dinsdag 19 november 2013

De boel de boel laten...

Gisteravond laat las ik nog even mijn mail. Mijn dochter krijgt een lijstje heitje voor een karweitje meer voor school. Pfff.
's Morgens sta ik op en bedenk me dat ik hier waarschijnlijk veeel tijd mee kwijt zal zijn, want ze is 6 en mag dan niet alleen langs de deuren van me met al die nare berichten elke keer op tv.
Dan bedenk ik dat we het wel anders kunnen aanpakken. Manlief haalt altijd voor mij een 5 kilozak uien voor 1 euro bij de man die die zakjes verpakt. Als ik daar nu eens voor 50 euro haal, dit geld is van mij voor giro 555 en dan per kilo voor een euro verkoop, dat is denk ik ook de winkelprijs dan zou ik 200 euro winst kunnen hebben.
Ik bel mijn moeder om mijn plan door te spreken, vlieg in de kleren en breng jongste dochter naar haar voor de wasbeurt. Haha.
Zelf ga ik de uien halen. Als ik mijn portemonnee trek zegt de man dat is dan mijn gift voor het goede doel. Ik heb nu tussen de middag 2 keer gestaan en heb nu dus 85 euro, heb voor 35 euro verkocht en 50 euro van mijn eigen geld. Moet nu nodig weer heen mooi plekje zoeken en de rest verkopen.

3 opmerkingen:

huis tjokvol zei

goed bezig,ga zo door

gr yvonne

Rust in huis en in de portemonnee zei

Wat een slim plan! Uien kan iedereen wel gebruiken en ze zijn niet duur ook vergeleken met de prijzen in de supermarkt.

willeke zei

Je hebt groot gelijk dat je je dochter niet alleen langs de deuren stuurt. Mijn kinderen zitten nu op het voortgezet en nu zijn we gelukkig van al dat geleur langs de deuren af, want die basisscholen kunnen er wat van!