donderdag 4 oktober 2012

Leuk bericht van de bank

Heb vandaag het bericht binnen van de bank. Ik ga 5000 euro bijstorten per volgende maand en de premie voor mijn spaargroeipolis gaat hiermee omlaag van 201,94 naar 169,27 per maand. Das 32 euro per maand minder premie, das dan een besparing van 64 euro dit jaar en de volgende jaren nog 384 euro. Aan het einde van de looptijd heb ik dan 4664 euro bespaart. Uiteindelijk zal dit nog meer zijn, want de nu opgedane besparing zit volgend jaar weer in de pot om weer een bijstoring te gaan doen. Hier kan ik natuurlijk ook weer de meevaller van rente op rente op toepassen. Mwa dat doe k maar even niet slecht rekenwonder dat ik ben, maar dat ik met dit geld een mooie slag sla is mij wel duidelijk.(stiekum toch even berekend dat dit doorteld in het jaar erop extra 2 euro aflossing per maand. balletje rolt nu automatisch dus niet aan het geld komen dat van de verminderde premie straks automatisch wordt bijgeboekt.) In de spaarpot zit nu 28516 euro, dit is in 4 jaar door ons opgebouwd.
Schiet lekker op zo. Op naar de 200.000 euro.

7 opmerkingen:

Zakelijk bezuiniger zei

Erg lekker. Ik heb helaas een bankspaarrekening waar ik niks extra op mag bijleggen. Was echt een groffe tegenvaller, anders had ik ook absoluut extra ingelegd in de bankspaarhypotheek.

geldover zei

Daar snap ik niets van. Bij banksaren zou je ook tien keer je laagste inleg moeten kunnen bijstorten. Mag ik je vragen bij wie deze bankspaarrekening loopt?

KruidigMeisje zei

GeldOver, snap ik het goed: je stort nu 5000 euro om 4664 euro (over de hele looptijd) te besparen? Dat klinkt raar.
Je kan ook elke maand je 32 euro van je spaarrekening halen, dan win je nog wat rente, over de looptijd heen.
Ik snap vast iets niet, hoor!

Vlijtig Liesje zei

Dat tikt lekker aan zeg!

Zakelijk bezuiniger zei

Ik heb reactie gegeven op je post op mijn blog :)

Zakelijk bezuiniger zei

De bankspaarrekening is een rekening gekoppeld aan de hypotheek. Hierop zit ook een rente die gelijk is aan die van de hypotheek. Waarschijnlijk rond de 5% rente. Door die 5000 euro inleg gebeurt er eigenlijk het volgende:

- Door 5000 euro inleg gaat de premie omlaag met 32 euro, op die 32 euro kan ze rente krijgen op haar eigen spaarrekening (of aflossen natuurlijk)
- Door de 5000 euro inleg krijgt ze meer rente op de bankspaarrekening, waardoor ze haar spaardoel eerder bereikt

Een betere keuze had ze eigenlijk niet kunnen maken. Het enige waar ze rekening mee moet houden is dat ze minimaal 15 jaar moet inleggen op de bankspaarrekening om het fiscale voordeel te behouden

geldover zei

De rente staat inderdaad op 5,6% en loopt tot 2020, wanneer ik straks een andere renteperiode mag kiezen en de hypotheekaftrek bestaat nog dan ga ik kiezen voor de zo hoogst mogelijke rente, want hoe hoger de rente des te minder premie hoef ik in te leggen en des te meer geld krijg ik van de belastingdienst terug.OP het gedeelte dat aflosvrij staat ga ik kiezen voor een variabele rente. deze is vaak laag en ik kan aflossen wanneer ik wil.