zondag 8 september 2013

Kraamvisite...en cadeautjes.

Vandaag de eerste kraamvisite gehad anders dan de naaste familie. Gezellig. Babylief is heerlijk verwend. we hebben vanmorgen eerst lekker rustig aan gedaan. Ik heb wat langer in mijn bed gelegen. Dochterlief heeft een spelletje rummikub met haar vader gedaan. Helemaal leuk. Gisteren hebben we haar trouwens weer wat bijgespijkerd over het feit dat je geld maar één keer kan uitgeven. Dochterlief zag de cadeautjes die ik voor haar meidenfeestjes had gekocht en er zt iets bij waar ze zelf erg geinteresseerd in was. Echter de laatste tijd wordt mevrouw gruwelijk verwend en ik wil eigenlijk dat weer een beetje terugdraaien. Je kunt niet altijd vragen en maar krijgen. Ik gaf haar dus aan dat ze niet maar zo meer elke keer cadeautjes kan krijgen en dat ze het dan maar voor sinterklaas of voor haar verjaardag moest gaan vragen. Echter dat duurt allebei nog tot december en dat is dan wel erg lang voor een kind van 6. Mijn moeder hoorde het aan en gaf aan dat ze het wellicht van haar eigen zakgeld van me kon overnemen. Zo gezegd zo gedaan. Dochterlief blij en ondertussen leerde ze dat ze het geld maar één keer kan uitgeven en deed het haar ook wel een klein beetje pijn om het te moeten geven. Ze is er wel erg blij mee. Vannacht tijdens het voeden keek ik nog naar kaartjes voor het dolfinarium, dit leek haar helemaal geweldig. Ik kwam echter terecht bij een dolfinarium van playmobil in onze woonplaats. Hier heb ik op geboden en vandaag zijn we een mooie prijs overeen gekomen. Kan manlief morgen mooi ophalen. Ga nog eens even kijken of ik wellicht meer spul al kan vinden voor sinterklaas. Voor je het weet is het zover en ik heb nog helemaal niets verder op voorraad liggen dus kan nog wel wat gebruiken aangezien dochterlief twee dagen na de goedheiligman jarig is. Ik vind het geen probleem om dingen tweedehands te geven en mocht ze er straks zat van zijn dan verkoop ik het weer en stop het geld of in haar spaarpot of op de spaarrekening. Hebben jullie al leuke dingen kunnen kopen voor bv Sinterklaas en wat zoal? Of kopen jullie alles op het laatste moment.

4 opmerkingen:

Samantha zei

Ja toevallig heb ik vandaag even gekeken naar de voorraad die ik heb opgebouwd. Nog een aantal dingen en dan ben ik klaar. Voor de oudste playmobil en dingen van k3. Gezamenlijk krijgen ze een nieuwe badeend met molentje en een voorleesboek van woezel en pip.

Anoniem zei

hier krijgen ze niets voor sinterklaas...
leeftijd van 4 - 16 jaar , ik snap ook niet waarom al die cadeau-s...
het is vaak alleen maar bijpakken bij alle andere troep die ze al hebben.
alleen voor hun verjaardag is toch voldoende, maar dat is mijnn mening :}

Anoniem zei

De traditie in mijn gezin was om met Sinterklaas iets te geven aan iemand die het nodig had of die zich ergens voor ingezet had of die een moeilijk jaar achter de rug had. Samen met zelfgemaakte pepernoten of borstplaat en een gedicht gingen we dat op Sinterklaasavond aan de deur hangen,dan aanbellen en wegrennen.
We hebben ervan genoten, ook de kinderen, hoe klein ze ook waren. Het was spannend en leuk tegelijk.
Om de kinderen wel mee te kunnen laten praten op school kregen ze wel elk een kadootje.

Groet,Greet

Ons gezin en de Stichting zei

Toen de kinderen hier klein waren keek ik ook het hele jaar rond naar kadotjes voor 5 december en hun verjaardagen. Nu vieren we geen 5 december meer en voor hun verjaardagen hebben ze andere wensen.