woensdag 19 maart 2014

Zo das nog eens lekker.....

Vandaag de dag lekker begonnen, sinds lange tijd merkte ik dat ik vannacht echt weer eens had bijgetankt. Werd wakker uit een zeer diepe slaap met diepe droom. Kleine dochter de fles klaargemaakt beneden, voor grote dochter haar ontbijt direct mee naar boven genomen. Terwijl de één zelf at kon ik de ander de fles geven en even lekker in bad doen. Oudste moest zichzelf aankleden, hier had mevrouw duidelijk geen zin in dus uiteindelijk moest ik nog helpen. Maar ik liet mijn humeur er niet door verpesten en deed het fluitend. Bracht haar snel naar school terwijl de kleine meid in de box lag te keuvelen. Toen ik thuis kwam lag ze nog steeds haarzelf prima te vermaken. Ik nam de stofzuiger dus lekker mee naar boven en besloot de kamer van de jongste eerst goed schoon te maken, heerlijk die is nu helemaal klaar en fris. Alle meubeltjes even van de muur af getrokken dus goed gedaan, ook de plinten afgezogen. Daarna het hoekje om naar de kamer van de oudste. Pfff je weet niet wat je ziet en waar je moet beginnen. Ik probeerde het bij te houden maar ze maakt er sneller een rommel van dan ik kan opruimen. Heb nu één tafeltje verwijderd van haar kamer, zodat ze hier niet meer rommel op kan verzamelen. Kijken of het nu beter gaat. Heb ook deze kamer flink onder handen genomen. Lekker dus.
Er is nog één tafel met veel troep waar ik me nog niet op heb gestort, maar geloof me die is zaterdag of vanavond nog aan de beurt.
Straks nog even de ramen aan de buitenkant van de kamer doen, want maiomai wat zijn die vies.

Dan door naar onze kamer. Ook die is de afgelopen weken veranderd in een slagveld. De oorzaak; een uitgeklapte strijkplank. Alles wat ik moet strijken beland erop en eromheen in bakken, maar tijd om te strijken maak ik niet. Vandaag dus even grondig tijd voor gemaakt en alles lekker gestoft en gezogen.
Ook dat geeft een lekker gevoel. Vanmiddag nog een klein beetje de kamer en de keuken aan kant helpen en dan ben ik klaar om morgen te gaan werken.

Wat me heeft geholpen is de gedachte dat niemand het verdiend om de boel zo niet op orde te hebben en er dan in moet leven. Verder heb ik de tijd genomen per kamer hoe ik zou willen dat ie eruit kwam te zien. En uiteindelijk bleek het allemaal veel minder tijd te kosten dan ik in eerste instantie dacht.En heeft het me dus onnodig veel energie en ergernis gekost. Oudste dochter geeft aan dat ze graag naar de speeltuin wil, mooi kan ik haar ramen NU gaan lappen... Fijne dag...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

je brengt de een naar school terwijl de ander in de box ligt ongetwijfeld blijf je niet lang weg en is je kindje veilig in haar box, maar wat als jou wat overkomt terwijl je onderweg bent ook als is het misschien maar een klein stukje , zelfs dan kan er wat gebeuren , is geen kritiek hoor ,maar deed het toen mijn dochter klein was ook wel eens dat ik even snel naar de brievenbus liep of zo, en stond er geen moment bij stil dat zij weliswaar veilig was, maar dat mij ook wat zou kunnen gebeuren en dan weet niemand dat je kindje alleen thuis ligt, en overkomt je iets kleins dan kun je dat nog wel vertellen aan iemand,maar wat als jij buiten bewustzijn bent ,? natuurlijk is de kans maar klein,maar toch ,misschien iets om even bij stil te staan.

geldover zei

dan is er de buuf met een sleutel als ik binnen de 5 minuten niet terug ben...

Anoniem zei

Ook ik ben geen voorstander van het alleen achterlaten van een kindje hoe veilig dat binnen ook is. Mijn schoonzus kwam jaren geleden thuis van een kort boodschapje en toen sloegen de vlammen uit het dak. Op de tweede verdieping was een plafondlamp blijven branden en daar was brand ontstaan. Gelukkig had ze de baby meegenomen want ze liet haar ook wel eens in de box.
Daarna nooit meer.
Ilse