maandag 6 januari 2014

Normale leven begint weer.

Vandaag mag ik weer beginnen na een half jaar verlof. Pff zie er eerlijk gezegd best tegenaan. Gisteren met manlief even foto's gekeken op mijn mobiel van onze meiden en die gaf ook al aan we moeten ermee ophouden anders haal ik onze dochters nu nog op bij opa en oma. Ik heb het zo geregeld voor de kids, de ene week breng ik ze op zondagavond weg en haal ik ze woensdagavond weer op, de andere week breng ik ze zondag voor een nachtje weg en donderdag voor een nachtje. Dit omdat ik anders moet gaan trekken met de kids terwijl zij nog slapen en 's avonds geen tijd aan ze kan besteden omdat ik dan nog eten moet koken en zodra ik klaar ben zij naar bed moeten. Ga weer proberen zoveel mogelijke huishoudelijke taken te doen op de momenten dat ze weg zijn en wil nu ook gaan lopen 's avonds als zij er niet zijn. Ik heb vannacht van de spanning waarschijnlijk mijn hele onderarmen al weer opengekrabt en ook kreeg ik mijn maandelijkse ongemak spontaan. Zo reageert mijn lijf er dus op. Zal het er doorheen moeten trekken en waarschijnlijk een week of twee nodig hebben voordat ik weer in de ratrace zit. Neem vandaag in ieder geval mijn horloges mee om te kijken of ik er daar nog wat kan slijten. Barcelona is geboekt, tickets 98 euro incl een halve koffer extra per persoon, appartement 90 euro, we zitten boven de ramblas en kunnen dus lekker vanaf ons eigen balkon mensen kijken...(lekker goedkoop denkt de krent in mij) Groetjes en allemaal een fijne dag gewenst.

7 opmerkingen:

geldvanmij zei

Sterkte vandaag...

Anoniem zei

Wow, dat vind ik wel heel heftig... 3 hele dagen je kinderen ergens anders. Een part time baan en een part time moeder is zo wel heel letterlijk genomen.

Anoniem zei

Ja, dat vind ik ook wel. Het lijkt meer op co-ouderschap met opa en oma. Ieder zijn eigen keuze, maar besef wel dat dit veel invloed heeft op de opvoeding en de band met je kinderen.

Willem zei

Barcelona? lekker, waar heb je dat goedkope hotel of appartement geboekt?

Anoniem zei

ik zou mijn kinderen en heb het ook nooit zo gedaan zoveel dagen in de week kunnen missen
maar het is jullie keuze
groetjes tineke

geldover zei

Als eerste bedankt voor de nette en respectvolle manier van reageren. Laten we dat dit jaar doorzetten haha.
Het is voor ons een hele bewuste keuze en ik kan me voorstellen dat buitenstaanders er vreemd tegen aan kijken. Voor mij is het echter anders echt niet te doen om een baantje ernaast te hebben. Dit geeft rust in ons gezin. Onze oudste dochter vindt het ook gewoon fijn. Terwijl ik thuis was heeft ze zelfs soms om een nachtje slapen bij oma gevraagd. Ze krijgt nu alle aandacht van ons als ze er is. Wil niet zeggen dat ze erg verwend is hoor, afspraak is in oma's huis gelden oma's regels en in ons huis de onze.
Ik kan zo optimaal tijd en aandacht aan haar besteden en zou me juist bezwaard voelen als ik met mijn kinderen heen en weer zou moeten gaan trekken. En inderdaad co-ouderschap zo noem ik het ook als ik me meld bij een instantie. Houdt u er rekening mee, mijn dochter is bijna de halve week bij mijn ouders en ik geef hierbij toestemming om hen als co-ouder te zien. Zij mogen dus ook beslissingen maken als dit gedaan moet worden.

Nicole zei

Tjee wat een luxe! dat je ouders dat doen.
Maar ik zou ze niet zo lang kunnen missen.
en heb het zelf geregeld met oppassen.
Was erg zwaar, maar heb nu gelukkig mijn baan nog.