zaterdag 8 december 2012

Pfff deel één zit erop.

Gisteren het eerste deel van de verjaardag van dochter gehad. En het was leuk. Vanwege de slechte weersvoorspellingen kwamen er echter een aantal mensen niet, waardoor ik echt de helft teveel had gekocht en klaargemaakt. Balen. Ik ben er zo druk mee geweest dat ik donderdagavond geen pap meer kon zeggen en letterlijk zat te shaken op de bank, moet nu echt heel erg goed oppassen. Ik weet dat ik al een tijdje over mijn grenzen aan het gaan ben en dit kan niet meer lang goed gaan.:-(
Vind het nog steeds moeilijk om op te geven.
Aankomende donderdag hebben we nog hobbel twee het kinderfeestje. Ik heb 6 kinderen laten uitnodigen en we gaan zeepkettingen maken, die van die winkel met een A.....
Moet alleen nog even voor wat dunner draad zorgen, want het spul uit die pakketten is zeer moelijk door de zeep en de kralen te krijgen en het is wel de bedoeling dat ze echt hun ketting zelf maken en niet dat ik aan het einde 8 kettingen in elkaar draai.
Uit school lopend naar huis, dan patat eten met kipnuggets, cadeautjes verstoppen en deze zoeken, zeepkettingen maken en misschien daarna nog even stoelendans of zoiets. Laat de kinderen door de ouders zelf ophalen, maar heb aangegeven dat mocht het een probleem zijn dat ik ze dan met de auto kan brengen. Kreeg al te horen dat een aantal kinderen erg dicht bij elkaar woonden en dat de ouders dan onderling ook  nog voor vervoer konden zorgen. Nou ja maar even kijken.......
Vandaag de hele dag overal spierpijn, weer een signaal van mijn lichaam, kalm aan gedaan. Morgen gaan we zwemmen met dochterlief en hebben we achterin de middag nog een verjaardag staan.
Twee dagen werken dag kinderverjaardag en nog een dag werken. Als het vrijdag is is het mooi en hoop ik echt op een dag voor mezelf. Ik probeer voor die tijd alles aan kant te hebben zodat ik die dag gewoon met een boek op de bank kan liggen en me-time kan nemen.
Merken jullie soms ook dat het even allemaal niet echt lukt en wanneer neem je dan tijd voor jezelf?

6 opmerkingen:

alicia zei

Ik merk dat ik ook nu even pas op de plaats moet maken. Ik werk nu 4 dagen en daarnaast nog 3 jonge kinderen. Mijn man heeft nu betaald ouderschapsverlof voor een jaar en werkt nu 3 dagen. Maar vanwege veel werkdruk en uiteraard mijn hh merk ik dat ik steeds onrustiger word.

Over 2 weken heb ik vrij tijdens de kerstvakantie en dan ga ik echt even mijn rust pakken. Sterkte ermee en probeer je niet al te druk te maken bij het partijtje.

LegeZakkenVrouw zei

Pas jij maar goed op jezelf. Voor je het weet , heb je een burn-out.

Willemien zei

Ja, als ik me zo zou voelen als jij nu is het tijd om goed voor mezelf te gaan zorgen, anders kan ik niet meer voor mijn dochter zorgen.
Volgens mijn counceler moet je jezelf altijd op 1 zetten anders kun je de dingen die je moet doen niet doen zoals je ze wilt doen.
Nee, zeggen is erg belangrijk op dat soort momenten of toch tijd voor jezelf inplannen en je er ook aan houden.
Je gaat niet opgeven, maar bewust voor jezelf kiezen dat is iets heel anders. Doorgaan tot je letterlijk neervalt is opgeven, dan sta je zelf niet meer aan het roer, als je voor jezelf kiest wel.

Moneypenny zei

Ik heb heel lang veel moeite gehad met rust nemen wanneer het nodig was. Ik heb geleerd dat dat komt doordat ik bepaalde denkpatronen vasthield (dat ik extreem hoge eisen had t.o.v. mezelf (en daardoor ook anderen) en mezelf opofferde voor anderen).
Die patronen had ik geleerd door ervaringen en eigen (soms daaruit voortvloeiende) gedachten) en het was dus niet makkelijk om ze te doorbreken. Ik kan nu wel beter rust nemen als het nodig is, ik wil niet meer helemaal in de burn-out gaan. Ik slaap als mijn dochtertje overdag een slaapje doet, ik ga rustig zitten met een tijdschriftje of ik doe gewoon heel rustig aan. Daar red ik het nu niet helemaal mee dus ik rust 's weekends bewust veel uit, dan zorgt mijn man meer voor de kleine en het huishouden. Als mijn man op zaterdag weg gaat voor zijn hobby, eens in de twee weken, dan heb ik op vrijdag daarvoor "vrij". Dan zorgt hij helemaal voor onze dochter en mag ik rusten aan aanrommelen of iets gaan doen.

Opnieuw Beginnen zei

Hoi,

Je bent nummer 16 in het doorgeven van het doorgeefboek van Henselmans.
Mag ik je NAW gegevens te gelegener tijd per mail ontvangen?

Anoniem zei

wat een lieve man heb jij, geniet er maar van.
jullie gunnen elkaar het beste.