maandag 22 april 2013

Dagelijkse beslommeringen

Gisteren had ik energie voor tien, dit in combinatie met het mooie weer deed me beslissen zovel mogelijk was te wassen en lekker buiten in de tuin te rommelen. Ook manlief deed mee en we hebben dan ook een hele fijne dag samen gehad. Ik liet de strijk de strijk want dat was een klusje dat vandaag op het programma stond. En echt ik heb mijn best gedaan, maar ben echt niet vooruit te branden vandaag. Hopenlijk woensdag weer beter of ik moet vanavond nog last van mijn werkspier krijgen. Het allerliefst kroop ik de hele dag in bed met het dekbed over mijn hoofd. Mijn moeder bood vanmorgen aan om te komen, maar ik weet al dat we er dan beiden nieit gezelliger op zouden worden, ik omdat ze steeds moppert dat het weer uit de hand is gelopen. (ja , mam dat weet ik zelf heus ook echt wel) En mijn moeder omdat ze zich enorm ergert aan het feit dat ik niet alles gelijk oppak en neerleg daar waar het moet liggen. Nou ja, de grote tafel ligt dus nog steeds voor de helft vol met wasgoed, andere helft staat op de trap om in de kast te leggen. Vloer is al wel gezogen alleen het halletje moet nog. Maar ik ben moe en ik stop voor vandaag. Morgen een dagje werkgever en dan zien we woensdag wel weer...

2 opmerkingen:

pecunia2 zei

Groot gelijk!

Anoniem zei

Toch jammer dat je moeder en jij daar niet een overeenkomst over kunnen sluiten. Zij biedt hulp aan, en jij zou daar eigenlijk best blij mee kunnen zijn, als ze er maar niet de hele tijd bij ging mopperen. Je vraagt toch ook juist om hulp, omdat het je even boven het hoofd groeit? Dan is het toch logisch dat het dan niet allemaal al netjes is? Anders had je haar hulp niet nodig. Misschien kun je nog eens uitspreken dat je heel blij bent met haar hulp, maar dat je nog blijer zou zijn als dat zonder gemopper kon. En misschien kun jij dan in ruil daarvoor nog meer je waardering voor haar hulp laten blijken (met een lach of met een bloemetje).

Ik ben een mede-sloddervosje, maar gelukkig heb ik een moeder die intussen geleerd heeft om op haar tong te bijten als ze bij mij op bezoek is. Ze wéét nu datik anders ben dan zij.