zondag 24 maart 2013

Onze kasten

Manlief gaat vanmiddag met dochterlief zwemmen en ik heb besloten om te beginnen met de kasten. We starten met de kast in de slaapkamer van dochter. Die haal ik straks helemaal leeg. Alleen haar kleding mag aan de ene kant terug. Ik zoek gelijk ook dat wat niet mooi meer is, maar dat ik vorig jaar in de kast heb gelegd zo van handig voor een middag spelen dat gaat nu gewoon weg. Er zal al weer veel bij zijn dat al weer te klein is. Andere helft van haar kast wordt gebruikt als hang gedeelte voor ons, maar als ik eerlijk ben denk ik dat we bijna nooit in dit gedeelte van onze kasten kijken. Denk dus dat er daar heel erg veel weg gaat. Wat hier aan hanggedeelte overblijft gaat naar een kast op zolder.In dit gedeelte wil ik straks de dekbedovertrekken en hoeslakens van iedereen gaan leggen en mijn extra badhanddoeken die ik nog nooit gebruikt heb. (zeer grote uitzet bij elkaar gespaard, voordat we 16 jaar geleden gingen samenwonen.
Als dit gedaan is ga ik verder met de nieuwe babykamer, de kast daar bevat ook de nodige dekbedovertrekken dus die schuiven door, de bedoeling is dat er straks niets anders op de babykamer blijft dan waar hij voor bedoeld is. Tot slot mijn kant van onze kast, hier kan ok het nodige uit weggegooid worden, niet alles vindik meer leuk, sommige te kort te klein of vlekken die er niet uit willen. Denk als dit projekt is afgerond ik meer rust in mezelf kan gaan vinden. En daar ben ik hard aan toe merk ik, op het werk is het allemaal erg onrustig momenteel. Nieuwe functie die veel energie uit me slurpt. Weet dat dit bij iedereen het geval is die deze functie nu heeft en probeer mezelf in de gaten te houden, maar na een dag werken kan je me wegdragen en ben ik echt bekaf. Alles komt dus bijna op t weekend neer, omdat ik in de dagen dat ik wel thuis ben mijn rust probeer te pakken om mijn lichaam en huid bij te laten komen. Ook dat is momenteel niet echt je van het en heeft de nodige aandacht over.
Onze dochter heeft het bijna over niets anders meer dan de baby en is er druk mee bezig, ze is superlief en maakt al van alles voor de baby. Wat een liefde straalt ze nu uit. Helemaal geweldig.
Ik denk dat ik nadat ik zelf alles enigszins heb bijgewerkt ook maar begin aan een lijstje van zaken die manlief kan en mag gaan oppakken. Denk dat hij net als de vorige keer denkt tijd zat, en zich anders weer aan het einde moet gaan haasten.
Vanmiddag of vanavond gaan we ook de belastingaangifte doen, dan hebben we het maar weer gehad.
Nou fijne zondag allemaal!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed hoor! Opruimen in huis betekent een opgeruimd hoofd! Haha!
Groet, Tineke

Petra zei

Een drukke regeldag dus vandaag. Succes! Lekker toch dat dat wel kan, effe in het weekend dingen regelen en dingen uitzoeken, zodat je dat doordeweeks niet hoeft te doen.

En zoals ik al wel eerder gezegd heb: een baby heeft eigenlijk ook niet echt veel nodig! Luiers, kleren, een slaapplek, en een borst of een fles... De rest verzinnen wij er allemaal zelf bij. Laat je niet gek maken :-)