vrijdag 30 november 2012

Waar wil ik aan werken.....

Zoals jullie weten ben ik al bezig met het opruimen in huis. Maar dat is niet het enige waar ik aan wil werken.
Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat ik een ontzetten lieve moeder ben voor onze dochter zijn er toch zaken ie me onzeker kunnen maken. Zo erg dat ik er soms verdietig en onrustig van wordt.Merk dat deze momenten toenemen.
Dochterlief speelt erg weinig tot niet met vriendinnetjes. Ik denk zelf dat dit mede komt doordat ze vaak de halve week bij mijn ouders is en de andere halve week bij ons. Eerst kwam daar ook nog de zwemles twee keer per week bij. Dan blijft er weinig tijd over. Dochter geeft ook aan dat ze de dagen dat ze bij ons is graag met mij knutselt en keuvelt. Maar ik merk nu steeds meer dat de andere kinderen wel na schooltijd afspreken en ben bang dat ze buiten de groep gaat vallen. Volgens de juf is dit niet het geval. Het lastige is dat ik niet weet aan het begin van de week hoe ik aan het einde van de week zelf in mijn vel zit. Soms voelt het echt als een belasting en als ik echt moe ben kan dochter zich alleen prima vermaken en kan ik gewoon heel rustig aan doen. Als er een vriendinnetje is ga je niet zo snel echt even rustig op de bank een half uurtje je ogen dicht doen.
Ik moet er iets mee vind ik zelf, maar denk nog na hoe ik één en ander op een juiste manier kan inkleuren.

Ik ben vanmorgen naar de chiropractor gegaan en stond weer helemaal scheef, er zat bijna 2 cm verschil in. Merkte al dat ik me beroerder voelde en dat het moeilijk werd om lang op de benen te blijven staan.
Hij heeft behoorlijk lopen drukken en trekken om me weer in de juiste vorm te krijgen.

Nou ja nu nog even mijn gewone schoonmaakwerkzaamheden doen. Slaapkamer van dochter moet nog een grote hebben en de kamer waar ik mijn gewaste strijkgoed heb zou ik ook nog graag aan kant maken voor t weekend.

11 opmerkingen:

Willemien zei

Zou het wellicht mogelijk zijn dat ze op de dagen dat ze bij je ouders is afspreekt?
Ik breng regelmatig vriendinnen van kleine Mientje naar opa of oma. Of die komen haar bij mij ophalen. Ik heb dan ook hun mobiele nr in mijn telefoon staan.

Speelafspraken zijn hier altijd korte termijn 's morgens geef ik aan of het kan of niet.

Ze kunnen natuurlijk ook wel eens in het weekend afspreken. En je hoeft ze niet bezig te houden. Ik zit meestal op de bank met een kopje thee en een boek. De kinderen die hier komen weten ook dat ik niet van het entertainment ben.

Anoniem zei

Goed dat je er zo mee bezig bent!Dat geeft al aan dat je idd een lieve, betrokken moeder bent!Als de juf zegt dat dochter niet buiten de groep valt,mag je daarvan uit gaan.Kijk wat de (on)mogelijkheden zijn en weet dat je er het beste uit haalt wat er in zit.Kinderen kunnen hier vaak veel beter mee omgaan dan wij volwassenen.Zij ervaren vaak niet datgene wat wij verwachten dat ze zullen voelen.Zij voelt zich waarschijnlijk helemaal geen buitenstaander.Je doet wat je kan!

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met Willemien eens. Ik werk o.a. als gastouder en vind het helemaal geen probleem als de oppaskinderen met vriendjes afspreken. In overleg met de eigen ouders natuurlijk, maar dan maakt het mij ook niet uit of het bij mij of bij een vriendje is.
Het voordeel van een vriend(innet)je is dat ze elkaar vermaken en mij minder nodig zijn.
En ik denk dat er veel meer moeders zijn die wel eens met de benen op de bank liggen terwijl de kinderen spelen.

Succes met het maken van je keuzes.

WG

Anoniem zei

Ik lees hier nu al een tijd mee, en heb gemerkt, dat jouw gezondheid een heel wisselend beeld geeft. Er zijn dagen dat je je topfit voelt, en dat je dan heel energiek bent,en dan kort erna val je weer helemaal terug en heb je overal last van. Dat is natuurlijk heel lastig, vooral voor je zelf, maar ook voor je kind en man.
Vriendinnetjes hebben is voor een kind best heel belangrijk, ook voor de sociale ontwikkeling. Ze leren samen spelen, en samen delen. Probeer toch bijv, eens per week een vriendinnetje bij je dochter te laten spelen. En je hoeft niet meteen "mee te spelen" hoor! Kinderen gaan meestal zelf hun gang en spelen met het voor hun weer nieuwe speelgoed.
Veel sterkte ermee!

Anoniem zei

Vergeet mijn naam eronder te zetten!
Groet, Tineke.

geldover zei

Net weer gevraagd of ze nog met iemand wilde spelen. Vraagt ze het aan drie kindjes en hebben deze allemaal al een afspraak staan, ze heeft me net gesmchinkd als vlinder. Helemaal blij. NU alleen nog oppassen dat ik niet zo de deur uitvlieg....

Anoniem zei

Haha, zij kan wel leuk creatief zijn, zeg! Heeft ze geen kindjes om mee te spelen, dan maar mama schminken! Leuk!
Joh, misschien weer eens een kind volgende week vragen...
Groet, Tineke.

Anoniem zei

Fijn dat de juf zegt dat ze niet buitengesloten wordt. Erg belangrijk voor een kind. Misschien kan je dochter ook wel eens een kindje meenemen naar opa & oma toe, of bij jou als je je goed voelt. En ze kan natuurlijk ook wel eens bij iemand anders spelen. Hier wordt 1x in de week met iemand gespeeld en dat is de ene week weg en de andere week bij ons. Hij is 4 en zit in groep 1, dus heeft ook echt nog rust nodig om de dag te verwerken. En ikzelf heb ook geen zin om elke dag iemand hier te hebben of hem weer op te halen bij iemand. En als ze hier spelen gaan ze fijn samen spelen en nooit langer dan 2 uren.
Maar wat leuk dat ze jouw geschminkd heeft, idd om denken dat je zo niet wegloopt naar buiten. hahahaha
goed weekend.

groetjes,
Janneke

grenouille zei

In de tijd van mijn burnout heb ik geen vriendjes over de vloer gehad. Kon ik er niet bij hebben. Toen het weer wat beter ging gaf ik aan de kinderen van te voren aan van bijv. dinsdag mag je met een vriendje afspreken. Soms maakte ik die afspraak van te voren zelf met de ouders zodat ik zeker wist dat het door kon gaan omdat ze vaak inderdaad al andere afspraken hebben. (Soms regelen de kinderen om 8.30 uur al gelijk een afspraak voor 's middags na 15.15 uur.) Als ik wist dat dinsdag een vriendje mee zou komen dan zorgde ik ervoor dat ik die dag het rustig aan deed en voldoende mijn rustmomenten pakte, zodat als het vriendje er was ik er wel kon zijn, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Anoniem zei

Misschien toch een vaste middag een rustig kind uitnodigen voor je dochter, iemand met wie ze graag speelt, op deze manier raak jij er ook aan gewend om een ander kind over de vloer te hebben en de kinderen zullen ook leren dat ze zichzelf kunnen vermaken zonder dat jij voor entertainment moet zorgen, of de ene week bij jou en andere week bij het andere kind. Het kan natuurlijk zo zijn dat je dochter het aanvoelt dat je niet lekker in je vel zit en daarom niet bij andere kinderen wil spelen. Dit heb ik zelf meegemaakt toen ik ziek werd en in het ziekenhuis belandde, 3x achter elkaar, maar als het een vast patroon krijgt wendt ze hier wellicht aan en kan het jouw ook wat adem geven.

eccentriclady zei

Misschien is bij opa en oma afspreken, of een vaste dag in de week, inderdaad een goed idee.
Jammer dat de tijden blijkbaar zo veranderd zijn. Vroeger ging ik gewoon de straat op, en ik kwam altijd andere kinderen tegen waar ik dan mee speelde.