zondag 4 november 2012

Zonnetje

Heerlijk net uit bed en dan nu al het zonnetje dat door de ramen schijnt. Ik krijg er energie van en zal straks snel de was in de machine gooien, zodat deze lekker buiten kan drogen vandaag.
Verder hebben we geen al te grote plannen dus zal wel lekker een dagje op de bank gaan worden. Lekker lui boekje erbij of filmpje kijken. De hele schijf staat vol dus we hoeven ons niet te vervelen.
Ik heb voor vandaag lekker prei met zalm op t menu staan, weet nog niet goed of ik er een ovenschotel van zal maken of dat ik de prei aanmaak met een groentensausje. Ik heb in ieer geval zin in vandaag.
Ik ben momenteel in mijn hoofd weer druk bezig met de financien, de meter voor hypotheekaflossing voor volgend jaar moet bijgewerkt worden. Heb nu nl al 5000 euro ingelost, bedacht me dat ik dit beter kon doen daar ik 5.6% rente ontvang hier en niet 2% die de spaarrekening oet war het geld in reserve op staat te wachten. Hoorde van de hypotheekspecialist dat ik nog max een 2000 euro bij mag storten en dat de aflossing per premiejar is en niet er kalenderjaar. Dit houdt in dat ik nu nog tot augustus de 2000 euro kan storten en vervolgens tot oktober moet wachten met de volgende storting. Deze zal dan weer lager zijn dan de 7000 van dit jaar dit ivm de bandbreedte. Twijfel nu sterk wat ik moet doen met de rest van het spaargeld. Het begint erop te lijken dan inlossen op de rente van 3,5% nu dan toch straks gaat gebeuren. Maar hier bespaar ik niet echt meer mee, daar ik op de tienjaarsrente nu 3,6% kan ontvangen. Het wordt dus een dilemma. Wat ik natuurlijk wel kan doen is het geld opsparen totdat ik een nieuwe rente moet kiezen, dan zal de rente waarschijnlijk hoger worden en dan kan ik natuurlijk ook in één klap een groot deel op het aflossingsvrije gedeelte inlossen. Ik denk dat we dan sowieso voor variabele rente gaan kiezen. Mocht ik dan geld over hebben dan los ik dit in op de hypotheek en weg is dan echt weg. Ergens in mijn achterhoofd speelt ook nog een vergroting van de woning door er een serre achter te bouwen. Dus voorlopig sparen we maar door en noemen we het de huisrekening. Komt het niet de aflossing ten goede dan wel de uitbreiding van de woning. Vraag me sowieso af of het gaat lukken in de laatste twee maanden van het jaar nog te sparen. De autobanden van gisteren kwamen nl niet alleen. Ook een rekening van de kaakchirurg gooit roet in het eten en de tabletten voor het afdrijven van het vruchtje kosten me samen meer dan 300 euro welke een dezer dagen van de rekening geincasseerd zullen gaan worden. Dit jaar heb ik nog geen sint en kerstkadootjes in het voren gekocht. Heeft er mee te maken dat ik sowieso nog weinig in de winkels kom en dus minder tegen leuke aanbiedingen wat dat betreft aanloop. Ga er geen bakken met geld aan uitgeven hoor. Maar tussen de 50 en 100 euro ben je toch al snel kwijt. We overwegen om echt een kleinigheidje in de schoen te doen en onze dochters droom een ipad of tablet in vervulling te laten gaan. Ze is nl in de buurt van de Sint jarig, heeft zelf al 100 euro bij elkaar gespaard en dan krijgt ze en geld voor haar verjaardag en geld voor Sinterklaas zodat ze hem kan kopen. Moeten we alleen nog iemand vinden die verstand van die dingen heef tom te kijken wat een goede is voor een berag van rond de 200 euro. Hij moet natuurlijk zeer makkelijk te bedienen zijn en tegen een klein stootje kunnen.Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe.

Geen opmerkingen: