donderdag 2 januari 2014

En zo gaan we het nieuwe jaar lekker in...

Vandaag houd ik de hand op de knip. Wil niks uitgeven. Toen ik vanmorgen op stond had ik al in mijn mail bestellingen voor drie horloges. Super dat er nog maar veel van die ochtenden mogen komen.:-) Ondertussen zijn er twee partijen mooie ringen onderweg die ik binnenkort te koop aan bied. Ook had iemand bij mijn advertenties geboden op twee kledingstukken van outfitters nation. Biedingen zijn fijn, maar moet altijd eerst zien dat het geld op de rekening staat. Dit was vanmorgen ook gelukt dus zal de pakketjes straks verzenden. Dan moet ik vandaag nog drie rekeningen van de ziektekostenverzekeraar op de bus doen. Bijna 150 euro retour ook heb ik voor de zekerheid een lijst gevraagd met de data van alle behandelingen op een rij. deze wil ik controleren met de lijst die de zorgverzekeraar heeft uitbetaald, mochten er toch wat ontbreken dan krijg ik een kopie van de nota. De kinderbijslag was ook bijgestort op de rekening zag ik al wel. Het geld is ondertussen naar de spaarrekening overgemaakt. Schoonzusje zorgt dat we binnenkort een kraam hebben op de rommelmarkt. Dit ook om inkomsten te genereren. Verder ga ik straks het e.e.a. van mijn jongste dochter inpakken en opruimen voor de rommelmarkt. Hoe lief ook maat 50-56 wordt echt te klein en we zijn klaar met onze kinderwens.Dus doen we we wat weg kan en ontrommelen de boel. Ik mocht vandaag mee eten bij mijn ouders en mijn dochter was bij de andere oma die er hemelsbreed nog geen 100 meter vanaf woont aan tafel geschoven. Is daar met een nichtje aan het spelen. Helemaal goed. De was is vandaag weer niet in de droger gegaan, maar heb ik in huis opgehangen, het huis ruikt nu meteen lekker.Straks even een grote pot met water koken en mijn theezakje van vanmorgen hergebruiken. Ik overweeg om alvast een grote pan nasi te maken zodat ik volgende week als ik moet werken snel een maaltijd uit de vriezer kan trekken. Lijkt me ideaal, want weet nu al dat de eerste weken weer energie gaan vreten. Heb me wel heilig voorgenomen de kantine te laten voor wat het is en zelf mijn brood merr te nemen. Nou je ziet het ik probeer de broekriem stevig aan te halen vandaag...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat klinkt als een heerlijke start, ik wens je een goed 2014, blogaanmnbeen.blogspot.nl

Ons gezin en de Stichting zei

Wij hebben het ook met marktplaats het gaat niet eerder op de bus dan dat het geld is bijgeschreven , mensen vinden dat soms raar want ik heb het geld overgemaakt. Fijn dat je al wat dingen heb kunnen verkopen en succes met alle andere plannen.

Ri zei

OP de eerste dag van het nieuwe jaar heb ik inderdaad een grote pan pastasaus gemaakt: http://www.francescakookt.nl/geurige-pastasaus-voor-kids/. Laat zich prima invriezen. En ook meteen heb ik wat overgeblven wortels omgezet in wortelsoep: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/8280/kruidige-wortelsoep-met-gerookte-kip. Maar dan zonder de kip en wijn.
Op deze manier heb ik weer voor 5 dagen een snelle maaltijd voorhanden.

Ik heb ook nog een tip voor het zelf meenemen van lunch naar het werk. Ook gesmeerd brood (kaas, vleeswaren) laat zich prima invriezen. Smeer de avond van tevoren en neem 's morgens een bevroren pakketje mee naar je werk. Tegen etenstijd zijn de boterhammen wel ontdooid. Geen excuus meer om de kantine te bezoeken.