donderdag 12 december 2013

Kerstgedachte

Ik moet zeggen dat dit jaar ik merk dat ik meer dan genoeg heb. Ik ben gezond, heb twee schatten van dochters, een man, een fijn huis. Er is altijd eten in overvloed.Ik kan mijn maandlasten goed dragen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom ik heb veel om dankbaar voor te zijn. Dit jaar wil ik dan ook graag mensen die het veel minder hebben helpen. De uienactie was daar een goed voorbeeld van. Die mensen hebben echt helemaal niets meer. Gisteravond was er een actie van het ouderenfonds op tv. OP zi vind ik het goed dat er aandacht wordt geschonken aan het feit dat er veel eenzame mensen zijn. En ook mensen die weinig meer hebben. Toch denk ik daarbij, er is een dak boven je hoofd, je hebt een bed om in te slapen. Als je in de kamers kijkt staat er meer dan voldoende om het gezellig te hebben er is nog van alles. Net heb ik een blog gelezen dat me dan weer meer aanspreektkijk hier eens. Dit raakt me dus wel. Weet door mijn vakanties daar dat die mensen echt op de absolute bodem zitten en het moeten doen met wat ze krijgen. Daar weet men wat honger is en kou. Voor mij dus geen uitje voor een oudje, maar ik doneer hieraan. Je weet dat het gel goed terecht gaat komen. Als ik de reacties onder mijn uienbericht lees, er blijft teveel hangen bij de directeuren etc etc maakt me dat verdrietig en boos tegelijk. Daarom hierbij mijn oproep vind jij ook dat er teveel blijft hangen steun dan dit doel. Ik weet zeker dat elke cent goed besteed gaat worden... Op dit moment ligt het internetbankieren er uit bij de A.bn, maar zodra het mogelijk is stort ik op ing rek.nr 4892382 tnv Stichting wcl te Amsterdam o.v.v winteractie 2013. Wie helpt ook mee? Mocht jij niet de ruimte hebben om financieel mee te doen, maar je wilt wel helpen tik dan ook een blogje wellicht heeft een ander de ruimte wel en help je op deze manier alsnog mee.

12 opmerkingen:

Petra zei

Sorry, geldover, maar je gelooft dus mensen "op hun blauwe ogen" dat ze het geld inderdaad voor het goede doel gaan gebruiken. Lief dat je dat doet, maar ik weet niet of dat altijd zo verstandig is.

geldover zei

Weet je Petra, zuurkijkers zijn er altijd, en er zijn ook altijd mensen die alles voor henzelf willen houden en te beroerd zijn om iets voor een ander over te hebben. Voor deze mensen hoop ik maar dat ze zichzelf altijd goed kunnen blijven onderhouden en nooit iets van een ander nodig zullen hebben. Ga er dan maar vanuit dat er dan ook geen beroep op een ander gedaan wordt, want mensen kunnen je immers niet op je blauwe ogen geloven....Ik geloof inderdaad mensen op hun blauwe ogen, net zoals jij waarschijnlijk een maand voor je werkgever werkt en dan pas geld ontvangt. Of geloof je die ook niet???

Anoniem zei

je mag me best een "zuurkijker "noemen , maar met een aantal rotervaringen , en wat er GEWOON BEKEND is over OPLICHTERIJ met al die "goede'doelen ...nou , dan vertrouw je de mensheid niet zo heel erg meer ........

Anoniem zei

Ik ben Petra niet, maar míjn werkgever heeft een contract ondertekend waarin expliciet staat wanneer ik betaald krijg van hem. Leeft hij het contract niet na, krijgt hij een proces aan zijn broek. Dat is niet te vergelijken met het vrijblijvend geld geven aan een goed doel.
Jammer dat je zo defensief reageert, want Petra heeft een goed punt. Of mogen lezers hier alleen ja en amen zeggen?

Anoniem zei

Helemaal eens met de kritische kanttekeningen hierboven. Tussen een werkgever en een werknemer is er een contract. Die vergelijking gaat dus mank.
Ik geef liever hier aan de plaatselijke voedselbank. Een initiatief waar ik zeker van weet dat het bij de juiste mensen terechtkomt. Dat heft niets te maken met het wel of niet iets voor iemand over hebben, maar met de realiteit dat er misbruik gemaakt wordt van goedgelovigheid van mensen.

Anoniem zei

in nederland zelf is er ook nog steeds heel veel armoede
ik begrijp niet helemaal waarom er altijd van nederland uit zo veel naar het buitenland moet
nederland loopt met giften altijd heel hoog in de lijst en we zijn maar een klein landje
ik geef regelmatig iets aan mijn vriendin deze heeft het ook helemaal niet breed en dan weet ik 100% zeker dat het goed terecht komt
groetjes tineke

Vlijtig Liesje zei

Ik kreeg een mailtje van een moeder van school die spullen inzamelt voor een kennis. Die is net gescheiden, veel financiële problemen en daardoor overspannen geworden. Dat vind ik ook echt een mooie kerstgedachte om zo iemand te helpen.

geldover zei

Ik ook!

Anoniem zei

dat bedoel ik nu ook daarom help ik liever een naaste en zie waar het blijft
heb hier ook een tas staan met servies goed voor een gezin die dit goed kan gebruiken
groetjes tineke

Ons gezin en de Stichting zei

Dank je wel , dat je een link plaatst naar onze blog. Voor alle duidelijkheid wij ( Ons gezin en de stichting) brengen de hulp er persoonlijk naar toe en kunnen dan ook zeggen het komt op de plaats waar het hoort. En dat is bij de dak en thuislozen en in de gezinnen en het kindertehuis. En niet zoals bij veel organisatie's in de pocket van de directeur ,dure kantoren , lunches etc. Helaas moeten wij steeds weer tegen de ellende op boxen die grote organisatie's veroorzaken door leugens etc te verspreiden. Onze reizen betalen we zelf , ook in Nederland is armoede en ellende. Ook daar zijn mensen die hulp nodig hebben , maar in Nederland zijn voorzieningen die daar NIET zijn en dat maakt een verschil. Wij worden dus geen cent rijker van het werk wat we doen , nee er moet eerder geld bij .Wat wij iedere maand overhouden van onze inkomsten leggen we apart om onze medemens te helpen . Oftewel wat wij doen is letterlijk Liefdewerk-Oud papier.

Anoniem zei

armoede is overal en ik vind het fijn dat je hier aandacht aan schenkt bij ons zijn er deze maand teveel rekeningen maar ik vind wel dat je dat goed gedaan hebt dit zo onder de aandacht te brengen en er zijn er altijd die er anders over denken

Anoniem zei

dan vind ik bij deze dat jullie goed bezig zijn en inderdaad als je lees hoeveel geld er niet op de plaats van bestemming aan komt is het een druppel op een gloeiende plaat bij hun die het hard nodig hebben de gene die het geld het minste nodig hebben pikken het meeste in en dat is het bestuur van de goede doelen die spekken hun eigen knip het eerst dat moet echt een keer gaan veranderen daar moet de regering is ff een keer goed mee aan de slag gaan
groetjes tineke