woensdag 14 augustus 2013

Aandelen...

Van de week toen ik logde over wel of geen aandelen bijkopen heb ik de knoop doorgehakt en besloten om er weer geld in te gaan steken, het zijn 35 aandelen fugro geworden tegen een koers van 43,75 euro. Totale aankoopwaarde 1532,25 euro. Daar komen dan nog de aankoop en straks de verkoopkosten bij totaal 20 euro. Vandaag zou ik ze kunnen verkopen met 20 euro winst. Maar aangezien de rest van mijn portefeuille echt heel erg slecht erbij staat laat ik ze nog mooi even staan.(verlies op de gehele portefeuille is 33%, beetje vertekend beeld, omdat hierin niet het uitgekeerde dividend is meegenomen als winst, maar dat ik flink verlies heb dat weet ik zeker) Ik ga ervan uit dat ik geen echt verlies heb zolang ik ze niet tegen een lagere koers hoef te verkopen en het is een klein voordeel dat ik nu wel de aandelen heb,maar ze niet al te zwaar meetellen bij mijn spaarsaldo en ik er zo aan het einde van het jaar ook niet vermogensrendementsheffing over hoef te betalen. (ja je moet het voordeel zoeken, ik weet het) Heb net gelijk even gekeken hoe het ervoor staat met het saldo op de lopende rekening, we hebben nog 800 euro te gaan en ik hoop over een 11 dagen geld van het uwv te krijgen voor mijn zwangerschapsverlof. Heb al wel bericht, maar geen idee of ze dezelfde dag als mijn normale loon uitbetalen. Even afwachten dus ondertussen boek ik het geld niet naar de spaarrekening want wil niet rood komen te staan. We weten dat er nog een dure rekening van de garage aan zit te komen, er is een lamp kapot en begrijp dat ze de halve auto uit elkaar moeten halen om erbij te komen en dat het een dure lamp is. Mannetje ging nog even kijken of er alternatieven zijn. Ondertussen is de kamer lekker schoon, er ligt nog van alles in de bank wat weer pootjes naar de juiste plek moet krijgen en heb nog een spiegel buiten in het zonnetje gelegd die ik vandaag eigenlijk nog een kwastje verf wil geven..... Verder was ik vanmorgen bezig om mijn lijst met favoriete blogs aan te vullen, wil eigenlijk een lijst aan de zijkant hebben staan waarin ik kan zie wie er wat in de laatste periode heeft geschreven maar krijg het niet voor elkaar. Zag net dat ik alle nieuwe ook nog had moeten opslaa, voordat ik veredr ging met het invoeren van de volgende blog. Ben dus een hlaf uur met niks bezig geweest.MMM misschien vanmiddag weer verder puzzelen.

5 opmerkingen:

Ingrid zei

Ken je Blogloving al? Ideaal voor het bijhouden van blogs. Je ziet alleen de nieuw geschreven posts van alle blogs. Hoef je niet meer alles te openen.

weg naar zelfvoorziening zei

Goed dat je een beslissing genomen hebt! jij durft meer dan ik, ik zou niet zo snel beleggen.

Ineke zei

Is het wel handig om te gaan beleggen als je je hypotheek nog af moet lossen? Kun je volgens mij beter investeren in je eigen huis ipv van een hele onzekere belegging te doen. Beleggen moet je doen met geld wat over is toch?

geldover zei

Ik kan op dit moment niet bijstorten in de polis, dan kom ik buiten de bandbreedte en als ik ga aflossen moet ik een hoge boete betalen. Zoals je aan mijn ticker kan zien heb ik zelfs de aflossing voor volgend jaar al bij elkaar gespaard. Dus denk dat het voor mij geen verkeerde keuze is dat ik rendement probeer te behalen uit aandelen en hiermee ook de aflossing voor 2014 veilig probeer te stellen...

Willem zei

Wat wij doen is het volgende:
Onze teruggaaf iedere maand verdelen we over 50% sparen en 50% aandelen kopen ( hoog dividend beleggingsfonds).
En dit voor meerdere jaren doen.
Je zult zien dat je met beleggen meer rendement haalt, wij zijn nu op het punt aangekomen dat we iedere keer als we 8% rendement hebben op onze inleg dit afromen en storten in onze spaarpolis van de hypotheek.