zaterdag 25 januari 2014

Waar te beginnen?

Op onze slaapkamer moet je momenteel hink stap sproong naar het bed. Overal ligt spul op de vloer. Op de zolder kun je helemaal geen poot meer trekken, ook de hele vloer vol. Even snel iets opzoeken en dan geen tijd om het meteen weer op te ruimen, haast haast haast. De voorkamer is netjes, maar de achterkant van de woning een grote warboel. Beetje jammer. Van de vloer kun je eten, er ligt zat...... Kleine dochter ligt er netjes bij maar de oudste is al een even grote rommelkont als haar vader en moeder. Papa heeft beloofd morgen met haar de kamer op te ruimen. Ik wil vandaag beginnen met het aan kant maken van de puinhoop waarin mijn huis is veranderd en dat na nog maar drie weken te hebben gewerkt. OP dit moment is het geen optie om een hulp aan te nemen want die zou ook niet weten waar te beginnen. KOmt erbij dat ik me schaam voor de mega chaos. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Douche is redelijk aan kant. Denk dat ik maar ga beginnen met onze slaapkamer. Lig ik er toch netjes bij als ik de ogen dicht heb. De achterkamer kan evt ook morgen gedaan worden met hulp van manlief. Ga het vandaag maar even weer hier plaatsen dat motiveert. Helft van het aanrecht is al glad en de vaatwasser draait.(koelkast van de week al lekker uitgesopt, dat dan weer wel...) Nu eerst een bak koffie en dan aan de slag.Nee wacht eerst ons bed in de wasmachine dan kunnen we die in de kamer laten drogen, ruikt het in ieder geval al lekker..

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ow, gebeurde hier ook in drukke tijden.
Mijn "valsspelen" deed ik als volgt.
In een paar bananendozen deed ik alles wat niet op zijn plek lag. Die dozen kan je stapelen.
Dan steeds een doos pakken en de spullen erin op hun vaste plaats brengen.Na elke doos een kopje thee als beloning.
Zo was het voor het oog vrij snel opgeruimd en een doos leegmaken werd een spelletje.
Nu de kinderen uit huis zijn doe ik elke avond even een rondje, spullen opruimen of in de doos, en de afwas weg en het aanrecht leeg.

Groet,Greet

Lot zei

Begin bij de deur en wat links en rechts ligt en zo de hele kamer door. Als je eerst gaat kijken wat het eerst te doen verplaats je vaak alleen maar dingen.

Dus bij het begin beginnen!

Anoniem zei

ik ben blij dat ik niet de enige ben waar dat regelmatig ook zo is.
Ik vind het wel jammer dat mijn zoon en dochter, 15 en 13 ook zulke rotzooi makers zijn, ik was trouwens vroeger ook niets beter,maar moet je de kamers van hen zien, mijn dochter heeft zoveel kleren op de grond ligggen,je ziet niet eens de vloer.
Maar mijn moeder zegt altijd, en daar moet ik haar natuurlijk gelijk in geven, je hebt ze het zelf geleerd, je ruimt zelf ook niets meteen op.
alleen als ik weet dat er visite komt, ga ik als een hazewind hond door de benedenverdieping met opruimen erg he
Ik vind het wel lastig, ben ik zelf dus geen goede opruimer, zijn mijn kinderen dat ook niet gevolg schoenen jassen tassen boeken etc etc alles ligt door de hele benedenverdieping.
ruim ik het op , met een dag of twee is het zelfde weer.
mijn man zit trouwens op de vrachtauto, die komt weekends thuis, dan zorg ik altijd[probeer] dat ik alles op ruim beneden, en dan kan ik maandag weer.
succes dus met opruimen, ik kan je geen advies geven
Gr Diana

samenbesparen zei

Het is ook best druk met 2 kindjes, werk huishouden en alles wat er nog bijkomt, denk je goed aan jezelf? Succes met puinruimen!

Anoniem zei

Als het echt een grote bende is, breng ik eerst alles naar de juiste kamer. Daarna ruim ik per kamer op. Als ik dat niet doe, blijf ik heen en weer lopen en denk ik iedere kamer waar ik kom: oohhh wacht eens, dat moet ik ook even, lezen, opruimen, iets mee doen, schoonmaken, repareren etc.

En mijn volgorde is altijd:
WC's en badkamer (vanwege hygiëne)
was uitzoeken en stapels maken die in de machine kunnen
keuken (vanwege hygiëne)
woonkamer (zit 's avonds fijn in een opgeruime kamer)
slaapkamer (= fijn wakker worden, maar minder storend dan een rommelige/vieze woonkamer)
en dan de rest van de kamers op volgorde waar ik die periode het meeste tijd doorbreng (hobbykamer, werkkamer, etc)
En tussendoor iedere keer was in de machine en als die klaar is ophangen en de volgende erin. Zoveel mogelijk korte programma's.

Doordat ik niet meer over deze routine hoef na te denken, begin ik eerder. In ieder geval met de belangrijkste dingen voor mij (WC's en keuken).

Mischien kan jij ook zo'n routine bedenken die voor jou werkt?

Anne

Anoniem zei

En misschien iets heel stoms hoor, maar wat me net te binnenschoot.
Je bent veel bezig met kleine bijverdiensten lees ik op je weblog, zoals de sieraden enzo. Dit levert natuurlijk wel geld op. Maar zorgt ook voor een hoop rommel, zowel fysiek, maar ook geregel. Leveren deze opbrengsten op tegen de tijd die je kan gebruiken voor thuis? Dat je iets meer tijd, maar ook rust in je hoofd hebt, om je huishouden te regelen.

Succes in ieder geval!!!

Anne

Ingrid zei

Heel herkenbaar, helaas. Ik wil elke keer beginnen, maar ik om er niet aan. Misschien maandag een nieuwe poging wagen.

Miss Milla at Home zei

Troost je, met kinderen in huis heb je altijd rommel. En de huizen waar het altijd opgeruimd is en waar de woonkamer wel een showroom lijkt, daar mag niet geleefd worden volgens mij.

Anoniem zei

Heb je er eens over nagedacht hoe dat gaat als je 's nachts brand in huis hebt en je in het pikkedonker snel het huis moet verlaten?
Ik heb het zelf gelukkig nooit meegemaakt, maar hou er altijd rekening mee om de vluchtwegen vrij te hebben. Ik hoop ze nooit nodig te zijn!

Ik vind het idee van Greet heel goed, ga het hier misschien ook maar toepassen.

WG