zaterdag 3 november 2012

Hoe je manlief straalgelukkig krijgt.

Vandaaag een dag met mijn man en meisje en de oude buurtjes wegeweest. Speelstad Oranje was het doel. Mooi met kortingskaartjes van de C.1.0.0.0. Buurman kwam gisteren even langs tijdens het boodschappen doen en vroeg of we zin haden om mee te gaan. Leuk, want de ene keer hebben we een meevallertje voor hen en de andere keer zij voor ons.
Nu dus voor 20,50 euro met ons gezin naar speelstad Oranje, tas eten en drinken mee en ter plekke nog een patatje. We hebben hier de luxe van twee auto's bij de deur, één op gas en één op diesel. Zij rijden op benzine, we hebben vanmorgen dan ook de gasauto afgetankt en zijn met onze auto's heengereden. Vanavond weer de auto afgetankt en toen waren we voor tien euro klaar. Kunnen zij bij lange na niet redden met benzine en kost ons uiteindelijk niets meer.Manlief en ik zaten allebei zelf achter t stuur.
Maar nu hoe krijg ik manlief straalgelukkig. Nou mijn auto heeft winterbanden, dit doordat ik ze midden zomer bij de koop in heb bedingt. Er staat ergens op mijn site nog wel een stukje over. Manlief heeft vorige week mijn winterbanden erop gezet. Maar nu komt het, hij heeft zijn auto nu twee jaar en het is een fijne auto, maar met stoere brede banden die vooral in de winter hun eigen leven nogal eens willen gaan leiden. Manlief heeft de auto niet heel veel nodig, omdat hij vaak de hele week van de tent af is, maar was al op marktplaats aan het kijken naar een andere auto waar toevallig dan winterbanden bij zaten. Ik heb hem verteld dat ie lekker dat plan op zijn buik kan schrijven. Je verliest veel te veel op je auto en wat heb je die winterbanden nu eenmaal nodig? Nou ja inderdaad als je 's morgens om half vier weg rijdt is er vaak nog niet gestrooid en daar moest ik hem dus wel gelijk in geven. Dus vorige week is manlief toch eens gaan informeren naar banden op velgen. 575 euro was de goedkoopste merkband die we konden vinden. En nu net heeft meneer op marktplaats banden gekocht die vorig jaar maar heel even onder een auto hebben gezeten voor 325 euro. Man kreeg een andere auto van de zaak en mocht de winterbanden verkopen. Het worden dus Goodyear banden nagenoeg nieuw. Man straalde van geluk en is meteen in de auto gesprongen om ze op te halen. Scheelt toch 150 euro. Ktjeng. Hij had ook ok op een bod van 200 euro, maar nadat we de beste man gebeld hebben bleken dit geen merkbanden te zijn. En nadat ik één keer mijn in heb doorgedrukt en op een auto goedkope banden heb gegooid die echt zo'n klereherrie in de auto maakten dat de radio op het hoogste volume moest om er bovenuit te komen beginnen we hier niet meer aan.
Dus mocht het straks gaan sneeuwen dan zijn we in huize Geldover voorbereid. Mocht je ooit een andere auto kopen ongeacht jaargetijde, laat de verkoper denken dat hij een deal heeft en beding er dan nog winterbanden bij. Snel verdiend en je hebt er veel gemak van...

4 opmerkingen:

Zena zei

Hahaha, dacht bij de titel een héél ander onderwerp te gaan lezen :) Proest!

geldover zei

Wellicht Zena dat mijn gulle bui vanavond nog beloond mag worden. Haha

Opnieuw Beginnen zei

Je schreef, winterbandenvoor wanneer hij om half vier 's nachts moet rijden
Waarom wisselen jullievdan niet vanauto?

geldover zei

Omdat dat zou inhouden dat ik met kind in een auto zonder winterbanden de weg op moet. Heb al eerder een keer scheef op de weg gestaan, bijna tegen een lantaarnpaal aan en ben ervan overtuig dat de banden zihzelf terug gaan verdienen