vrijdag 16 augustus 2013

Aandelen gaan lekker....

De aandelen die ik van de week heb gekocht zijn vandaag gesloten met 56 euro winst. Kijk en nu vind ik het dus lastig worden. Ga ik volgende week cashen als ze nog wat stijgen of laten we ze nu daadwerkelijk staan. Binnen zijn wellicht de besten en als er nog een 24 euro bijkomt is het toch ongeveer een dag werken zullen we maar zeggen dat ik verdiend heb. Keuzes keuzes en dat is het lastige. Wil ik het laten staan totdat we 100 euro verdiend hebben en me dan weer even terug trekken om ze klaar te zetten om tegen een veel lager bedrag alsnog later in de maand terug te kunnen kopen? Volgende week maar eens zien hoe het op de beurs gaat.

2 opmerkingen:

weg naar zelfvoorziening zei

Tja dat is inderdaad een lastige keus. Ik dacht dat je beleggingen heel lang moest laten staan, mede ivm transactiekosten. Hoe zit dat bij jou?

geldover zei

Ik betaal 10 euro aankoopkosten en 10 euro verkoopkosten. Dus de eerste 20 euro die je winst maakt is dan voor de bank. Daarna is de winst voor jezelf. Als ik koop koop ik meestal per 1500 euro in een bepaald aandeel. Als je voor minder koopt heb je nl veel stijging nodig om winst te maken. Heb ook eens met fictieve beursspelen meegedaan, kost niets en je kunt soms ook nog wat winnen. Is wel leuk om mee te beginnen en je krijgt er een gevoel bij.