woensdag 2 oktober 2013

Voor je het weet is het weer tijd...

Mede naar aanleiding van de blog van Moneypenny besef ik dat ik me ook weer eens moet gaan verdiepen in de zorgverzekering van volgend jaar. Elk jaar stel ik het uit tot het allerlaatste moment waardoor ik gewoon weer bij mijn oude verzekeraar blij, en toch kriebelt het want ik verwacht dat ik zeker wel een paar honderd euro kan besparen. Het afgelopen jaar heb ik ervoor gekozen om de pakketten wel op 3 sterren te zetten dus de vergoedingen wel ruim te hebben, maar daarnaast wel te kiezen voor en eigen risico van 850 euro. Afkloppen, maar tot nog toe heeft dit goed uitgepakt.Heel veel van de medische zaken die ik nodig ben zitten in het basispakket. (Gelukkig maar)Zelfs nu met de bevalling heb ik niet veel extra kosten. Ik ben van de week al begonnen met het vergelijken op zorgverzekeringvergelijken2014.nl. Wat me opvalt is dat ik hier wel redelijk makkelijk kan terugvinden wat welke verzekeraar wel of niet vergoed. Voor mij is het belangrijk dat mijn chiropractie wel vergoed blijft worden. Hier maak ik meerdere malen per jaar gebruik van. Als deze niet vergoed gaat worden kan ik wel een paar tientjes besparen aan de ene kant, maar als ik die aan de andere kant met honderden euro's moet bijleggen schiet het niet op. Moet nu dus een lijst maken met zaken die voor mij belangrijk zijn die extra vergoed worden en dan kijken welke verzekeraar het gunstigste uitkomt. Hebben jullie al eens zorgverzekeraars vergeleken en wat is voor jullie belangrijk qua vergoeding? Gaan jullie nog aanpassingen doen op je huidige pakket?

7 opmerkingen:

Kopka zei

Voor mij heeft het geen zin. Baas betaald mijn basispremie als ik bij een bepaalde verzekeraar zit, de rest ( aanvullend en voor man) wordt meteen van mijn loon ingehouden. Zo voelen we deze kosten veel minder.

Consuminderenmetplezier zei

Let wel goed op met het raadplegen van dergelijke vergelijkingssites! Meestal vergelijken ze slechts een beperkt aantal zorgverzekeraars en zeker niet alle. Ik heb even vluchtig gekeken op de door jou genoemde site en mis daar bijvoorbeeld PMO en Menzis... Om maar even een voorbeeld te noemen. Zelf stap ik vrijwel ieder jaar over en raadpleeg ik hiervoor de websites van verschillende zorgverzekeraars. Dan weet ik zeker dat ik een objectieve vergelijking maak. Handig om te weten; je mag je basisverzekering en eventueel aanvullende verzekeringen bij verschillende zorgverzekeraars afsluiten.

Koningin Minima zei

Ja, ik ga zeker weer overstappen. Al heb ik me er nog niet in verdiept. Ik stap wel altijd over via moneymiljonair of euroclix. Dan krijg je via hen ook nog een kleine vergoeding! Een tientje ofzo ongeveer

Daantje zei

Ik weet nog niet of ik ga overstappen. Vorig jaar heb ik me er wel redelijk in verdiept, maar toen bleek het maar een paar euro te schelen. Ik zit nu bij een zorgverzekeraar die alles voor mij voorschiet en daarna de eventuele eigen risico kosten bij mij afschrijft.... Er zijn ook een hoop verzekeringen waarbij je het eerst zelf moet betalen en daarna de rekening door moet sturen. Dat vind ik een onprettig systeem. Dan betaal ik liever een paar euro meer en dat ik niet elke keer zelf moet betalen en afwachten wanneer ik het weer terugkrijg :)

geldover zei

das ook een goede, wil inderdaad ook niet eerst voorschieten.

Moneypenny zei

Ik wacht nog even, tot alle premies en polissen bekend zijn. Ik heb wel eens ooit vroeg gekeken en toen bleek daarna de dekking toch veranderd te zijn voor het jaar erop. Fijn dat je iets aan m'n berichtje had.
Zit je al op de uitbetalingsgrens bij AMK?

geldover zei

Ja vandaag....