vrijdag 24 mei 2013

Twijfels

Momenteel twijfel ik of ik mijn wel en wee wel even op mijn blog moet zetten. Ik merk dat de reacties soms hard aankomen en ik kan ze heus begrijpen hoor als je niet de gehele situatie kent dan je dan zo reageert, zou ik normaal wellicht zelf ook doen, maar kan niet uitleggen hoe diep de put momenteel is. Toch blijf ik bloggen ook een uitlaadklep vinden. Misschien is dit wel een moment dat ik me even meer moet storten op het oorspronkelijke doel van mijn blog, consuminderen en kijken waar en hoe ik geld kan overhouden. Dit om mijn negatieve gevoelens van dit moment niet naar buiten te brengen. (Bah nou wordt het weer zo mistroostig) Als je afhaakt met lezen kan ik dat begrijpen. Ik denk er over na.............

12 opmerkingen:

pecunia2 zei

Meiske, je moet gewoon schrijven wat je zelf wilt. Wat goed voelt voor jou! Dit is jouw blog en als het iemand niet aan staat dan leest-ie het maar niet. Of werk even met een toestemming, dan filter je gewoon alle anonieme reacties er zonder lezen uit. Je maakt een hoop mee, een zwangerschap na een hoop ellende, druk op je werk, je hebt een huis, een man, een kind en alles vraagt energie. Dat wondertje in je buik ook. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Je kwetst niemand met je eigen zorgen en twijfels, maar krijgt misschien wat goede tips een steun van blog vrienden.
Ik ken je niet, maar hierbij een dikke knuffel.

vlasje zei

Volkomen met pecunia eens! Werns je veel kracht en wijsheid toe (en misschien therapie....?) toe.

Willemien zei

Het is niet alleen dat je zwanger bent. Ook zonder dat was je waarschijnlijk uitgevallen op je werk. Je hebt geen vakantie, je bent ziek! En met dit soort ziek voel je je zoals je je nu voelt en dat kost veel tijd en best veel energie en inspanning om er weer uit te komen. Maar dat gaat je lukken. Maar je moet eerst jezelf rust gunnen en nemen. En dat je daarbij uitvalt tegen iedereen die je lief is is heel naar. Maar jou elastiek rekt niet meer, dat van hun hopelijk nog wel zodat jij straks hun weer kunt helpen die rek te houden.

Anoniem zei

Lijkt mij erg leuk om op je blog weer meer tips te vinden om te consuminderen zeker combi kind en gezin
Groetjes ia

Vlijtig met zuinigheid zei

Het is jouw blog en jij bepaalt wat je erop zet.

Anoniem zei

Hallo hoe hou ik geld over ik weet wat je bedoelt.
De eerste keer dat ik dingen blogte had ik erg last van de kritiek.
Maar nu leer ik er mee omgaan en heb ik door dat ze je alleen maar het beste toewensen en alleen maar willen helpen.
En omdat ieder mens het weer anders doet
zal er altijd mensen zijn die het anders doen ( en misschien beter ) dan wij.
Ik schaamde mij eerst ook heel erg voor mijn schulden maar nu niet meer.

Anoniem zei

Ik ben dit blog gaan lezen om wat bezuinigingstips te krijgen. Maar door je miskraam, je moeilijkheden op je werk en je zwangerschap, is dit een steeds persoonlijker blog geworden. Daar heb je zelf voor gekozen natuurlijk. Want je wilt het allemaal van je afschrijven, wat best begrijpelijk is. Dan moet je ook niet raar opkijken, dat er sommige mensen zijn, die negatieve ( goed bedoelde) kritiek leveren! Misschien is dit blog nu een soort uitlaatklep voor je, maar misschien is het beter, als je kiest voor therapie als je het allemaal niet meer kunt behappen. Nu gaat iedereen maar in het wilde weg adviezen en kritiek geven, terwijl wij je helemaal niet persoonlijk kennen!
Ik wens je veel sterkte en wijsheid toe!
Groet, Tineke.

Breienmaar zei

Negatieve kritiek heeft nog nooit iemand op weg geholpen. Positieve opbouwende kritiek wel. Het is jammer dat er soms zo negatief wordt gereageerd, dat heeft ze niet nodig lijkt mij. Een blog daar laat iemand maar een klein stukje van zichzelf en evt. het gezin zien.

@Geld over; ik wens je veel sterkte met alles wat er speelt!

Je geld of je leven zei

Het is jouw blog dus je mag erop schrijven wat je wilt. Er zijn altijd wel een paar zure mensen die zo nodig negatieve kritiek moeten geven. Leg dat naast je neer. Als ik naar de reacties op mijn blog kijk, zijn ze overwegend positief of meedenkend. Soms is dat wel confronterend maar het zet mij ook weer op een positieve manier aan het denken en het helpt mij ook wel eens.

En je bent zwanger dus dan trek je dit soort dingen nog veel meer aan. Sterkte met nadenken over alles.

Anoniem zei

lekker van je afschrijven hoor zeikerds blijven er altijd je hele leven lang daar is niks aan te veranderen
wij hebben zelf net een (ex)vriend de deur gewezen naar 30 jaar de koek was op al die eenrichting verkeer kon het niet meer aan en koste zoveel energie en die kan ik niet missen ik moet er zeer zuinig mee zijn chronisch ziek
fijn weekend en kop op hoor
groetjes tineke

Rubystar zei

Blijven bloggen en schrijven zoals jij wilt!!!!! Wat een ander er van vindt... ze moeten wat te zeuren hebben en achter een schermpje is het makkelijker kritiek te hebben als in het echie. Dusse doe nou niet zo dom als ik gedaan heb (even gestopt met bloggen), gewoon blijven bloggen waar je over wilt bloggen!
Zorg nu maar goed voor jezelf en het kleine wondertje in de buik, de rest is maar bijzaak, ze zijn jou niet, ze leven niet jouw leven, ze weten niet in het geheel hoe je in het leven staat!

AL heb je het over je plafond die mooi wit is geworden na het witten... so be it, jouw blog, jouw schrijven, jouw regels!

Veel Liefs,
Ruby

Moneypenny zei

Sluit me aan bij de rest, jouw blog, jouw regels, je schrijft wat je wilt schrijven. Je hoeft je nergens voor te excuseren.
Sommige mensen vinden het gewoon leuk om provocerende dingen te schrijven of dingen waarvan ze weten dat ze jou gaan raken. Get a life - mensen.