dinsdag 9 oktober 2012

Wat ga ik doen vandaag?

Gisteren vroeg ik aan mijn moeder ga je morgenochtend mee winkelen?
Dit is iets wat ze al weken wil en dan het liefst op vrijdagmorgen wat mij niet zo goed uit komt.
Nu was ze vrij, omdat ze bij de mevrouw bij wie ze in de huishouding helpt gisteren al gewerkt had.
Maar ze kon het niet overzien en gaf aan, ja maar ik moet dit nog en ik moet dat nog.
Dit had ik eigenlijk al wel verwacht, mijn moeder doet alles op regel. Maandag de was en de slaapkamer. Dinsdag dus het huishouden bij die vrouw. Woensdag is douchedag en dan schrobt ze daarna de hele douche uit. Zo heeft elke dag haar hoogtepunten..(voor mij dieptepunten)
Ik ben daarentegen echt het tegenovergestelde, maar merk wel dat ik er een hekel aan heb als er onverwacht visite komt. Niet vanwege de visite, maar vanwege het feit dat het hier altijd een janboel is als je plotseling binnen komt vallen. Dus mischien is wat meer plannen helemaal zo gek nog niet.
Hoe doen jullie dat alles vaste prik, of zo nodig opruimen en het huishouden doen?

9 opmerkingen:

huis tjokvol zei

haha ik ben ook zo,n warhoofd,ik wilde ook wel dat ik wat stipter was lijkt mij wel eigenlijk,maar dat komt nooit uit bij mij.ik verzin smorgens wat ik ga doen.

gr yvonne

inrustigvaarwater zei

Vroeger..., toen ik thuisblijf mama was, had ik ook altijd mijn vaste rituelen. Wist ik dat er bezoek kwam, dan ging ik gewoon eerder uit bed en deed dan al het nodige 'vroeg in de ochtend'. Als er onverwachts bezoek kwam kon ik wel eens balen, maar ons huis was altijd wel schoon, dus sloeg ik gewoon een keertje over. Maar rommel? Ja, er werd flink gespeeld door de kids en ik was ook vaak creatief aan de gang. En als je creatief bent, ik in ieder geval, maak je rommel. Zo was het altijd een gezellige rommel bij ons.
Later en helemaal nu ik werk en er ook veel zorg van mijn ouders bij heb, kom ik bijna nergens meer aan toe. Ik heb aan het einde van de ochtend de ramen maar eens aan de binnenkant gedaan. Ik was bang dat als ik nog wat langer zou wachten, er een plamuurmes bij nodig zou hebben:-)).
Nog steeds heb ik veel rommel en altijd de eetkamertafel vol liggen en daar erger ik mij mateloos aan en echtgenoot niet minder:-(
Maar nu plan ik niets meer, er komt nooit iets van terecht. Ik ga aan de slag als ik er tijd voor heb en anders nog maar even niet. Komt er onverwachts bezoek? Jammer dan, ze stappen maar over de zooi heen en anders helpen ze maar even mee opruimen. Ik ben daar wel makkelijker in geworden.
(maar ik zie ons huisje het liefst opgeruimd..., al ik mag kiezen)

Vlijtig met zuinigheid zei

Nee, vaste regelmaat heb ik niet. Geen dingen op een vaste dag doen. Maar wat ik wel doe is 's morgens overal even rondlopen en kijken wat er opgeruimd moet worden. Als er bv stof ligt in een kamer doe ik dat dan. W.c.'s ook iedere dag.

Anoniem zei

Bedenk deze week al wat ik volgende week wil (lees moet, van mezelf) ga doen. Probeer wel dat ik van mezelf minder moet maar dat is erg lastig. Voordeel is wel dat je huis opgeruimd is.

willeke zei

Nee ik heb ook geen vaste dagen. Wel doe ik elke dag de wc's en de rest zoals het uitkomt.Het is hier wel eens rommelig, vooral in de weekenden en als de kids vrij zijn, maar daar maak ik me niet al te druk meer om.

Lekker Leven Met Minder zei

Ik heb ook geen vaste dagen, dan komt er meestal van alles doorheen. Nu zou het wel kunnen, maar ik kan me er moeilijk toe zetten. Wel ruimen we nu veel vaker op, waardoor het minder erg is als er mensen onverwachts langskomen.

Ons gezin en de Stichting zei

Ik kan keurig een planning maken , maar er komt altijd wat tussen , dus gewoon iedere keer wat doen.

Anoniem zei

Ik las laatst ergens: als je langs wilt komen, ben je welkom. Wil je mijn huis bezichtigen, dan maak je maar een afspraak. Vind ik wel een hele goeie.

KruidigMeisje zei

ik heb een corveelijst, die ik ergens in het weekend afwerk; en iedereen die in huis is, werkt mee. Zoonlief doet minder zware klussen, maar is evenlang bezig als wij (kleedjes kloppen en stoelen voor de stofzuiger weghalen helpt ook). De rest van de week doe ik tussendoor de was, verder breek ik mijn hoofd niet over het corvee. Heerlijk rustgevend systeem, en de mannen hier in huis vinden het eerlijk. Iedereen happy!