maandag 19 augustus 2013

Extra inkomsten...

De laatste tijd gaat het voornamelijk over hoe ik me voel en minder over extra inkomsten. Toen ik vorige week de draad weer oppakte met beleggen begon het echter te kriebelen. De reden is dat mijn dochter al een ele mooie spaarrekening heeft en ik dit straks natuurlijk ook voor de baby wil. Tijdens mijn verlof van docter was is ook erg bezig met het vergaren van extra inkomsten en stortte ik alles wat ik bespaarde naar een aparte rekening die ik zodra mijn dochter geboren werd omzette naar haar naam. Gisteren ben ik dus maar begonnen met verkopen op marktplaats en we hebben nu al 17,50 euro binnen van zaken die anders in de kast bleven liggen totdat ze verlopen zijn. Ik eb vanmorgen de mobiele app op mijn telefoon gezet en nu ik weet hoe makkelijk et op deze manier plaatsen van advertenties is zal ik er wellict nog meer op gaan zetten. Ik mail bij een koop direct dat ik graag het adres wil, zodat ik alles verzendklaar kan maken. Mocht ik wel in bed belanden kan husby het verzenden. MMM eens even kijken wat er nog achter alle deurtjes zit..... Update; Ik vind het belangrijk om mijn kind nu al te leren dat het spaargeld bij de bank heeft om later het huis mooi van in te richten, praat er nu dus ook over met mijn dochter van 6 en eerlijk ze spaart nu al liever dan dat ze iets koopt. Wil ze dan niet net als ieder ander kind eens wat kopen, ja natuurlijk, maar als ik haar dan laat zien hoeveel geld er uit haar spaarpot verdwijnt blijft ze toch liever thuis. Af en toe een kleinigheidje krijgt ze van ons, grotere cadeaus probeer ik altijd op de rommelmarkt te krijgen en het uitbespaarde geld krijgt ze dan soms handje kontantje, eens per 2 maanden wordt een deel afgestort naar de spaarrekening. DE envelop va de bank mag ze zelf openmaken en is een feestje voor haar.De rekening kan prima op haar naam staan, ze heeft er nog geen pas van en mochten er straks tekenen zijn dat ze het geld erdoor wil jagen kan ik het lsnog overboeken naar mijn naam. Fijne dag gewenst....

7 opmerkingen:

Daantje zei

Ik hoorde iets over zilvervloot sparen.... Dan spaar je tot de 18e verjaardag van je kindje (max 600 euro per jaar) en krijg je elk jaar rente en als je kind 18 wordt 10% rente over het bedrag wat er op dat moment op de spaarrekening staat... Vond het wel aantrekkelijk klinken! Wie weet ook wat voor jou? :)

weg naar zelfvoorziening zei

Wat leuk dat je zo lekker aan het sparen bent voor je kinderen. Maar weet je zeker dat je het wel op hun naam wilt zetten? Toevallig heeft erica verdegaal daar een stukje over geschreven laatst :
http://www.ericaverdegaal.nl/publications/index/877

Mijn ouders hebben ook voor mijn gespaard, maar wel op hun eigen naam. Toen ik een wilde 18 jarige was heb ik het geld niet gekregen. Pas toen ik op mijn 21 gesetteld was heb ik een schenking gekregen :)

Tabitha zei

Ik had ook een spaarrekening op mijn naam, mijn ouders spaarden ook al vanaf dat ik baby was voor me. Als je spaart voor je kinderen zou ik het op hun naam zetten, anders is het toch een risico of je er zelf niet aan komt als je krap zit.

Anoniem zei

Ik had ook een zilvervlootrekening. Helaas waren mijn ouders op een ander vlak niet zo verstandig en mocht ik als kind niet of nauwelijks naar de tandarts (geldverspilling als je geen pijnklachten had, vonden mijn particulier verzekerde ouders). Toen ik de beschikking over dat geld kreeg kon ik het inleveren bij de tandarts voor de sanering van mijn gebit. Bij mijn zus hetzelfde verhaal.

Alleen sparen dus als je het geld echt kunt missen. Maar zo extreem als mijn ouders zullen niet veel ouders doen, denk ik. Hoop ik.

Ons gezin en de Stichting zei

Wat goed van je dat je spaart voor je kind en haar erbij betrekt. Het is zo belangrijk dat je ze spelenderwijs leert omgaan met geld , helaas zie je vaak genoeg andere voorbeelden om je heen.Onze kinderen hebben ook geleerd te sparen en hebben daar nu profijt van en kunnen nu bv hun rijlessen daarvan betalen en hebben geen schulden .

Moneypenny zei

Wij hebben wel een spaarrekening op naam van onze oudste dochter maar daar sparen we op dit moment niet verder op. Ik zit ook inderdaad een beetje met het feit dat je geen controle meer hebt op het moment dat je kind 18 wordt. Ik vind het ook irritant dat je ook het spaargeld van je kinderen meetelt voor de belasting, als je flink wilt sparen voor twee kinderen en zelf nog wat spaargeld achter de hand wilt hebben (bij gebrek aan pensioen), mag je dus belasting betalen.

Elizabeth zei

Leuk dat je reageerde... sterkte met de zwangerschap en de bevalling