zaterdag 10 november 2012

Toch maar weer een blogje

Ondanks de drukte wil ik toch een blogje plaatsen.
Ondertussen draait de wasmachine en ja ook de droger. Tijd en gemak gaan vandaag voor t consuminderen. Ik wil aan het einde van het weekend kunnen zeggen dat alles weer op de rit is. Douche kan ik afvinken die is netjes en wordt hopenlijk ook netjes gehouden de rest van dit weekend. Verder ben ik al met de natte doek door de slaapkamer heen geweest, moet zo alleen nog even de stofzuiger erdoor trekken en dan mag ik ook deze kamer afvinken.
Ik heb ook vandaag weer eens even naar de financieen van deze maand gekeken en moet zeggen dat we er beter voorstaan dan verwacht. Er staat nog 800 euro op de lopende rekening, u moet daar nog wel de rekening van de zorgverzekeraar vanaf een dikke driehonderd euro, maar over 14 dagen komt de salarisboot alweer binnen. Vorige maand stonden we aan het einde al negatief, dit denk ik nu niet te hebben. En dat terwijl we eigenlijk best veel extra's hebben gedaan deze maand.
Zoals jullie kunnen zien heb ik de ticker in de rechterkolom ook weer bijgewerkt. Voor degene die het volgden en denken waar is het geld dat erop stond gebleven? Nou ik heb 5000 euro al afgelost in dit jaar. Scheelt me een 40 euro in de maandlasten. Ik heb net de periodieke overboeking meteen verhoogd van 200 naar 250 euro. Dit gaat dus elke maand nu automatisch naar de hypotheekaflossingsrekening, daarbij het geld dat we eens per jaar via de belasting terug gaan krijgen moet ervoor zorgen dat we toch een 15000 euro hebben gespaard volgend jaar. Dit kan ik niet eens kwijt in onze hypotheekaflossing, daar mijn rente echt bijzonder laag te noemen is en ik volgend jaar een kleiner bedrag kwijt kan in de bijstorting op mijn polis. Wanneer ik dan ga aflossen snij ik mezelf in de vingers, zelfs met de huidige lage rente kan ik het beter op een spaarrekening laten staan. Nou ja ook mooi dan laten we de rekening mooi oplopen en kijken we wanneer we een nieuwe renteperiode moeten kiezen welk bedrag er staat om ineens te gaan inlossen. Of wellicht kiezen we dan toch voor het naar achteren plaatsen van de achtergevel. Al denk ik aan de ene kant ook dat onze woning zo al zo groot is, de reden dat ik het overweeg is dat we dan veel beter zicht krijgen op onze tuin.
Ik ga gewoon proberen om zo goed mogelijk geld te sparen.
Man en ik zijn aankomende zondag al weer 7 jaar getrouwd. We zijn 18 jaar bij elkaar en hebben veel om dankbaar voor te zijn. Een prachtige dochter, een goede relatie waarin we alles bij elkaar neer kunnen leggen, een mooi huis en een fijne relatie met vrienden en familie.
Ik denk dat we het zondag lekker gaan vieren met een etentje buiten de deur. Niet echt besparend, maar mij het geld waard.

6 opmerkingen:

Daantje zei

Daar gaat het eigenlijk ook om met consuminderen, denk ik. Juist besparen op de dingen die je eigenlijk niet zo belangrijk vindt, maar zeker niet op dingen die WEL belangrijk voor je zijn :) Succes en gefeliciteerd :)

TIO zei

Moet ook eens kunnen he! Dikke proficiat voor morgen en geniet ervan!!

Vlijtig met zuinigheid zei

Ik ben het helemaal met Daantje eens. Veel plezier. Wij gaan trouwens morgen ook maar krijgen het aangeboden. En dat is natuurlijk ook leuk.

Anoniem zei

als je al 15000 euro gespaard hebt dan mag een etentje zeker met het ventje want sparen is belangrijk ma je leven leven ook xx

inrustigvaarwater zei

Hierin maak je je eigen keuzes en jij weet hoe ver je hiermee in en met wilt gaan, maar vooral: geniet ervan en natuurlijk gefeliciteerd!

casadimama zei

ik vind het mooi om te lezen hoe je de balans houdt tussen consuminderen, sparen en ook jezelf eens verwennen. Hoe je het waardeert dat je een fijn gezin hebt en goed met je familie kan en fijne vrienden hebt.