vrijdag 29 november 2013

Mijn vaste lasten en give away...

Heb even de titel give away nogmaals geplaatst omdat ik het jammer zou vinden als mijn vaste lezers hem missen, voor meer info zie blog hieronder. Dan mijn vaste lasten, ik ga niet langer mijn kop in het zand steken, ik weet dat we ontzettend hoge vaste lasten hebben, althans dat vind ik en ik denk ik niet alleen. Wilde de bedragen eigenlijk niet meer bij elkaar optellen, dit had ik al een keer eerder gedaan en werd er mistroostig van. Vanmorgen toch maar de stoute schoenen weer aangetrokken. En het totaalbedrag is bijna 2300 euro aan vaste lasten.... Eerlijkheidshalve moet ik vermelden dat we 1171,16 euro aan rente voor de hypotheek betalen elke maand en dat we daar eens per jaar de belasting voor terug vragen. Aan de andere kant bij deze vaste lasten heb ik niet mijn 260 euro die ik elke maand zelf automatisch spaar bijgezet.Vind het zelf nl niet echt een vaste last, ik kan er natuurlijk ook altijd weer aankomen als ik het nodig blijk te hebben. Veel meer kosten dan deze maandkosten hebben we niet, kan qua grote kosten alleen zo bedenken de kosten voor de auto´s. Ga ervan uit dat we daar zeker elke maand een 100 euro aan onderhoudskosten aan besteden gemiddeld genomen. Als ik het zo bekijk kan ik dus zeggen dat het maandloon van manlief opgaat aan onze vaste lasten en mijn inkomen is dan voor boodschappen, brandstof, kleding en fun.We laten alles op één rekening binnen komen hoor en dus gaat het allemaal van de grote bult af, ahum. Ik moet nog steeds achter de kostenpost fnv bondgenoten aan, manlief is hier al lang lid van maar volgens mij heb ik het ook afgedekt via de rechtsbijstandsverzekering. Dan zou er dus nog een bijna 17 euro per maand bespaard kunnen worden, is toch weer een hypotheekaflossing van 200 euro op jaarbasis. Als één van ons beiden bij de deur zou komen zouden we nog steeds rond kunnen komen, dit is wel een geruststellende gedachte. We hebben een mooie spaarbuffer onderhand opgebouwd, heb net ook even gekeken of we nog niet in de problemen komen met de vermogensvrijstelling. Nog niet en we gaan aan het begin van volgend jaar gelijk weer een gedeelte van onze hypotheek aflossen dus dan daalt het vermogen ook weer. We gaan er dan wel gelijk weer hard tegenaan om hem lekker weer aan te vullen.

6 opmerkingen:

Vlijtig met zuinigheid zei

Dat is toch fijn, te weten dat je spaarbuffer hoog genoeg is en dat je je lasten kunt betalen. Iedereen heeft het op zijn eigen manier voor elkaar.
Zolang als het in je eigen huishouden maar klopt.
Wij zitten 'helaas' wel al in de vermogensheffing door ons spaardepot voor later en het spaargeld van de kids. Een gedeelte wordt dan gebruikt voor aflossing van het laatste stukje van de hypotheek en het andere gedeelte is vrij besteedbaar.
Daarnaast houden wij een buffer aan op onze 'lopende' spaarrekening en het overige geld wordt soms afgelost en soms bijgespaard.
Ook wij hebben het op orde en kunnen alle lasten betalen van mans salaris.

Vlijtig met zuinigheid zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Willemien zei

De FNV doet meer voor je dan de rechtsbijstand verzekering. Hun juristen zijn gespecialiseerd in arbeidsconflicten, maar schrijven ook een gewone brief of geven advies. Tevens kun je loopbaan begeleiding krijgen en niet onbelangrijk ze praten mee bij je cao onderhandelingen. (scheelt onze collega's komende jaren toch weer een paar honderd euro netto in de portomonee) Ook ondersteuning door de kaderleden op de werkplek hoort erbij. Bij mij eerder de rechtsbiijstsnd er uit dan de FNV.

Anoniem zei

hallo.
wat een leuke blog heb je.
hoeveel spaargeld kan je op je rekening hebben tot je vermogenvrijstelling krijgt.
Ik ben getrouwd en twee kinderen. We hebben een spaarrekening en ook de kinderen.

groetjes

geldover zei

iets meer dan 42000 euro als ik op de site van de belastingdienst kijk
Je moet het vermogen van je kinderen gewoon als jouw vermogen meetellen.

geldover zei

Bij mijn man heeft dit allemaal erg weinig zin, aangezien men daar geen cao onderhandelingen heeft. Heb een zeer goede rechtsbijstandsverzekering waar men ook gespecialiseerd is in arbeidsconflicten. We hebben ooit een akkefietje gehad met een werkgever en zijn toen bijgestaan door de bond, moet zeggen dat ik erg het gevoel had dat ik hen alles op een dienblaadje heb aangereikt. Achteraf gezien heeft men toen ook nooit aan de bel getrokken dat de accountant die de vrouw was van de directeur van de bank geld terug heeft laten boeken van mijn mans rekening, terwijl mevrouw het geld zelf eerst gestort had. Achteraf gezien had dit nooit maar dan ook nooit mogen gebeuren. Zodra het geld op de rekening is gestort is het van jou, iemand moet dan in eerste instantie vragen het geld terug te storten en als je geen gehoor geeft kun je gerechtelijke stappen ondernemen. Dit soort dingen hoort in mijn ogen iemand te weten die vaker met dit bijltje hakt. Ook heb ik ervoor gekozen om alleen nog met de werkgever te communiceren via papier, zo kon ik alles wat hij zei overleggen en liep hij vanzelf vast met zijn eigen leugens.Ondersteuning van kaderleden leuk bij grote partijen, maar dat werkt niet bij een klein bedrijf waar onduidelijk is wat de juiste cao is die erbij hoort. Ik moet zeggen dat de huidige werkgever van mijn man zelf zeer sociaal is en alles netjes uitbetaald. Is er een keer iets dan kan er direct over gesproken worden. Dat maakt jezelf ook loyaler naar een werkgever toe.Zelf werk ik bij een zeer grote organisatie en bij ons komt de fnv vaak als mosterd na de maaltijd, er moet jaren door iedereen geklaagd worden en dan gaan ze een kleine enquete doen. UItkomst is bij iedereen al lang bekend, te hoge werkdruk, teveel targets etc etc ,maar er wordt niet wat aan gedaan en de trein gaat gewoon verder met of zonder jou.