vrijdag 20 september 2013

Baby showen en kraamvisite...

Vandaag ben ik met onze lieve dochter naar mijn werk geweest om haar daar even te showen. Helemaal leuk, ze was goed wakker en zat dan ook helder in t rond te kijken. Al mijn collega's vonden het dan ook leuk en zelfs de stoere mannen zag je smelten, hoe leuk. Heb ook daar getrakteerd op tompoucen. Ze waren nog bevroren dus moeten ze nog even wachten tot vanmiddag. Dan de kraamvisite. Eerlijk is eerlijk na drie weken beginnen we het een beetje zat te worden. :-( Onze oudste dochter kwam van de week huilend naar beneden toe dat ze het helemaal gehad had en ook wij zijn eerlijk gezegd de aanloop een beetje beu. Ondertussen bijna elke dag 3 keer koffie en thee en weer andere mensen op visite dan is de koek een keer op. Afgelopen woensdag had ik de agenda geblocked voor oudste dochter en zijn we naar de ballenbak geweest. 's Avonds ben ik met mijn schoonzusje weggeweest. Ook vanmiddag even een pauze ingelast. Dochter is met man naar de bioscoop, we hadden nog kaartjes in de kast liggen dus dat kan mooi voordelig, drinken en eten is mee in een tas. Ik denk dat ik zo even languit op de bank ga liggen. Gister kon ik voor negen uur 's avonds mijn ogen al niet meer open houden. Wil vanavond nog wel gezellig zijn. Dit is de laatste vakantiedag van manlief. Morgen hebben we gezellig burendag, we gaan vogelhuisjes beschilderen 's middags en 's avonds gaan we barbecueen. Lijkt me ook erg gezellig gaan worden. Onze oudste dochter kan mooi meedoen met de activiteiten en de jongste mag bij opa en oma op visite. We halen haar 's avonds wel weer op, want mijn ouders willen er 's nachts niet uit om 4.00 uur. (En ik vind het ook wel lekker als ze in haar eigen bedje kan slapen.) Verder weinig nieuws te melden op dit moment. Dochter is een erg tevreden poppetje en erg makkelijk. Alles loopt verder lekker.

7 opmerkingen:

huis tjokvol zei

heerlijk toch dat alles goed gaat,wel jammer he dat manlief weer moet werken volgende week dan moet je zelf weer je ritme vinden maar gaat je vast lukken

fijn weekend

Vlijtig met zuinigheid zei

Ik heb toen wij de tweede kregen één weekenddag geblokt en twee doordeweekse dagen voor de rust van ons gezin. Heerlijk vonden wij dit.

Vlijtig met zuinigheid zei

Erg leuke naam trouwens. Ik heb het berichtje verwijderd.

Je geld of je leven zei

Het is ook belangrijk dat je even tijd voor elkaar neemt. Wat een boel visite krijg jij om de baby te bewonderen. Je hoort steeds vaker dat mensen een kraamfeest houden. Daar valt ook best wat voor te zeggen. Je bent er dan in 1x van af.

Anoniem zei

Je bent zelf baas over je agenda. Zorg dat je je niet laat leven door de (goedbedoelde) visite.
Ga samen met de agenda op tafel zitten en bepaal hoeveel en welke dagdelen je visite wilt hebben. Als ze dan bellen voor een afspraak zeg je gewoon dat je de andere (vrijgeplande) dagen/ dagdelen niet kunt. Je hoeft aan niemand uit te leggen waarom het niet uitkomt.
Pas goed op jezelf en je gezin: jullie zijn het waard!

WG
ps. vergeet tussendoor niet te genieten van je gezin.

Ons gezin en de Stichting zei

Groot gelijk dat je even een pas op de plaats maakt want je gezin en jij zelf mag er uiteindelijk niet onder lijden met al die visite. Oftewel groot gelijk een kruis in de agenda. Geniet lekker met de meiden .

Anoniem zei

snap het niet helemaal ze spreken toch af en dan kun je de agenda er toch bij pakken en invullen zou zelf nooit 3 keer per dag visite uitnodigen en zeker geen 7 dagen in de week maar ook vrije dagen inplannen hier moeten ze gewoon begrip voor hebben toch
groetjes tineke