maandag 14 oktober 2013

Vandaag gaan we beginnen.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik met mezelf afgesproken dat ik na mij zwangerschap aan mijn gewicht zou gaan werken. Na mijn bevalling was ik snel de extra kilo's weer kwijt, maar merk dat ik de laatste twee weken weer helemaal los ga op van alles en nog wat. En hoewel ik in gedachten met mezelf het gevecht aanga verlies ik toch elke keer weer. Nu denk ik dat het bij mij voornamelijk ook met hormonen te maken heeft. De week voordat ik mijn periode heb heb ik vreselijk buien. Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel minder zin in suikers. Ik wil vandaag dan ook echt beginnen en proberen de suikers en de koolhydraten te laten staan. We gaan vanmorgen dus naar de markt en halen zoveel mogelijk verse groenten en fruit, dit mag ik van mezelf dan onbeperkt eten. Voor de hartigheid nemen we kipfilet of vis. Verder zorg ik dat er de hele dag warme thee binnen handbereik is. Ik ga ervoor, wil echt gezonder worden niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn twee mooie dochters. Mocht ik afdwalen, ik heb behoorlijke lelijke foto's van mezelf gevonden en ben er erg van geschrokken. (dochterlief maakt er nogal eens wat stiekem met mijn phone.) Dat alleen moet al motivatie zijn. Ik ga nu mijn huis vast lekker aan kant maken, kan ik vandaag overdag wel een uurtje de ogen dicht doen, lag net toch in bed te draaien. Als ontbijt heb ik een half bakje champignons klaargemaakt met wat kruiden. Straks om 7.00 uur een appeltje. We gaan zien waar dit me brengt, denk dat ik ook geen melk meer ga gebruiken. Moet me nog verder verdiepen in het paleo dieet, maar dat komt vast goed.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

nou succes dan maar!

Willemien zei

Heel veel succes. Maar is begeleiding via een dietist niet handig, want het gaat niet alleen om afvallen maar om blijvend een ander voedingspatroon aanleren.
Een kennis van mij 130+ kg destijds dacht ook dat ze gezond bezig was en toch viel ze niet af. Eerste wat de dietiste mee gaf was dat ze meer moest gasn eten op andere momenten. Inmiddels weegt ze rond de 70kg maar belangrijker dat gewicht heeft ze al een jaar of 6 zonder echt lijnen in die periode.

Daantje zei

Heel veel succes!!

Lot zei

Bij mij help groene thee goed tegen hongergevoel. Vroeger vond ik de smaak ervan niet lekker maar sinds ik hem anders heb leren zetten smaakt het prima. Het gaat zo: Net van de koopaf water op de thee gieten zodat het ruim onder staat, 10 min. laten staan en het vocht afgieten. Dan weer water opschenken en dan is die muffe, vissige smaak eraf. Die thee gebruik ik net zolang tot het te slap wordt.

Anoniem zei

Succes! Vergeet niet voldoende vet te eten. Een gebakken ei in roomboter, zelfgemaakte bouillon van kip of rund of vis, stukje rauwmelkse kaas, een vette haring... Is goed voor je!

huis tjokvol zei

vorig jaar 17 kilo afgevallen en toen overleed mijn moeder toen ben ik weer 7 kilo aangekomen en nu weer de eerste 5 kilo kwijt,ik wil er nu nog 10 af,
jij succes

Anoniem zei

succes!ik doe mee :)

Koningin Minima zei

Heel veel succes. Ik weet wat het is, afvallen. Best advies die ik je kan geven is regelmatig eten, 3 hoofdmaaltijden en 3 x een tussendoortje, zoals ontbijtkoek, fruit, rozijntjes, biscuitje etc. Geen toetjes, maar yoghurt of een glas drinkyoghurt. Vermijd zo veel mogelijk melk, vla, ijs (dikmakers) En niet te vaak en veel vlees. Alles met mate en langzaam val je af. En haal je calorieën niet uit drinken. Dus veel water, thee zonder suiker, crystal clear
Nou ja, goed. Iedereen heeft zo z'n eigen methode. Maar ik denk dat je niet moet gaan dieten, maar je leefwijze/eetwijze (blijvend) veranderen. Dan hou je het vol en voel je je er goed bij zodat je op den duur niet anders meer wilt. Zet 'm op!

Anoniem zei

Hoi,

'k Ben het helemaal eens met Koningin Minima. Je moet niet gaan diëten, maar je levenswijze veranderen. Ga iedere dag een half uur wandelen. Eet regelmatig en met mate. Wees niet absurd streng voor jezelf want dan is de kans groot dat je jezelf zo tegenvalt.

Ook in fruit zitten suikers. Als je echt wilt afvallen, moet je contact opnemen met een diëtiste.

Succes.

Groeten van M.