veilige" zwarte kleding.
wat ik nu doe om dat te doorbreken is het tijdschrift "big is beautiful" lezen ( misschien heeft de bieb het )
ook zijn zijn veel plussize blogs ( met dames die elke dag een foto van hun outfit maken ) misschien leuk om aan je leeslijst toe te voegen ter inspiratie ??? http://curvacious.nl/blog of http://www.curvygirlchic.com of http://girlwithcurves.com/ http://www.gabifresh.com/ http://www.leblogdebigbeauty.com/ http://www.plussizeprincess.com/ etc ( er zijn er veel meer, weet niet precies wat je smaak is )
goede grote maten mode zoals bv yoek of een sjuuldress is duur maar doet wel veel meer voor je figuur dan een goedkoop flodderdingetje

Nienke zei

Ook ik heb te kampen met een te langzaamwerkende schildklier. Ik was vreselijk moe en als ze alleen al naar mij keken kon ik wel in huilen uitbarsten. Heb nu medicatie en het duurde even voordat het echt zijn werk deed. Heb ook overgewicht ik kan vaak leuke kleding vinden bij Ulla Popken ( heeft ook een postorderbedrijf) Hoop echt dat je naar je huisarts gaat en dat je je maar snel beter mag gaan voelen.

Anoniem zei

Het is al gezegd, overgewicht veroorzaakt hormoonverstoringen. Ga naar de huisarts, het overgewicht op zich zal 'ie op zichzelf al serieus nemen. Het gaat niet makkelijk worden, maar onthoud voor later in de strijd dat elk uur van de dag geschikt is voor een nieuwe start, ook als je het even verprutst heb. Ga ervoor, je kunt het!
Anoniem

Anoniem zei

Als je de strijd met geld kunt overwinnen kun je dit ook aan!

Leuk om zo eens op je blog rond te snuffelen. Mijn redenen voor besparen is dat ik na een relatiebreuk en verkoop woning met een gigantische restschuld ben komen te zitten die een bekende gelukkig heeft kunnen voorschieten, zodat ik niet in de schuldsanering terecht ben gekomen, maar uiteraard wel terug betaald moet worden.
Niet makkelijk en de komende 10 jaar zullen met een aangetrokken broekriem geleefd moeten worden, maar ik ga me er niet door uit het veld laten slaan!

En jij ook niet, dus hup naar die huisarts ;).

Succes!