dinsdag 8 april 2014

Broeden

De kip zit vanaf gisteren in een plastic bak in de schuur te broeden. Durfde het niet langer aan om haar in het legnest te laten. De andere kippen gingen bovenop haar zitten en dat leek me niet zo'n goed plan. Las ook verhalen dat ze de kleintjes kunnen doodpikken. Nu mag ze in alle rust dus in de schuur en zoek ik ondertussen nog verder naar een bak waar mama en haar kuikens straks in kunnen. Lukt dit niet dan gaat mama terug naar de andere kippen en houden we eerst de kuikens alleen in de plastic bak in de kamer. Dan het broeden van mij....Ik broed nog steeds op mijn eieren. Ik wil meer inkomen genereren. Het allerliefst zonder dat ik er al teveel tijd aan moet besteden of door het te combineren met hobby's van me. Ik merk dat ik de aandacht al niet meer heb op de verkoop van de ringen en de horloges. Wellicht dat ik die vanaaf nog eens even opnieuw op MP kan gooien. Heb er nu quitte mee gespeeld en een en ander al kado gedaan. Zit me nu te bedenken dat ik het ook als partij kan aanbieden op marktplaats en dan maar kijken wat er geboden gaat worden. Mijn inkomen uit Vintykids komt ongeveer neer op een 50 euro per maand. Momenteel staat de aankoop van nieuwe kleding stil. Man werkt door de weeks veel en is veel van huis dus de weekenden wil ik dan voor onszelf houden. Maar zolang er nog geld binnenkomt is het goed. De aandelen zijn momenteel niet je van het. Deze en komende maand zal er dividend binnen komen. Heb mezelf geen ruimte gegeven om nog aandelen aan te kopen. Een andere besparing zijn mijn eigen gekweekte plantjes, de erwten, sla en de rucola. MMM lekker straks lekker vers uit eigen tuin.Het gaat goed ermee, de rucola is denk ik met een week klaar om op te eten. Dan stop ik even omdat we begin mei weg zijn. Ook broed ik nog op het idee of ik wel dan niet op de vrijmarkt wil gaan staan. Oudste dochter heeft de handelsgeest ook te pakken en het lijkt me super om die nog wat uit te breiden. Maar eens even kijken of het wat wordt en hoe we komen te zitten qua tijd. Dan de vakantie naar Italie eerste week mei. Ik moet nog even kijken wat ik mee terug ga nemen, in ieder geval Limoncelli want dat scheelt me meer dan 10 euro de fles, maar verder weet ik zo niet wat handig is om mee te nemen daar vandaan. Iemand van jullie nog suggesties? Ik ga me maar eens klaarmaken voor t werk. Mag vandaag op komen draven van 11.00 uur tot 19.30 uur. Pff geen tijden in mijn ogen maar even door de zure appel heen bijten.

7 opmerkingen:

huis tjokvol zei

hopen dat je kuikens krijg die zijn zooo lief,en wij hebben ook eens op die markt gestaan ,wij doen het niet meer je hebt er zoveel werk mee vinden wij en leuk joh een weekje weg heerlijk genieten,
werkse vandaag

liefs yvonne

Vlijtig met zuinigheid zei

Ik neem altijd de olie mee. Laat het in kannetjes vullen. De peperoncino, de aglio en sommige zaken hebben de aglio en peperoncino samen.
Ik koop 1,5 liter voor een heel jaar.

Lot zei

Quote: " Ik wil meer inkomen genereren. Het allerliefst zonder dat ik er al teveel tijd aan moet besteden of door het te combineren met hobby's van me".

Ja dat willen we allemaal wel makkelijk geld verdienen. Als je DE oplossing gevonden hebt horen we het ook graag.

samenbesparen zei

Wij gaan eind deze maand weer naar Italiƫ, echt heerlijk! Onze auto zit altijd bomvol met idd limonchello, maar ook kaas, salami, wijn, olie etc etc :)

Vlijtig Liesje zei

50 euro met vintykids vind ik niet slecht zeg! Je zou misschien nog wat meer google adsense ads kunnen plaatsen ook?

Anoniem zei

haha , ja dat zat ik ook net te denken, mij lukt dat ook niet en richt me er dus op om niet meer te gaan verdienen ,maar om minder uit te geven en moet zeggen dat me dat een stuk beter lukt en me ook veel minder energie kost en me juist tijd oplevert, omdat ik minder ga winkelen, omdat er minder in huis schoon te maken en op te ruimen is .

Arie zei

koop in Italie pure 96% alcohol.. klinkt raar maar voor een tientje de fles maak je zelf de heerlijkste Limoncello... Vragen voor recept? geef effe aan en stuur je per pn mijn mailadres..