woensdag 17 juli 2013

Zo vreselijk boos, kan er niet van slapen....

Heb het momenteel echt even helemaal gehad met de schoonfamilie.Mijn schoonzuster heeft me nl drie weken geleden gevraagd of ik morgen op haar dochter wilde passen. Prima ben toch thuis en weet je wat kom de avond ervoor logeren dan hoeft ze niet heel erg vroeg haar tebrengen Zo dag waren ze hier nog en alles helemaal ok.Het werd nog even aangehaald en de beide meiden dolenthousiast. Bel ik haar vanavond op om te vragen of ze t zwempak wil meenemen wordt me medegedeeld dat nichtje toch bij oma gaat slapen. Aan mijn de eer om dat aan mijn dochter van 6 uit te leggen die haar hele slaapkamer net heeft verbouwd.Heb nu gelogen dat ze ziek is. Huilen dat snap je daar ze zich al 3 weken verheugd heeft. Ondertussen begint het verhaal behoorlijk te stinken des te meer ik erover nadenk en anderen hoor, mijn andere zwager was hier vanmiddag en toen dochter vertelde dat haar nichtje kwam slapen keken ze elkaar net iets te lang aan. Mijn moeder vertelde dat andere oma bij haar was geweest en daar al verteld had dat het plan gewijzigd was mijn moeder had al aangegeven dat ik van niets wist. Nou ja anders mochten dochter de volgende morgen pok wel komen of in het ergste geval wel slapen, (?!!!) Ze konden dan morgen beide mooi mee naar de camping waar een andere Tante staat. Ja dan heb je er geen omkijken meer na hè? Ben nu zo boos dat ik dus er niet van kan slapen en snap niet dat een oma zo dom kan zijn om haar eigen belang voor dat van haar kleinkind te zetten,wek dat ik er echt hatelijk over ben. Schoonzuster heeft me nl al meerdere malen aangegeven de rijstijl van schoonvader niet te vertrouwen, maar nu mag het wel mee in de auto. Ik vind dat zij ook tegen haar dochter had moeten zeggen we hebben wat anders afgesproken en als oma je een keer wil laksten logeren dan niet nu. Mijn dochter gaat er in ieder geval niet naar toe morgen en daarna gaan opa en om 6 weken op vakantie dus kan ik wellicht bekoelen. Heb aangegeven dat ik ze in ieder geval vanaaf niet met nichtje aan de deur wil hebben, want hoorde van mijnheer dat dat wel de bedoeling was. Erg moeilijk om je in te leven in je andere kleindochter kennelijk......nou hoop nu na mijn hart te hebben gelucht wel te kunnen slapen, misschien dat ik me er morgen beter onder voel, maar nu vind ik het echt een naaistreek

8 opmerkingen:

pecunia zei

Ik kan me voorstellen dat je boos bent!

Anoniem zei

Maar ik kan je wel vertellen dat dit in bijna elke familie voorkomt. Wat niet wegneemt dat het mij ook nog steeds kan raken. In de familie van mijn moeder heerst een soort 'apartheid' vanwege het geloof. De familieleden die niet het juiste geloof aanhangen worden bij een bruiloft of verjaardag niet (voor de hele dag) uitgenodigd, of moeten via via horen dat er een feest was, maar dat zij niet uitgenodigd waren. Tja, that's life.

Anoniem zei

Niet jou schoonmoeder is fout maar jou schoonzus.
Zei had het met jou voor de logeerpartij moeten bespreken.
Dan hadden jullie gezamenlijk kunnen overleggen.
Ik zou ook boos zijn en kan niet begrijpen dat familie zo met jou om gaat.
Ik vind het heel vervelend voor jou en je dochter.
Want tenslotte ben jij de gene die er rekening mee houd en geen andere dingen afspreekt.

grenouille zei

Ik vind ook dat jouw schoonzus hier de misser maakt. Ze besluit over waar haar kind naar toe gaat, had alles al geregeld met jou en beslist op het laatste moment anders. Zij had nee moeten zeggen tegen oma. Ik zou het met haar oppakken en haar de andere kant van het verhaal laten zien, namelijk de teleurstelling van jouw dochter en inderdaad ook dat jij er in jouw agenda al lange tijd rekening mee hebt gehouden.

Tabitha zei

Kan me voorstellen dat je kwaad bent. Als jullie geen kinderen hadden was het nog wat anders, maar nu moeten jullie je dochter teleurstellen. Je schoonzus had zich aan de afpraak met jullie moeten houden en met oma een andere afspraak moeten maken.

Als oma het wist dan zou ik het ook met haar bespreken en vragen waar ze mee bezig is. Want als oma ervan af wist dat het nichtje bij jullie zou komen, is ze medeschuldig omdat ze kon weten dat jouw dochter, ook haar kleindochter?, hevig teleurgesteld zou zijn.

Nena zei

vreemde situatie. Kan je toch gewoon duidelijk laten weten aan je schoonzus dat jij en je dochter erg teleurgesteld waren door de gecancelde afspraak en dan nog op die manier. Had ze nou gewoon even van te voren opgebeld, nog voordat ze oma bevestigde of afzegde, dan waren er geen potten gebroken en kon jou dochter inderdaad ook mee met oma

Ons gezin en de Stichting zei

Dit komt helaas in iedere familie voor , gewoon je mond open doen en erover praten .

geldover zei

Bedankt voor jullie reacties, helaas ben ik nog steeds zo nijdig als een spinnenkop. Het vervelende is dat ik bijna zeker weet dat oma alles al met nichtje bekokstoofd heeft voordat mijn schoonzuster het te horen kreeg en dan krijg je haar dochter niet meer op andere gedachten. Heb besloten dat ik oma de waarheid een keer ga zeggen maar niet nu zit te hoog in mijn emoties. Pff en dat 5 weken voordat ik uitgerekend ben.