dinsdag 20 november 2012

Waar zal ik eens beginnen?

Vandaag mag ik vanmiddag en vanavond werken en heb ik dus de ochtend om iets aan te pakken, ik wil gaan starten met een kastje per dag, maar eigenlijk is het om me heen nog zo rommelig dat ik dat ook eerst moet aanpakken. Het zal dus een mix van beide gaan worden.
Dochter gaat hard vooruit op school, de juf gaf echter aan dat zij ook een enorme rommelige manier van werken heeft en ze regelmatig haar pas op de plaats laat maken en ze dan tussendoor eerst de tafel moet opruimen. (Van wie zou ze dat nu hebben)
Ik ben erg onrustig in mijn hoofd en heb daarom gisteravond een tablet geslikt. Even mijn gedachten weer op de rij kunnen krijgen, het spul is mega verslaafd, dus ik mag van mezelf er hooguit twee hebben deze week en dan moet het weer afgelopen zijn.
Heb bewust de tablet gisteren voor het slapen gaan ingenomen, zodat ik er vandaag met autorijden geen last van heb. Vannacht weer zeer heftig gedroomd.
Ik ga nu naar de keuken om een kop thee te maken, kan ik die mooi even aanpakken. Eens kijken wat we kunnen doen in de tijd dat de waterkoker aanstaat. Ik maak altijd een kleine liter heet, zodat ik de rest van de dag uit de thermoskan kan pakken.......
Go to the start........
Waar begin jij vandaag? En alle tips zijn welkom........

Update; Het aanrecht is glad en mijn aquarium is schoon.
Aquarium geldt even als het eerste kastje, heb aangepakt datgene waar ik het meeste tegenop zag.
De meeste vissen zijn dood gegaan en had al een half jaar geen pomp meer aan. Vanwege de vloerverwarming is het hier altijd ron de twintig graden in huis. Heb nu een mega grote vissenkom schoongemaakt en daar de vissen in gedaan. Deze kan ik makkelijker schoon maken dan het hele aquarium.
Even de doos opzoeken en dan kan het aquarium op marktplaats.
Geef mezelf nog een half uur om op te ruimen en dan ga ik me wassen en aankleden en nog even relaxen voor mijn werkdag.

Update 2; Ondertussen ook beide laatjes vande slaontafel uitgemest. Helaas een enorme eczeemaanval nu. Ben er goed ziek van. Iets doen voor mijn werk valt dus de volgende keer af. Zat al rustig op de bank om het uit te zoeken en terwijl ik de aanval voelde opkomen al kleren uitgedaan om de zaak te koelen. Maar heeft niet geholpen. Nu hopen dat het binnen een half uur afzakt. Dan moet ik echt naar mijn werk toe...

7 opmerkingen:

Anoniem zei

ik begin de dag altijd met overal even opruimen,alles even glad. Hoeft niet eens netjes,gewoon wat spullen achter een deurtje of op een stapeltje,het ziet er dan gelijk wat netter uit en krijg je ook meer zin om wat aan te pakken.In een puinhoop beginnen werkt niet, je ziet dan door de bomen het bos niet meer.En de bedden even glad trekken,kleren op een stoel, als daar dan moet zijn denk je niet gelijk....wat een bende hier!! Zeker weten dat je hoofd dan al rustiger word. Succes vandaag.

Vlijtig Liesje zei

Als het me overweldigt wat ik allemaal moet doen, dan ga ik eerst zitten en schrijf het allemaal op. En dan begin ik gewoon bovenaan! Dat geeft rust.

Teunie zei

Super! Het begin is er! Wat een goed gevoel geeft dat, he? Mijn methode voor als het naar mijn idee ´overal´ een bende is: kookwekker zetten en in elk vertrek 10 minuten opruimen. O ja, en vooral niet eerst gaan nadenken, maar gewoon gaan doen :-). Maar ja, ieder heeft zijn eigen methode he. Je moet uitvinden wat bij je past. Suc6 ermee, hoor!

Moneypenny zei

Wauw! Je bent heel actief geweest zeg! Ik ben van zowel de lijstjes als de spontane uitmest-acties. Op mijn mentale verlanglijstje staan nog wel een paar meubelstukken om uit te mesten. Vuilniszak erbij en een doos voor de kringloop.
Ik weet niet welke medicatie je hebt etc. en ik weet niet of je er iets aan hebt maar ik heb vroeger Valeriaan gebruikt als vervanger van zwaardere middelen. Pas als het echt heel erg was nam ik dan pas een voorgeschreven tablet.

Vlijtig met zuinigheid zei

Het begin is gemaakt. Dat is toch positief? Succes met de kastjes.

Anoniem zei

Misschien eens een keer omschakelen van 'human doing' naar human being, tut tut tut tut. Sterkte

Wallie zei

Door je blogje ben ik gister ook maar eens aan de slag gegaan. Zag al heel lang op tegen het opruimen van de administratie. De kast was echt een bende. En nu...... keurig netjes. Alles zit weer in de mappen, de bakjes zijn leeg. Wat er niet in de kast hoorde is elders opgeruimd.
Volgende project: de kledingkasten van de kinderen.