dinsdag 26 november 2013

Het is niet allemaal rozengeur en manenschijn...

Vanmorgen keek ik op mijn beleggingsaccount en helaas zijn mijn aangekochte aandelen behoorlijk in waarde gedaald. Daar ik vorige week ballast nedam heb gekocht voor 10.25 euro, ze waren toen al 5 % in waarde gedaald, zijn ze op dit moment nog maar een 9.80 euro waard, terwijl ik dit bericht tik schiet ie naar de 9.89 euro. (er is hoop)
Ook mijn andere aandelen laten niet anders dan verlies zien op dit moment. Geen tijd om te incasseren dus. Verlies op mijn gehele portefeuille zit rond de 23%, ja dat doet een beetje au, maar het is een vertekend beeld daar ik de winst altijd incasseer en dus alleen de verlieskant tov de aankoopcijfers nu te zien is. Toch hoop ik dat we de laatste weken van het jaar nog een sprintje gaan trekken en ik nog wat kan verkopen.

Ondertussen wil ik me nog meer gaan focussen op aflosplannen voor de hypotheek. Zoals eerder gezegd zitten we vast aan het 10% boetevrij aflossen en kan ik weinig meer doen dan het nu bij elkaar sparen om zo het geld voor 1 januari klaar te hebben staan. Zal blij zijn als we voor het gedeelte dat aflossingsvrij staat mogen kiezen voor variabele rente. We zetten deze delen dan hierop zodat we extra gemotiveerd kunnen aflossen wanneer wij dat willen. Als we het geld op de spaarrekening helemaal klaar ben staan hoeven we wellicht niet meer om te zetten.

De afgelopen maanden ben ik natuurlijk thuis geweest bij onze kleine, maar het einde van mijn verlof komt in zicht, de tweede week van januari moet ik weer aan de bak, aan de ene kant heb ik er zin in aan de andere kant komen we weer in de alledaagse sleur terecht. Ben aan het nadenken over een hulp in de huishouding, het is en blijft een heet hangijzer voor me en ik wil eigenlijk de tijd die ik thuis ben met mijn kinderen omgaan en niet allerlei verplichtingen hebben.
Doordat ik veel thuis was heb ik wel wat ingeteerd op mijn rekening, maar al met al moet ik zeggen dat het me reuze mee is gevallen. Wat ik heb uitgegeven is nuttig besteed in mijn ogen en hebben hun geld al meer dan opgebracht.

Denk dat ik me vandaag maar eens bezig ga houden met de woonkamer...die had ik gisteren toch echt aan kant, wie maakt er dan toch zo´n zooi van...

4 opmerkingen:

grenouille zei

Als het financieel mogelijk is, is een hulp in de huishouding een zeer goed idee. Ik heb dat ook een tijdje gehad, het ontlaste mij enorm. Het is veel fijner thuis komen en er licht dan minder druk qua verplichtingen op je.

Vlijtig met zuinigheid zei

Je zou ook eens na kunnen vragen hoeveel boete je moet betalen als je meer dan 10% aflost.
Wij mogen 20% aflossen. Op één aflossingsvrije hypotheek van 30.000 ben ik daar heel blij mee. Daar komen wij dan ook aan. De andere aflossingsvrije halen wij momenteel niet om 20% af te lossen, zelfs geen 10%. Laten wij eerst maar afkomen van die van 30. Nog 3 jaar en 2 maanden.

geldover zei

Ik betaal veel boete omdat mijn rente voor aftrek kortingen 6.2% was.... Zie ook onder mijn kopje hypotheken, heb het allemaal al eens laten berekenen en kan het nu beter op de spaar laten staan en er dan vermogensrendementsheffing over moeten betalen

Anoniem zei

Heb toen zoontje klein was en ik nog drie dagen werkte ook een paar maanden hulp genomen. Ze kwam ook geregeld niet maar verder was het een leuke vrouw, kon het goed met haar vinden. Ze deed toch in die paar uurtjes net waar ik twee keer zo lang over deed met twee erg kleintjes zodat ik weer tijd kon besteden aan ze. Je kan zeggen ga drie uur minder werken en doe het gewoon zelf maar dat werkt dan toch weer niet zo ;)