donderdag 31 januari 2013

Iets te vroeg gejuichd.

Dochterlief kreeg woensdagmorgen nog een koortsstuip.
Gek genoeg heb ik kennelijk iets aan voelen komen.
Mijn ouders hebben haar dinsdag en donderdag gehad en deze dagen is ze wel geheel naar school geweest. Woensdagmorgen lag ze even naast me in bed zoals elke morgen en leek het nog wel wat. Echter na een half uur beneden vond ik het niet meer zo fris en fruitig en ik vroeg haar wat ze zelf wilde. Ze keek me aan en wilde thuis blijven. Ik gaf aan dat dit goed was. Moest echter zelf nog naar het ziekenhuis omdat ik nuchter bloed moest prikken, kon alleen deze dag ivm werkzaamheden andere dagen. Vroeg haar wat ze wilde meegaan of thuisblijven. Ze wilde absoluut niet mee. Het regende buiten ook flink, dus heb ik mijn mobiel meegenomen. Probleem met zonder afspraak bloed prikken is dat je nooit weet of je snel aan de beurt bent. Gelukkig was ik snel aan de beurt, had dochter trouwens wel drinken en een cracker klaargezet. Dus binnen de 25 minuten weer thuis. Dochterlief lag nog net zo op de bank, rustig naar de tv te kijken. Ik ben ondertussen de bovenverdieping gaan doen. Toen ik om tien uur beneden kwam om even samen iets te drinken lag mw te snurken. Ze heeft de hele morgen op de bank gelegen en je zag dat ze koorts kreeg, dikke lippen welke ik, terwijl ze sliep, met vaseline heb ingesmeerd.
Na mijn middageten wilde ik zelf ook even de ogen dichtdoen, toen ik net een kwartiertje lag werd ze wakker, snel wat drinken en weer verder slapen. Aan het einde van de middag leefde ze weer op en hebben we samen nog even geoefend met lezen en een spelletje rummikub op haar ipad gedaan.
Vandaag hebben mijn ouders voor haar gezorgd, omdat ik moest werken. Ook daar is ze vanmiddag op de bank in slaap gevallen. Ze ligt daar nu op bed, omdat ik har niet slaapdronken door de kou in mijn auto wil zetten om haar vervolgens weer in bed te moeten leggen.
Morgen ben ik vrij, ik probeer vroeg op te staan, snel mijn slag door het huis te slaan en daarna haal ik haar op. Hopenlijk kan ik haar dan vertroetelen mocht dat dan nog nodig zijn.
Maar afwachten hoe het morgen verder loopt. Ik ga nu lekker vroeg naar bed, heb mijn goede dagen qua misselijkheid en energie alleen merk ik nu 's avonds dat wanneer ik alleen ben ik eerder lekker op mijn bed wil liggen. Daar nog even de tv aan en dan lekker langzaam wegdoezelen.
Welterusten mochten jullie er ook aan toe zijn en alvast een heel fijn weekend toegewenst.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

ik weet niet wat volgens jou een koortsstuip is, maar die had je dochter niet. een stuip gaat gepaard met een fors of iets minder fors insult[ epileptische aanval] en hoge koorts. het kind is niet aanspreekbaar en heel slap. als het lang duurt[ 10 min ] bel je een ambulance!!! het kind krijgt dan rectaal stesoliet[ valium ] toedient. dat is een stuip en als je die een keer hebt meegemaakt vergeet je het nooit meer!!!!

Anoniem zei

Hmmm, ik kan me niet helemaal vinden in de toon van Anoniem, maar ik ben het er wel mee eens. Een koortsstuip ziet er idd uit als een epileptische aanval. In geval van mijn dochter (3x koortsstuip) is er o.a. ook een ambulance aan te pas gekomen, liep ik ook altijd met Stesolid (valium) en is er zelfs een EEG onderzoek gedaan naar epilepsie omdat ze meer dan 2 x een koortsstuip heeft gehad. Je zal het zeker niet zo bedoeld hebben, maar een koortspiek is zeker niet hetzelfde als een stuip. De eerste keer dacht ik dat mijn dochter doodging toen ze lag te schokken met schuim op haar mond en helemaal blauw. In ons geval met een aangeboren hartafwijking daarbij was dat heeeeel eng. Niettemin is het natuurlijk jouw dochter die ziek is en dat is altijd rot. Fijn dat ze opknapt! Groetjes, Bianca

ver-greetmenietje zei

Fijn dat ze weer wat beter is...gelukkig was het geen echte
koortsstuip.
Ook goed nieuws dat je jezelf ook terug wat beter voelt.
liefs

huis tjokvol zei

beterschap met je dochter,hier is ook mijn dochter ziek,het lijkt nu weer wat beter te gaan,maar we zullen zien wat de dag van vandaag weer brengt.

Anoniem zei

Helemaal mee eens.
Geldover overdrijft altijd enorm.

Anoniem zei

volgens mij bedoelt ze geen echte koortsstuip maar een opflakkering van de koorts en bitsige reactie's horen hier niet thuis goed weekend allemaal groetjes leen

Anoniem zei

Doe even gezellig op dit blog!
Beterschap met de zieke dame.

Groetjes Ria

Anoniem zei

misschien bedoel je met koorstuip dat je dochter ineens weer koorts heeft na een paar dagen zich zo goed gevoeld te hebben.
Het verradelijke is dat bij een antibiotica kuur je kind zich na 1 of 2 pilletjes al weer goed voelt. Een kind doseert zijn energie niet en gaat voluit. Heb je dat als moeder niet in de gaten dan ga je in deze energie mee.
Bij ziekte heeft een kind altijd even tijd nodig om zich te herstellen ( lees:rust) ook al voelt het zich goed door de antibiotica, je hebt niets voor niets deze kuur gekregen . Het lichaam kon het niet zelf redden om het ziek zijn te overwinnen.
Ook merk je nadat een kind zich heeft hersteld dat het daarna de "schade" van het gemiste eten in haalt ( althans dat is mijn ervaring).

Anoniem zei

Inderdaad is een koortsstuip heel iets anders dan hoge koorts! Onze kleindochter had eens een keer een koortsstuip, het kind werd slap en blauw, en ademde nauwelijks. Onze dochter dacht echt dat ze haar dood in de armen hield. Direct 112 gebeld en de ambulance kwam heel gauw! Ondertussen (na ong. 8 minuten) kwam ze weer bij. Zij kreeg rectaal medicijnen toegediend. Mijn dochter moet die medicijnen nu altijd in huis hebben, in geval van herhaling.
Dus hoge koorts is echt geen koortsstuip!!
Groet, TIneke