zondag 16 december 2012

Het verliep vanmorgen anders dan verwacht...

Gisterenavond zei ik tegen manlief voor het slapengaan, dochter is morgen voor jou. Ik slaap nu eens weer een keer lekker uit. Hij keek me bedenkelijk aan, maar gaf me wel gelijk. De laatste weken is hij degene die tot een uur of elf blijft liggen en ik ben meestal rond kwart over 8, half negen beneden met haar. Aangezien de batterij van mij echt leeg is en niet lijkt op te laden vond ik dat ik vanmorgen een uitslaapochtendje verdiend had. Echter het liep aners om kwart voor 6 komt dochterlief de kamer op met de mededeling dat ze haar beer kwijt is. Omdat we zeker wisten at we hem gister bij haar in bed hadden geleg verwezen we haar weer naar de slaapkamer terug. Maar mw kon hem niet 1.2.3. vinden en gilde. Ik stapte het bed uit lichtelijk geirriteerd en toen had ze hem natuurlijk.
Probleem is echter dat zodra ik voet aan wal zet ik niet meer in slaap kan komen. Na nog een half uur draaien besloot ik daarom om maar het bed uit te gaan en de vaatwasser in te gaan pakken,het aanrecht schoon te maken en de tafel op te ruimen. Zit nu enigszins te balen dat ik me weer uit bed heb laten glijen.
We gaan vandaag zwemmen, misschien als ik lichamelijk net zo moe ben als geestelijk dat dan de batterij beter opgeladen gaat worden. Nu echt even de emoitionele rollercoaster, waarbij alle vervelende dingen die afgelopen jaar gebeurd zijn de revu weer passeren. Het verdriet dat ik een miskraam heb gehad en dat ik nog niet weer zwanger ben is groot en doet veel met me. Aan de ene kant zoveel om danbaar voor te zijn en aan de andere kant zo'n grote wens die maar niet in vervulling gaat. Ik probeer de dingen waar ik dankbaar voor mag zijn naar voren te krijgen, maar dat is nu echt even moeilijk.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Probeer positief te kijken, wij hebben het geluk een geweldige dochter te hebben gekregen.
ook meerdere miskramen en meer kinderen zit er voor ons niet in helaas.

Ik prijs me heel gelukkig met 1 kindje, ik mag ervaren hoe het is om moeder te zijn dat is niet iedereen gegeven.

Deb

Samantha zei

Je gevoel van een miskraam en de tijd die er over heen gaat dat je weer zwanger wordt is zwaar. Ik spreek helaas uit ervaring. De mensen om je heen weten het allemaal geweldig te vertellen. Je moet er niet zoveel mee bezig zijn etc. dan lukt het vanzelf. Ja heel leuk, maar die knop moet bij jezelf om. Ik heb mijn miskraam in juni 2010 gekregen en de knop ging pas in januari 2012 om. Ik was er klaar mee. We zouden wel met z;n 3e blijven en ik ging de babyspullen opruimen. Ik koos weer voor mezelf. Lekker sporten en veel meer gaan genieten. In februari kwam ik er achter dat ik zwanger was. Afgelopen oktober ben ik bevallen.

Ik hoop dat jij ook de rust weer in jezelf vind. Ik lees al een tijdje met je mee en herken veel van jou verhaal in mijn eigen verhaal. De oplevingen de diepe dalen. Heel herkenbaar. Ga voor jezelf vechten en probeer het allemaal op een rijtje te krijgen. Als je weer rust heb ik je hoofd kan je ook beter voor andere zorgen.

Ik wens je veel sterkte.

Fabiooltje: zei

Misschien ook even naar de huisarts? Even de schildklier testen?

ver-greetmenietje zei

Je kan geen verdriet vergelijken natuurlijk...
maar ik kan er een klein beetje inkomen...
wij zijn na negen maanden samen gehuwd want we
gingen direct voor kinderen gaan ...ik wou
graag een jonge moeder zijn...we hebben zes
jaar moeten wachten op onze eerste...er was niks mis met ons (alle onderzoeken waren positief) alleen de wens was blijkbaar zo groot en het zat allemaal teveel in mijn koppeke volgens dokters en kennissen...
Toen we het loslieten (maar dat was niet makkelijk! daar bestaat geen knopje voor)was
ik plots zwanger! heb toen zelfs de dodentocht meegedaan (100 km stappen)zonder
dat ik wist dat ik zwanger was!?
Ik wens jullie veel moed en sterkte in de
verdere periode want je hebt het niet makkelijk gehad en een miskraam verwerk je
niet zomaar in 123...Ons kaarsje brandt vandaag voor jullie omdat het jullie warmte
en kracht mag geven.
Heel veel liefs

Anoniem zei

Misschien manlief even alleen met dochter naar het zwembad en zelf even terug naar bed met een goed boek?

Wij deden altijd veel om en om met de kids zodat de ander kon bijtanken...
Bespaarmaatje

Het gras van de buren zei

Wat vervelend voor je dat je je zo rot voeld. Ik kan me echt indenken dat het tijd kost dit een plekje te geven.
Misschien kun je met oud en nieuw symbolisch een vuurpijl of wensbalon de lucht in laten gaan om enerzijds het verdriet af te sluiten en anderzijds wat nieuwe energie op te roepen.
Je verdriet mag er echt zijn hoor, laat je niets aanpraten.

Anoniem zei

denk
dat je met je lichaam eerst tot rust moet komen na de miskraam spreek uit ervaring heb er zelf ook twee gehad wilde graag meer kinderen maar het bleef bij twee hier ook veel verdriet om gehad